Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 09:55

Με νέα πρόσωπα και υψηλές φιλοδοξίες ξεκίνησε η Καλαμάτα (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Με νέα πρόσωπα και υψηλές φιλοδοξίες ξεκίνησε η Καλαμάτα (φωτό & βίντεο)

Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ, τον Σάκη Τσώλη και στόχο τον πρωταθλητισμό στην Super League 2 η Καλαμάτα ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της για την νέα χρονιά.

Η “πρώτη” της Καλαμάτας έγινε στο Δημοτικό Στάδιο σε καλό κλίμα με τους Μεσσήνιους να αισιοδοξούν για μια καλή χρονά.
Ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας Σάκης Τσιώλης τόνισε: “Είμαι χαρούμενος που γύρισα στην Καλαμάτα. Είναι μεγάλες οι προσδοκίες. Ο πρόεδρος έχει επενδύσει ώστε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να πάμε εκεί που πρέπει. Είναι έτοιμη η ομάδα, έχει κλείσει το ρόστερ και θα πάρουμε άλλο παίκτη μόνο αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό. Να είμαστε όπως πρέπει από την πρώτη αγωνιστική για να κάνουμε την πορεία που θέλουμε εμείς και ο κόσμος μας.
Είναι καλό για το ποδόσφαιρο που φέτος θα είναι δύο οι θέσεις της ανόδου”.
Ο μέτοχος της ομάδας Γιώργος Ράλλης σημείωσε: “Ολα όσα γίνονται οφείλονται στον κ. Πρασά. Να πω ένα ευχαριστώ στους φιλάθλους που ήρθαν εδώ και μας δίνουν κουράγιο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια αλλά να κοιτάξουμε να πετύχουμε το στόχο μας”. Από πλευράς διοίκησης στο γήπεδο βρέθηκαν και οι Βασίλης Βεργής και Βασίλης Παναγιωτόπουλος.
Ο Δημήτρης Ταϊρης τόνισε: “Να έχουμε υγεία και μια πετυχημένη χρονιά. Εχουμε αξιόλογο προπονητή και ελπίζω να πρωταγωνιστήσουμε”.

Ο Γιάννης Πασάς δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος που ήρθε σε μια μεγάλη ομάδα. Ελπίζω σε 10 μήνες να έχουμε πετύχει το στόχο που έχουμε. Είναι μια ομάδα με ιστορία και κόσμο που την ακολουθεί παντού, εύχομαι να πάει εκεί που της αξίζει.
Ο Αντρέας Βασιλόγιαννης τόνισε: “Είναι χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια ιστορική ομάδα. Εχω πολύ όρεξη και υπάρχουν υψηλοί στόχο για να υλοποιήσουμε. Δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας για να γίνουμε γρήγορα ομάδα”.
Ο Αλέξανδρος Αρναρέλλης: σημείωσε: “Ελπίζω να πάει καλά η προετοιμασία και να έχουμε μια καλή χρονιά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ελπίζω ότι στο τέλος θα είμαστε εκεί που πρέπει”.
Από εκεί και πέρα, η Καλαμάτα θα είναι αλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό τη νέα σεζόν, μιας και στο ρόστερ υπάρχουν ήδη 11 νέα πρόσωπα. Τα νέα πρόσωπα είναι τα εξής: Μπράιαν Μπενίτεζ, Ζόνας Μέντες, Χρήστος Ρόβας, Θοδωρής Μπέριος, Λάμπρος Πολίτης, Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Βασίλης Τριανταφυλλάκης, Ανδρέας Βασιλόγιαννης, Ντάνιελ Λούκαστσικ και Γιάννης Πασάς.

Οι ασπρόμαυροι θα πραγματοποιήσουν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους για τις οκτώ πρώτες ημέρες στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το προπονητήριο στα Παλιάμπελα. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει σε αθλητικό κέντρο στο Καρπενήσι, με την αναχώρηση της αποστολής θα έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη 2 Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση άνοδος θα είναι φέτος πιο εύκολη υπόθεση συγκριτικά με πέρυσι, μιας και θα ανέβουν απευθείας δύο ομάδες (καταργούνται τα μπαράζ). Κάτι που σημαίνει πως αν η Καλαμάτα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο της, τότε θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία μετά από δύο δεκαετίες! Να σημειωθεί πως η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2 έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου.

Το προπονητικό επιτελείο

Ο νέος προπονητής της Καλαμάτας Σάκης Τσώλης θα έχει για συνεργάτες του τη φετινή αγωνιστική περίοδο τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας Παναγιώτη Δρούγα, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προπονητική και θα είναι ο βοηθός του και τους γυμναστές Γιώργο Πολυμενέα και Κώστα Αθανασόπουλο. Από εκεί και πέρα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Τάσος Χατζηαγγελής μετά από δύο σχεδόν χρόνια επέστρεψε στη θέση του γενικού αρχηγού. Ο Φραγκίσκος Κεράνης είναι προπονητής της Κ20 και ο Ηλίας Μουρούσιας υπεύθυνος ακαδημίας.

Το έμψυχο δυναμικό

Ο Λαρισαίος τεχνικός θα έχει στη διάθεση του, τους παρακάτω ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Μέντες, Ταϊρης, Λαδάς, Καραχάλιος.
Αμυντικοί: Μπέριος, Λουπάνο, Μπακαγιόκο, Μοζέρ, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Κόκορης, Σάλα,
Μέσοι: Αναστασόπουλος, Παπατόλιος, Ματέους, Μπενίτεθ, Ντο Σάντος, Αντεμάι, Πολίτης, Δρούγας, Σαούτης. Τριανταφυλλάκης, Λούκαστσικ, Μούζος, Γιαννόπουλος, Γκότσης, Τσιγαρίδης,
Επιθετικοί: Πασάς, Ρόβας, Τάτος, Αρναρέλης, Βασιλόγιαννης, Μπόρχες, Χέρμπερ, Μουζάκης, Ντελής, Νάνι, Ασαμόα.
Αντίθετα έφυγαν, ή είναι προς αποχώρηση και λύση του συμβολαίου τους οι Φρίξος Γρίβας, Αντριάνο Σκεντεράϊ, Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Μπάμπης Παυλίδης, Βάλισον, Λουκίνας, Μαρκόφσκι.