Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 10:25

Αναχωρεί για Καρπενήσι σήμερα η “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της θα ξεκινήσει η Καλαμάτα από σήμερα το απόγευμα στο Καρπενήσι.

Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 7.30 το πρωί από το ξενοδοχείο “ELITE” και αναμένεται να φτάσει στο Καρπενήσι στη 1.30 μετά το μεσημέρι. Εκεί θα καταλύσει στο ξενοδοχείο “Μοντάνα”, για φαγητό και ξεκούραση και θα ακολουθήσει στις 7.30 το απόγευμα η πρώτη προπόνηση.
Οπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, στην αποστολή συμμετέχουν 28 ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα και μαζί τους θα βρίσκονται 4 εκπαιδευόμενοι, ενώ δεν αποκλείεται σε αυτούς να προστεθούν ακόμη ένας ή δύο.
Οι 28 παίκτες που θα έχει στη διάθεση του ο προπονητής Σάκης Τσιώλης για να προετοιμάσει την ομάδα για τις επίσημες υποχρεώσεις της την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2022-2023 είναι οι Ζόνας Μέντες, Δημήτρης Ταϊρης, Γιώργος Λαδάς (τερματοφύλακες), Θοδωρής Μπέριος, Ντάνι Λουπάνο, Τζούνιορ Μπακαγιόκο, Μάρκος Μόζερ, Ράντι Μαβινγκά, Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Αριστείδης Κόκκορης, Ντίνο Γκρόζντανιτς (αμυντικοί), Νίκος Αναστασόπουλος, Θανάσης Παπατόλιος, Αλβες Ματέους, Μπράιαν Μπενίτεζ, Ορέστης Αντεμάι, Λάμπρος Πολίτης, Ανδρέας Τάτος, Βασίλης Τριανταφυλλάκης, Ντάνιελ Λούκασικ, Αχιλλέας Γκότσης, Παρασκευάς Τσιγαρίδης (μέσοι), Γιάννης Πασάς, Χρήστος Ρόβας, Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Ανδρέας Βασιλόγιαννης, Ούγκο Μπόρχες, Μαλίς Ασαμόα (επιθετικοί).
Επίσης στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα συμμετάσχουν και οι Χρήστος Δρούγας, Γιώργος Μούζος, Χάρης Γιαννόπουλος, Σάββας Μουζάκης από την ομάδα Κ20. Ο Σάκης Τσιώλης θέλει οι νεαροί αυτοί παίκτες να δώσουν το παρών και να πάρουν εμπειρίες, να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της προετοιμασίας. Οι ταλαντούχοι παίκτες με προοπτικές εξέλιξης και θέλει μέσα από δουλειά να προχωρήσουν. Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση του ξενοδοχείου “Μοντάνα”, που θα μείνει η Καλαμάτα για την προετοιμασία, έχει παραχωρήσει δωρεάν, υπό μορφή χορηγίας στους νεαρούς παίκτες της διαμονή και σίτιση. Επίσης είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν την αποστολή ένας ή δύο ακόμη νεαροί από την Κ20, κάτι που θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή.

Το προπονητικό επιτελείο

Με όλο το επιτελείο προπονητικό και ιατρικό θα ταξιδέψει η Καλαμάτα στο Καρπενήσι. Δίπλα στον προπονητή Σάκη Τσιώλη θα βρίσκονται οι βοηθοί του Παναγιώτης Δρούγας και Γιώργος Πολυμενέας, ο γυμναστής Κώστας Αθανασόπουλος και ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων Ρόμπσον Ντος Σάντος. Επίσης στο Καρπενήσι θα βρεθούν ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ Κώστας Διαμαντόπουλος, οι φυσιοθεραπευτές Νίκος Αναγνωστόπουλος, Πέτρος Ζέρβας και ο εργοφυσιολόγος Στέλιος Πούλος.

Οι εκτός αποστολής

Την αποστολή στο Καρπενήσι δεν ακολούθησαν οι τραυματίες Βαγγέλης Καραχάλιος (τερματοφύλακας), Σταύρος Μπούνας (αμυντικός), ο οποίος αυτή την περίοδο υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και Θεόδωρος Καρούτης (αμυντικός). Επίσης έμειναν εκτός αποστολή οι επιθετικοί Φελίπε Χέρμπερτ, Σίντνεϊ Ματέους οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον προπονητή Σάκη Τσιώλη, όπως και ο Τιάγκο Νάνι (που είχε δοθεί δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου), ο οποίος θα προχωρήσει σε λύση του συμβολαίου του ή θα δοθεί σε κάποια ομάδα με τη μορφή δανεισμού.

Τα φιλικά

Στη διάρκεια της παρουσίας της στο Καρπενήσι η Καλαμάτα θα δώσει και τρία φιλικά παιχνίδια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 6 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει τον Ερμή Αραδίππου, ομάδα Β’ κατηγορίας της Κύπρου. Στις 8 του μήνα θα αναμετρηθεί με τον Αιολικό Μυτιλήνης (ομάδας Γ’ εθνικής) και δύο ημέρες μετά θα παίξει με τον Ολυμπιακό Β’. Από εκεί και πέρα έχουν προγραμματιστεί άλλα δύο φιλικά με τον Παναθηναϊκό Β’ στις 27 Αυγούστου και με την Παναχαϊκή στις 31 του μήνα. Με την Πατρινή ομάδα το φιλικό έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Καλαμάτα, ενώ θα γίνει προσπάθεια ώστε και το φιλικό με τη δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού να γίνει στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Από εκεί και πέρα γίνονται επαφές για να βρεθεί αντίπαλος για φιλικό στο διάστημα από 19 έως και 24 Αυγούστου, ενδιάμεσα δηλαδή από τα παιχνίδια με Ολυμπιακό Β’ και Παναθηναϊκό Β’.