Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 19:36

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ. 3-1: Το καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του κυπέλλου Μεσσηνίας πήρε το Σάββατο ο Αστέρας Αρφαρών που νίκησε εντός έδρας τον Πανιώνιο με 3-1.

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, η ομάδα των Αρφαρών κατάφερε να βρει τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και να επικρατήσει του αντιπάλου της, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.
Στο πρώτο μέρος έγιναν λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και από αυτές ξεχώρισαν αυτές που διαμόρφωσαν το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου. Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 23’ όταν σε μπροστινή μπαλιά ο Κων. Σακκάς, έφυγε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και με κοντινό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.

Οι παράγοντες του Πανιωνίου, που κάθονταν στον πάγκο, αλλά και οι αναπληρωματικοί παίκτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή Ψηλοπαναγιώτη λέγοντας του ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο διαιτητής δεν άλλαξε την απόφαση του και έστειλε τις δύο ομάδες στη σέντρα. Λίγα λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα στο 31’ ο Φλέσσας εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κ. Σακκά κάνοντας έτσι το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Αστέρας κατάφερε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Στο 49’ ο Μπούρας έκανε σέντρα σουτ και ο Μπεσσής βρήκε την μπάλα με τα χέρια, κτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μπούρας στο πέναλτι σχεδόν ο Γιαννακόπουλος δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε για να σκοράρει και “στρώθηκε” στον Ματθαίο, που είχε προωθηθεί και με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 2-1. Στο 56’ ο Παντσιώτηε έκανε το σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Μπεσσή. Στο 61’ ο Μπούρας εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο δεξί “Γ”της εστίας του Μπεσσή, ο οποίος εκτινάχθηκε στην πορεία της και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 78’ ο Φωτόπουλος γύρισε την μπάλα προς τον Μπεσσή, όμως ο Γιαννακόπουλος που ήταν κοντά πρόλαβε την πήρε και αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς διαιτητές τον Αποστολόπουλο και την Στ. Τσαούση.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Κ. Σακκάς, Βανικιώτης (46’ Σουλιμάς), Ματθαίος (67’ Γιαννακούτζος), Μπαράι, Παντσιώτης, Φέστας, Μπούρας, Μουτσούλας, Κων. Σακκάς (84’ Ζερβάκος), Γιαννακόπουλος (79’ Ξυνός), Μωραγιάννης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπεσσής, Χρ. Μαργιόλης, Σ. Μαργιόλης, Ηλιόπουλος (46’ Μπάκας 81’ Στραβάκος), Πραστέλλας, Φωτόπουλος, Τσέρτος, Ψαρράς, Τσιλίκος, Φλέσσας, Τζούβελης (81’ Τράντας).