Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 12:54

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Η Καλαμάτα 3-0 στο Στάδιο τον Ολυμπιακό Β’ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Η Καλαμάτα 3-0 στο Στάδιο τον Ολυμπιακό Β’ (φωτό)

Στο πρώτο φιλικό επί μεσσηνιακού εδάφους η “Μαύρη Θύελλα” νίκησε χθες με 3-0 τον Ολυμπιακό Β’ παρουσία 600 φιλάθλων στο Δημοτικό Στάδιο.

Οι τρεις νεοαποκτηθέντες επιθετικοί Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Γιάννης Πασάς και Χρήστος Ρόβας συστήθηκαν... με γκολ στο 11, στο 24’ και στο 57’, αντίστοιχα, ενώ καλή παρουσία είχε και ο επίσης νεοαποκτηθείς Ανδρέας Βασιλόγιαννης.
Οι παραπάνω ήταν τα τέσσερα νέα πρόσωπα στην 11άδα που παρέταξε ο Σάκης Τσιώλης σε σχέση με την περσινή σεζόν.
Η αμυντική γραμμή παρέμεινε αναλλοίωτη με τη διαφορά ότι ο νέος τεχνικός επιλέγει σύστημα με τρεις στην άμυνα. Οι Μπακαγιόκο, Λουπάνο και Κωνσταντινόπουλος ηταν η τριάδα, έχοντας μπροστά τους Παπατόλιο, Αναστασόπουλο.
Ο Τάτος έπαιζε πίσω από τους δύο φορ, Πασά, Ρόβα και οι Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης έπαιζαν σε όλη την πλευρά (δεξιά και αριστερά). Τα γκολκπόστ υπερασπίστηκε σε όλο το ματς ο Ταΐρης.

Εύκολο γκολ, κενά πίσω

Με το παραπάνω επιθετικό σχήμα η Καλαμάτα έβγαλε φάσεις, πέτυχε γκολ με ωραίους συνδυασμούς και έδειξε ότι έχει πληθώρα επιλογών και ποιότητα στη γραμμή κρούσης., Αμυντικά όμως χρειάζεται βελτίωση. Διότι μπορεί να κράτησε χθες το μηδέν, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” είχαν χαμένο πέναλτι και 3-4 ακόμα καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Ειδικά στο πρώτο μέρος πέρασαν αρκετές κάθετες πάσες.
Υπάρχει πάντως χρόνος για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, μιας και η Super League 2 δύσκολα θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.
Ο Σάκης Τσιώλης χρησιμοποίησε συνολικά 21 ποδοσφαιριστές, αφήνοντας σε όλο το ματς μόνο τους Ταΐρη και Λουπάνο. Αρκετές δοκιμές έκανε και ο Αριέλ Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό Β’, τον οποίο αντιμετώπισε η Καλαμάτα και στο Καρπενήσι (1-1 το φιλικό). Στην Ευρυτανία η μεσσηνιακή ομάδα έπαιξε ακόμα με τον Αιολικό (1-0) και την Ομόνοια Αραδίππου (3-3).
Η χθεσινή ήταν δηλαδή η δεύτερη νίκη στα φιλικά της προετοιμασίας και ακολουθεί την Τετάρτη νέο εντός έδρας φιλικό με αντίπαλο την Παναχαϊκή, που θα είναι στον όμιλο της Καλαμάτας, όπως και ο Ολυμπιακός Β’.

Οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού, ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι χθες στο 5’ με την προβολή του Βοιλη, έπειτα από φάουλ του Ιμπαγάσα (γιος του προπονητή) με τον γκολκίπερ της Καλαμάτας να αποκρούει.
Στο 11’ η επιμονή του Αναστασόπουλου να κερδίσει την μπάλα (πήδηξε δύο φορές για κεφαλιά) την έστρωσε στον Αρναρέλλη, που με ωραία πλασέ από το ύψος της περιοχής την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 24’ ο Τάτος με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε τους αντιπάλους τους και πάσαρε στον Πασά που με ωραίο τεχνικό πλασέ έγραψε το 2-0.
Στο 30’ ο Αλιμπέ έκλεψε από τον Μπακαγιόκο και σούταρε εκτός περιοχής ψηλά άουτ. Στο 31’ ο Βασιλόγιαννης μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έκοψε την μπάλα στο πέναλτι, αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί.
Νέα ευκαιρία για την Καλαμάτα στο 40’ με την σέντρα του Αρναρέλλη στον Ρόβα, ο οποίος δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στην επόμενη φάση, όταν ο Κίτσος που έχει πάρει παιχνίδια και με την πρώτη ομάδα, πέρασαν όποιον βρήκε μπροστά του και εντός περιοχής, πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μπήκαν Γκροζντανιτς, Μπενίτεζ, Μπόρχες αντί των Αναστασόπουλου, Τάτου και Βασιλόγιαννη. Ο Κροάτης στόπερ έπαιξε μαζί με Λουπάνο, Μπακαγιόκο στην άμυνα και ο Κωνσταντινόπουλος ως αριστερό μπακ, που είναι και η φυσική του θέση.
Στο 57’ ο Ρόβας άνοιξε ωραία το παιχνίδι δεξιά για τον Μπόρχες που σέντραρε και ότι δεν μπόρεσε ο Πασάς, το έκανε ο Ρόας στο δεύτερο δοκάρι, μπαίνοντας με την μπάλα στα δίχτυα.
Μετά το 3-0 ξεκίνησαν οι πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε

Χαμένο πέναλτι ο Ολυμπιακός Β’

Ο Ολυμπιακός Β’ είχε πάντως τρεις ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο για το γκολ της τμής. Στο 80’ ο Αλίαγκιτς αστόχησε σε τετ α τετ, όπως και ο Καρακούσης στο 85’ που θα μπορούσε πάντως να σιγουράψει το γκολ, πασάροντας στον αμαρκάριστο Αλίαγκιτς.
Στο 86’ ο ρέφερι Καυκάς έδειξε πέναλτιο σε μαρκάρισμα του Γκρόζντανιτς στον Αργυρίου, όμως ο Αλίαγκιτς έστειλε από τα 11 βήματα την μπάλα άουτ.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μπακαγιόκο (69’ Μπέριος, 84’ λ.τρ. Μόζερ), Αρναρέλλης (62’ Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιος (66’Πολίτης), Λουπάνο, Κωνσταντινόπουλος (69’ Αντεμάι), Βασιλόγιαννης (46’ Γκρόζντανιτς), Αναστασόπουλος (46’ Μπενίτεζ) , Πασάς (62’ Μουζάκης), Τάτος (46’ Μπόρχες), Ρόβας (62’ Λούκατσικ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’: Στουρνάρας, Νίκολιτς (46’ Μαυρουδής), Κίτσος (46’ Λάιτνερ) Κίκνουκε, Κουτσίδης, Μεσάρι, Κωστή, Λιάτσος, Ιμπαγάσα, Αλιμπέ (46’ Καρακούσης), Βοϊλης. Μετά το 57’ αγωίστηκαν και οι Ντόι, Αποστολόπουλος, Αλίαγκιτρς, Αργυρίου, Σαπουντζής, Συρμής, Νίκας.