Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 11:51

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πρώτη φιλική ήττα 1-0 από Παναθηναϊκό Β’ (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη ήττα στα φιλικά προετοιμασίας γνώρισε το Σάββατο η Καλαμάτα και μάλιστα εντός έδρας με 0-1 από τον Παναθηναϊκό Β’.

Η “Μαύρη Θύελλα” δεν είχε την επιθυμητή απόδοση και πέρα από λίγες φάσεις, δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό ήταν κάτι που διαπίστωσε και ο προπονητής της ομάδας Σάκης Τσιώλης, ο οποίος μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, επισήμανε ότι “Μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πράγματα από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν”. Σημείωσε ότι υπήρχε κούραση στην ομάδα, πνευματική περισσότερο και αυτό έπαιξε ρόλο στο ότι οι παίκτες δεν αντιδρούσαν σωστά. Κατέληξε λέγοντας ότι “Αυτό είναι κάτι που θα το διορθώσουμε, έχω εικόνα από όλα τα παιδιά στην ομάδα”. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο εντός παιχνίδι μέσα σε μία εβδομάδα και σίγουρα η κούραση έπαιξε ρόλο στην εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο προχθεσινό φιλικό δεν αγωνίστηκαν οι Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Μπέριος, Μόζερ, οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών όμως από σήμερα σιγά-σιγά θα μπαίνουν στο πρόγραμμα των προπονήσεων. Το παιχνίδι είχε 80λεπτη διάρκεια, κάτι που φαίνεται πως είχε ζητήσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ξεκινήσει αργότερα από την Καλαμάτα την προετοιμασία του.
Ο Σάκης Τσιώλης έδωσε βέβαια ξανά χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες, από την έναρξη του β’ ημιχρόνου και μετά θέλοντας να σχηματίσει εικόνα για την αγωνιστική τους κατάσταση, αλλά και για να τους έχει στη διάθεση του στη διάρκεια της χρονιάς. Για τον Παναθηναϊκό Β’ αυτό ήταν ουσιαστικά το πρώτο δυνατό τεστ, αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε παίξει φιλικό με τον Πανελευσινιακό. Ο προπονητής Γιάσμινκο Βέλιτς, διατήρησε την ίδια 11άδα στο πρώτο 40λεπτο, ενώ στην επανάληψη έκανε αρκετές αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που είχε στη διάθεση του. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 9ό λεπτό ο Καραμπάς με σουτ μέσα από την περιοχή αξιοποιώντας την διαγώνια πάσα του Αθανασακόπουλου.

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού έγινε από την Καλαμάτα στο 3’ όταν μετά από πάσα του Τάτου ο Πασάς με σουτ από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 23’ ο Βασιλόγιαννης έκανε τη σέντρα και ο Ρόβας που κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι με ψαλιδάκι προσπάθησε να σκοράρει όμως ο Χριστογεώργος με εκτίναξη στην αριστερή του γωνία απέκροσυε σεωτήρια σε κόρνερ. Στο 35’ ο Βασιλόγιαννης με καλοκτυπημένη εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 47’ ο Αρναρέλλης βγήκε τετ α τετ με τον Χριστογεώργο σούταρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Πάσα που σούταρε αμέσως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και στη συνέχεια πρόλαβε άλλος αμυντικός και την απομάκρυνε. Στο 55’ από το χώρο του κέντρου ο Αθανασακόπουλος πήρε την μπάλα και έφτασε στην περιοχή από τα πλάγια έκανε τη σέντρα στο α’ δοκάρι για τον Μπιλάλ, αυτός έκανε την κεφαλιά στην κίνηση και έστειλε την μπάλα άουτ  στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 58’ ο Αθανασακόπουλος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Φουρτάδο αυτός μπήκε στην περιοχή και παρά το μαρκάρισμα του Μπάιρον έμεινε όρθιος και σούταρε πάνω στο Λαδά. Στο 60’ ο Μπόρχες με απευθείας εκτέλεση φάουλ επιχείρησε να σκοράρει, όμως ο Μαργκόνο δεν αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας και έδιωξε με γροθιές. Στο 62’ κόρνερ του Αρναρέλλη στο πίσω δοκάρι κινήθηκε ο Ρόβας και με κεφαλιά γύρισε την μπάλα προς το πέναλτι σχεδόν για τον Μπάιρον, αλλά αυτός με κοντινό πλασέ την έστειλε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Τσαμούρης, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την παρουσία τους στους πίνακες της Σούπερ Λιγκ. Με την επιστροφή του στη Μεσσηνία έγινε μέλος της ΕΠΣΜ και τέθηκε στην διάθεση της Επιτροπής Διαιτησίας. Πλέον εκτός από τα σημαντικά παιχνίδια στις διοργανώσεις της ΕΠΣΜ, θα σφυρίζει σε παιχνίδια Β’ και Γ’ εθνικής. Βοηθοί του ήταν ο Χρήστος Καραμπέτσος και Σταματία Τσαούση.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες (54’ Λαδάς), Λουπάνο, Γκρόζντανιτς (58’ Μπάιρον), Κωνσταντινόπουλος (41’ Ασαμόα), Παπατόλιος (41’ Κόκκορης), Αναστασόπουλος, Μπενίτεζ (41’ Μπόρχες), Τάτος (54’ Τριανταφυλλάκης), Βασιλόγιαννης (41’ Αρναρέλλης), Πασάς (54’ Μουζάκης), Ρόβας (72’Λούκαστσικ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β': Χριστογιώργος (54’ Μαργκόνο), Τουρκοχωρίτης (41’ Ανδρικόπουλος), Ρόμπι (63’ Κωστόπουλος), Αντωνίου, Τερεζίου (41’ Μαρτίνης), Ηλιάδης (67’ Καρβούνης), Σερπέζης (48’ Πόμπι), Αθανασακόπουλος, Κρυπαράκος (41’ Φουρτάδο), Καραμπάς (46’ Κρυπαράκος), Μπιλάλ (63’ Ματσάδες).

Απέκτησε τον Τρουπάκη

Την απόκτηση του 19χρονου μεσοεπιθετικού Δημήτρη Τρουπάκη γνωστοποίηση η Καλαμάτα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στο Παλαιό Φάληρο, ομάδα της ΕΠΣ Πειραιά και θα ενταχθεί στη ομάδα Κ20. Μάλιστα στο πρόσφατο φιλικό με τον Α.Ο. Διαβολιτσίου, που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Ασπρόχωμα, αγωνίστηκε ως αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο, μπαίνοντας στη θέση του Ρουμελιώτη.

Αποχώρησαν Κεράνης και Τζίφας

Μετά από 4 χρόνια παρουσία στις ομάδες υποδομής της ακαδημίας ο Φραγκίσκος Κεράνης αποτελεί παρελθόν από την Καλαμάτας.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας με σημαντική προσφορά όλο αυτό το διάστημα στα τμήματα υποδομής, όπου εργάστηκε ως προπονητής σε Κ14, Κ17 και τα δύο τελευταία χρόνια στην Κ20 γνωστοποίησε με δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αποχώρηση του.
Μάλιστα πριν λίγες ημέρες αποχώρησε και ο Βασίλης Τζίφας, ο οποίος την περασμένη σεζόν είχε αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση των μικρότερων τμημάτων υποδομής (μαζί με τον Σταύρο Παπαγεωργίου) της ακαδημίας
Πλέον η διοίκηση της Μεσσηνιακής ΠΑΕ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή για να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση των τμημάτων.
Για την ώρα αυτό το ρόλο έχει αναλάβει ο προπονητής της πρώτης ομάδας Σάκης Τσιώλης μαζί με το συνεργάτη του Γιώργο Πολυμενέα. Ο τελευταίος μάλιστα κάθισε στον πάγκο της ομάδας στη χθεσινή αναμέτρηση για το κύπελλο Μεσσηνίας με τον Μιλτιάδη, στο γήπεδο των Γαργαλιάνων.