Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 11:26

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: “Τραγικό να μην υπάρχει γήπεδο ούτε για προπόνηση”, τονίζει ο Κ. Ηλιόπουλος

Γράφτηκε από τον

Η αναζήτηση γηπέδου για προπονήσεις και αγώνες συνεχίζεται και φέτος στον Α.Ο. Διαβολιτσίου, καθώς το “Καπετάν Βασίλης” παραμένει κλειστό, όπως και οι περισσότερες… πόρτες που έχει χτυπήσει η διοίκηση για να δοθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα, που έχει φθάσει στα... όρια τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής προπονείται για την ώρα στο γήπεδο των Λεϊκων, που διαθέτει πλαστικό τάπητα, ενώ είναι άγνωστο που θα παίξει στο πρωτάθλημα.
Ο Δήμος Οιχαλίας ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατηθεί το έργο αποκατάστασης του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Διαβολιτσίου (και στο Μελιγαλά) αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες θα περάσει καιρός. Ως εκ τούτου θα πρέπει να βρεθεί λύση εκτός Δήμου. Επιπλέον ο πλαστικός τάπητας δεν είναι ότι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή.
Ο Κώστας Ηλιόπουλος, ένας παίκτης με παραστάσεις από τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, περιγράφει στην “Ε” τους κινδύνους τραυματισμών, ειδικά για τους μικρούς σε ηλικία παίκτες.
“ Η ομάδα θα βγάλει πολλούς τραυματισμούς, αν προπονείται όλη την εβδομάδα σε πλαστικό και παίζει τους αγώνες σε φυσικό τάπητα. Και αυτοί οι τραυματισμοί σε ακολουθούν. Οσο καλή αποκατάσταση και αν κάνεις,, θα βγουν αργότερα στην επιφάνεια”, προειδοποιεί ο έμπειρος επιθετικός του ΑΟΔ και τονίζει στη συνέχεια ότι:“ Με το πλαστικό όλοι καταλαβαίνουμε, πόσο καταπονούνται οι μυς, οι αρθρώσεις,, τα γόνατα. Είναι τραγικό να μην υπάρχει γήπεδο ούτε για προπόνηση σε φυσικό τάπητα.
Το γήπεδο στο χωριό ήταν ένα στολίδι και καταστράφηκε σε μια εβδομάδα. Ενα χρόνο τώρα δεν έχει γίνει τίποτα και όλοι έχουν ευθύνη. Το γήπεδο είναι ο μεγάλος βραχνάς και πρέπει να βρεθεί λύση”. Ο Κώστας Ηλιόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη διοίκηση του Α.Ο. Λεϊκων, που έχει παραχωρήσει ολόκληρο το γήπεδο για προπονήσεις, καθώς όπως λέει: “Πέρυσι κάναμε προπονήσεις σε μισό γήπεδο. Πρέπει όμως να βρούμε ένα γήπεδο και με χορτάρι για προπόνηση. Δεν μπορεί μια ομάδα Γ’ εθνικής να μην μπορεί να προπονηθεί”.
Παρά τις δυσκολίες δεν χάνει πάντως την πίστη του για το νέο πρωτάθλημα.
“Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα, που στηρίζεται σε Μεσσήνιους παίκτες. Και είναι πολύ σημαντικό να προωθούνται τα ταλέντα. Χρειάζεται δουλειά και γνώστες του ποδοσφαίρου. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο το πρωτάθλημα. Κάνουμε όμως καλή δουλειά στις προπονήσεις. Εχει μείνει ο βασικός κορμός, ενώ έχουν γίνει και καλές επιλογές παικτών. Μπορούμε να πάμε και φέτος πολύ καλά”.
Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, ο ΑΟΔ πέτυχε το Σάββατο τη δεύτερη φιλική νίκη με 2-0 επί της Κ 20 της Καλαμάτας χάρη σε γκολ των Ηλιόπουλου και Τσιγαρίδη. Είχε προηγηθεί η νίκη με 3-0 κόντρα στον Πανθουριακό με χατ τρικ του Ηλιόπουλου.
Αύριο το Διαβολίτσι θα δώσει νέο φιλικό με αντίπαλο τον Πάμισο στον Αγιο Νικόλαο.