Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 10:22

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Σούπερ ενίσχυση με τον Βόσνιο Νίκολα Ντάκοβιτς

Γράφτηκε από τον
ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Σούπερ ενίσχυση με τον Βόσνιο Νίκολα Ντάκοβιτς


Από την Πάφο στην Κυπαρισσία! Ο Νίκολα Ντάκοβιτς αφήνει την Κύπρο και έρχεται στην Τριφυλία για το Δίωνα Κυπαρισσίας και γίνεται ο πρώτος ξένος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου!
Η ΕΟΚ δίνει από φέτος το δικαίωμα σε ομάδες Β’ και Γ’ εθνικής μπάσκετ να έχουν από έναν ξένο παίκτη και οι Μεσσήνιοι είναι οι πρώτοι που κάνουν χρήση αυτής της διάταξης στην τρίτη κατηγορία.
Μια μεταγραφή που ενισχύει αισθητά το Δίωνα στη ρακέτα, καθώς ο 22χρονος σέντερ με ύψος 2.06 είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Βοσνίας. Πέρυσι είχε πολύ καλή παρουσία στην Α1 Κύπρου με την Πάφο, ενώ έχει παραστάσεις και από κολέγιο στις ΗΠΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δίωνα για τη συμφωνία με τον Ντάκοβιτς αναφέρει: “Η ομάδα του Δίωνα ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου Βόσνιου center ύψους 2.06 Dakovic Nikola.
Ο Dakovic αποτελεί τον πρώτο ξένο παίχτη στην ιστορία της ομάδος μας και έναν από τους πρώτους ξένους στη Γ εθνική κατηγορία. Έχει αγωνιστεί με την εθνική Βοσνίας U20 καθώς και σε μικρότερες εθνικές. Την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Α1 Κύπρου με την ομάδα της ΑΠΟ ΠΑΦΟΥ με 15,3 πόντους μ.ο. και 6,1 ριμπάουντ.
Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Ιγκοκεα, ενώ τα τελευταία χρόνια έπαιξε στα πρωταθλήματα του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας. Μάλιστα, έχει και πέρασμα από το κολέγιο των ΗΠΑ (Budgers).
Welcome Nicola.!!!”.

Πήρε και τον Παναγιώτη Κούνα

Η μεταγραφή του Ντάκοβιτς δεν ήταν η μοναδική τη χθεσινή μέρα για το Δίωνα, αφού η μεσσηνιακή ομάδα απέκτησε και άλλο σέντερ. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Κούνα, που είναι επίσης 22 ετών και έχει ύψος 2.06.
“Η ομάδα του Δίωνα ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου center ύψους 2.06 Κούνα Παναγιώτη. Ο αθλητής Κούνας έχει αγωνιστεί στην Άμιλλα Περιστερίου, στον Ηλυσιακό και στη Νίκη Αμαρουσίου Καλώς ήρθες Παναγιώτη!”, αναφέρει η ανακοίνωση της τριφυλιακής ομάδας που θέλει να ξεχωρίσει στη Γ’ εθνική μπάσκετ.