Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2022 19:01

ΟΜΟΝΟΙΑ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 1-3: Με οδηγό τον Κουρούπη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο η Μάνη επικράτησε χθες με 3-1 της Ομόνοιας στο “Γ. Λουκαρέας” και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου είχε τον έλεγχο σε όλη σχεδόν διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε δίκαια τη νίκη – πρόκριση.
Στους “16” η Μάνη θα αντιμετωπίσει την Μεθώνη εντός έδρας και θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε ένα θεσμό που πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό.
Πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Κουρούπης που πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ με τη φανέλα της Μάνης.
Η Ομόνοια που είχε παθητικό ρόλο στο ματς, μείωσε στο δεύτερο μέρος με κεφαλιά του Μπάλλα, όμως όλα τελείωσαν στο 88’ με τον Κυριάκο Πουλάκο να διαμορφώνει το τελικό 1-3.
Οι φιλοξενούμενοι με καλή κυκλοφορία επέβαλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα, με τους Αλεξανδρόπουλο, Κουρούπη και Πουλάκο να συνεργάζονται εύκολα από τη μέση και μπροστά.

Η Ομόνοια επέλεξε να περιμένει τον αντίπαλο, παίζοντας με αμυντική τακτική, όμως αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει στην κόντρα.
Στο 23’ ο Αλεξανδρόπουλος από δεξιά πήγε να βρει με σέντρα σουτ τον
Κ. Πουλάκο, με τον Κοστρίβα να διώχνει σε κόρνερ. Οι Μανιάτες είχαν ένα καλό πεντάλεπτο προς το τέλος του ημιχρόνου, χάνοντας τρεις ευκαιρίες.
Στο 36’ το διαγώνιο σουτ του Αλεξανδρόπουλου απέκρουσε ο Σταυριανός, ενώ στο επόμενο λεπτό ο νεαρός Χάνκο, που έδειξε καλά στοιχεία, έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Κουρούπη να σουτάρει αδύναμα και να μη βρίσκει στόχο. Στο 39’ νέα καλή στιγμή για τη Μάνη με το μακρινό σουτ του Κουρούπη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σταυριανός.

Στο 45’ το 0-1

Τελικά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν με την εκπνοή του ημιχρόνου...
Ακριβώς στο 45’ ο Π. Πουλάκος έβγαλε μια “γλυκιά” σέντρα από αριστερά και ο Κουρούπης που έκανε κίνηση φορ, με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 0-1, σε ένα καίριο χρονικά σημείο.

Και δεύτερο γκολ με Κουρούπη στο 60’

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου έριξε τον ρυθμό, συνεχίζοντας όμως να ελέγχει το ματς.
Για την Ομόνοια μπήκε στο ματς ο έμπειρος Τζανετάκος, ενώ λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα ο νεαρός Τσίγκας μπήκε στη θέση του Ηλιόπουλου.
Στο 60’ ο Αλεξανδρόπουλος από αριστερά έκοψε για τον Κουρούπη που πλάσαρε πάνω σε σώματα, όμως η μπάλα ήρθε ξανά σε αυτόν και με πλασέ από κοντά έγραψε το 0-2, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του.

Μείωσε η Ομόνοια με Μπάλλα

Η καλαματιανή ομάδα πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο 20λεπτο και στο 74’ μείωσε σε 1-2 με γυριστή κεφαλιά του Μπάλλα ύστερα από καλοχτυπημένο κόρνερ του Τζανετάκου.
Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου πήρε ψυχολογία και στο 85’ απείλησε εκ νέου... Ο Τσίγκας εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Μπάλλα να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φαίνεται πως χτυπά σε χέρι αμυντικού...
Ομως ο κ. Κομπιλίρης είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον Μπάλλα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε μία δύσκολη φάση.

Τρίτο γκολ με Κ. Πουλάκο

Στο 88’ οι Μανιάτες “κλείδωσαν” τη νίκη τους όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρόπουλου ο Κ. Πουλάκος με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Το ματς διαιτήτευσε ο Κομπιλίρης και βοηθοί ήταν οι Γεωργαντάς και Καραμπέτσος.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σταυριανός, Κοστρίβας, Μπούνας, Γαβράς, Μαρίτσας, Μπάλλας, Κωστόπουλος (70’ Βαβαρούτσος), Τάφα, Μπαζάνης (46’ Τζανετάκος), Ηλιόπουλος (57’ Τσίγκας), Μάλαμας.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, Περιβολάρης (91’ Τσιλιμπέρδης), Π. Πουλάκος (89’ Π. Σπυρέας), Δουρούμης, Χάνκο (63’ Χριστόπουλος), Κουρούπης, Κ. Πουλάκος, Τζανετέας, Γιαννής, Αλεξανδρόπουλος.