Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2022 14:15

Τα 40 χρόνια της γιόρτασε η Σπερχογεία (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Τα 40 χρόνια της γιόρτασε η Σπερχογεία (φωτό)

Σε μια ωραία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο “Horizon Blu”, η Σπερχογεία γιόρτασε τα 42 χρόνια από την ίδρυση της.

Αρχικά η εκδήλωση ήταν να γίνει το 2020 με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Α.Ο. Σπερχογείας, όμως η γιορτή δεν πραγματοποιήθηκε τότε λόγω της πανδημίας.
Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Χαλβατσιώτης, ο οποίος πριν απ’ όλα κάλεσε στο βήμα το εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας πατήρ Γρηγόριο για έναν χαιρετισμό, αμέσως μετά την σύντομη αναφορά στην ομάδα της Σπερχογείας από την ίδρυση της έως σήμερα.
Η εκδήλωση άνοιξε όπως αναφέραμε πιο πάνω με μια αναφορά στην ομάδα από την ίδρυση της, στα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε (2000, 2011) και τις 3 συμμετοχές της σε τελικούς κυπέλλου (2000, 2004, 2011), σε κάποιους από τους αθλητές της που διέπρεψαν σε όλη αυτή τη διαδρομή της ομάδας, τους Γιάννη Γιακουμή, Αργύρη Δικαίο, Γιάννη Χριστόπουλο, Λεωνίδα Δαμιανάκο, Γιώργο Περρωτή, Δημήτρη Μούστο.
Σχετικά με την ίδρυση της ομάδας και την πορεία της μέχρι σήμερα στη σύντομη αναφορά ειπώθηκαν τα ακόλουθα: “Αρχικά συστάθηκε μια διοικούσα επιτροπή με πρωτεργάτες παιδιά από την περιοχή και πρόεδρο τον Παναγιώτη Γιακουμή και ακολούθησε η πρώτη συνέλευση στις 19 Ιουλίου, όπου και εξελέγη η πρώτη διοίκηση της ομάδας με πρόεδρο τον Αργύρη Κουδούνη. Το 2000 η ομάδα αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια στην Α’ τοπική με πρόεδρο τον Κώστα Γιακουμή (Ματσόλα), ο οποίος από το 1982 έως και το 1995 υπήρξε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκε στη Σπερχογεία. Την ίδια χρονιά η ομάδα έφτασε για πρώτη φορά και στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου έχασε από τον Αστέρα Αρφαρών 4-2. Το 2004 ήταν και πάλι στον τελικό όπου αντιμετώπισε την Εράνη από την οποία ηττήθηκε με 1-0. Το 2011 αναδείχθηκε για 2η φορά πρωταθλήτρια στην Α’ τοπική, ενώ και πάλι συμμετείχε στον τελικό του κυπέλλου για 3η φορά, όπου ηττήθηκε από τον Πάμισο με 2-0”.

Οι βραβεύσεις

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Σπερχογείας Παναγιώτη Οικονομόπουλο και τον προπονητή Κώστα Κλάδη έγιναν οι βραβεύσεις σε πρόσωπα και συλλόγους για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό. Ακολούθησε η παρουσίαση της φανέλας που θα φορέσουν οι ποδοσφαιριστές την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, καθώς επίσης και το προπονητικό επιτελείο και κάποιος από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες.
Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Δημήτρης Σπεντζόπουλος, που καταχειροκροτήθηκε μόλις του απονεμήθηκε η πλακέτα και στην ομιλία του στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαρίστησε τη διοίκηση της Σπερχογεία για την τιμή στο πρόσωπο του. Ακολούθησε η βράβευση στον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργο Πρασσά για την προσφορά τους στην ομάδα και για το γεγονός ότι την έχει αναμορφώσει και έχει καταφέρει να πάρει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2. Την πλακέτα παρέλαβε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας Βασίλης Παναγιωτόπουλος.
Ακόμη τιμήθηκε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Τάκης Βασιλόπουλος για την προσφορά του στα σωματεία της Μεσσηνίας και στον αθλητισμό γενικότερα.
Στη συνέχεια τιμητική πλακέτα δόθηκε στους ποδοσφαιριστές Ντανιέλ Μπατίστα, Κώστα Μπατσινίλα, Λάμπρο Χούτο για την προσφορά τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και την παρουσία τους στις μεγάλες ομάδες της χώρας μας. Αμέσως μετά τιμήθηκε ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. “Η Καλαμάτα” για το φιλανθρωπικό έργο που κάνει από την ίδρυση του, το 1992 και την πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος Μανώλης Θεοδώρου.
Αμέσως μετά τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους αθλητές ΑΜΕΑ Γιώργο Λαζαρίδη μέλος της εθνικής ομάδας τένις με αμαξίδιο και τον παλιό ποδοσφαιριστή της ομάδας Μανώλη Χαλούλο, που είχε μετά από τροχαίο έχει καθηλωθεί σε αμαξίδιο, ο οποίος βρίσκεται συνέχεια κοντά στην ομάδα. Επίσης στον πρώην ποδοσφαιριστή της Σπερχογείας Δημήτρη Περιβολαράκη, ο οποίος είναι αθλητής της εθνικής ομάδας στίβου μεταμοσχεύσεων. Και τέλος στον Φώτη Δικαίο Πανελληνιονίκη και πρωταθλητή στο άθλημα του καράτε.
Στη εκδήλωση είχε προσκληθεί και ο προπονητής της Καλαμάτας Σάκης Τσιώλης, όπου του ζητήθηκε να απευθύνει έναν χαιρετισμό, ενώ προσέφερε στην ομάδα της Σπερχογείας το βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα με τίτλο “Επίλυση αγωνιστικών προβλημάτων”.

Με μηνύματα τους χαιρέτισαν την εκδήλωση καθώς δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών, ο Ευστάθιος Καρέλιας και ο βουλευτής του Σύριζα Αλέξης Χαρίτσης.
Μεταξύ άλλων στη γιορτή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος,
ο καθηγητής Παθολογίας και πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου «Ελπίς» Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, ο Σωτήρης Βοργιάς πρώην διεθνής διαιτητής και αρκετός κόσμος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού από την Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.

Το προπονητικό επιτελείο

Η Α.Ο. Σπερχογείας τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει στον πάγκο της τον Κώστα Κλάδη, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μετά από αρκετά χρόνια. Συνεργάτες τους θα είναι γυμναστής Στάθης Βανικιώτης και ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Σπάλας. Υπεύθυνος της ακαδημίας θα είναι ο Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής και σε ομάδες υποδομής της Καλαμάτας, καθώς και στη γυναικεία ομάδα, τον Εθνικό Καλαμάτας.

Οι πρώτες μεταγραφές

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν και τρία από τα νέα αποκτήματα της ομάδας, οι Βαγγέλης Σεφεράσι (αμυντικός), Γιάννης Μαρίνος (αμυντικός μέσος), Αλέξανδρος Λένα (αμυντικός), αφού οι υπόλοιποι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έδωσαν το παρών. Οι υπόλοιποι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι οι Γιώργος Αργυρόπουλος (τερματοφύλακας), Κώστας Ψυχογιάννης (αμυντικός), Γρηγόρης Παπαγεωργίου (αμυντικός μέσος), Γκάϊ Μούσα (αμυντικός μέσος), Δημήτρης Γιακουμής (μεσοεπιθετικός) και Ηρακλής Καραχάλιος (επιθετικός). Οι δύο τελευταίοι έπαιζαν παλιότερα στην ομάδα και επιστρέφουν.