Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2022 13:26

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Ραντεβού με τις... πρώην για Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ

Γράφτηκε από τον

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τον Έρλινγκ Χάαλαντ σε περιπάτους μνήμης, η «πολιορκημένη» Λίβερπουλ υποδέχεται το λαμπερό Άγιαξ, ενώ ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, επηρεάζοντας στο ελάχιστο το Champion League, μετέφερε -για λόγους ασφαλείας- κατά μία ημέρα (από 13 σε 14/9) την συνάντηση της Ρέιντζερς με τη Νάπολι, μοιράζοντας επτά -σήμερα- και εννέα -την Τετάρτη- τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον πλανήτη.

Η επιστροφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην «Allianz Arena», προσφέρει νωρίς στο Champions League την πρώτη ιδιαίτερη βραδιά του. Στην Καταλονία, ο Πολωνός διεθνής επιθετικός προσαρμόστηκε αμέσως, αφού είναι ήδη πρώτος σκόρερ της La Liga, με έξι γκολ σε πέντε αγώνες, ενώ στην Ευρώπη πέτυχε χατ-τρικ στην πρεμιέρα και την ευρεία νίκη (5-1) της Μπαρτσελόνα επί των Τσέχων της Πλζεν (5-1).
«Ως άνθρωπος θα χαρώ να τον δω», είπε ο προπονητής της Μπάγερν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, αναφερόμενος στην επιστροφή στο Μόναχο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σημείωσε 344 γκολ σε 375 γκολ για την γερμανική ομάδα, πριν φύγει το καλοκαίρι. Κι αν ο Λεβαντόφσκι δεν...σταματάει να σκοράρει, το ίδιο κάνει και η Μπάγερν, η οποία ξεκίνησε με νίκη (2-0) στο Μιλάνο, απέναντι στην Ίντερ, στην πρεμιέρα των ομίλων του UCL.
Ο Λεβαντόφσκι δεν είναι ο μόνος σούπερ σταρ επιθετικός που ετοιμάζεται για μία ιδιαίτερη συνάντηση την 2η αγωνιστική. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποχαιρέτησε τους οπαδούς της Ντόρτμουντ τον Μάιο μετά από διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι, με τον Νορβηγό να έχει πετύχει 86 γκολ σε 89 γκολ για τον γερμανικό σύλλογο. Τα δύο γκολ του Χάαλαντ στη Σεβίλη την 1η αγωνιστική ανέβασαν το λογαριασμό του στη Σίτι στα 12 γκολ και σίγουρα δεν θα συγκρατηθεί όταν αντιμετωπίσει τους παλιούς συμπαίκτες του.
Ωστόσο, έχοντας δει αστέρες επιθετικούς όπως ο Λεβαντόφσκι, ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και ο Ουσμάν Ντεμπελέ να περνούν από τις τάξεις της, η Ντόρτμουντ έχει συνηθίσει να βλέπει τα μεγαλύτερα αστέρια της να λάμπουν αλλού, όπως παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Χανς-Γιοακίμ Βάτσκε.

Η προβληματισμένη Λίβερπουλ με τον χαρούμενο Άγιαξ

Η Λίβερπουλ δεν έχει κάνει το πιο λαμπερό ξεκίνημα στην Premier League -είναι στην 7η θέση-, αλλά η ήττα της με 4-1 στη Νάπολι, έκανε τον προβληματισμό ακόμα μεγαλύτερο. Το αντίθετο ισχύει για τον Άγιαξ, ο οποίος δεν φαίνεται να επηρεάστηκε από την αποχώρηση του προπονητή του Έρικ τεν Χαγκ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς κέρδισε τη Ρέιντζερς με 4-0 στην πρεμιέρα. Το αποτέλεσμα αυτό ολοκλήρωσε ένα σερί έξι νικών στις οποίες ο Άγιαξ σημείωσε 20 γκολ, και ενώ έχασε 1-0 εντός και εκτός έδρας όταν αγωνίστηκε με τους «Κόκκινους» στη φάση των ομίλων 2020/21, τώρα έχει λόγους να αισιοδοξεί. Η διαδρομή του Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο της Τσέλσι, θα ξεκινήσει την Τετάρτη το βράδυ στο Λονδίνο, όταν οι «Μπλε» υποδεχθούν την Σάλτσμπουργκ την 2η αγωνιστική, πριν αντιμετωπίσουν στη συνέχεια την Μίλαν εντός και εκτός έδρας. Η Τσέλσι που, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Αγγλίας, δεν αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ, θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω της την –απρόσμενη- ήττα (1-0) από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην πρεμιέρα των ομίλων, αποτέλεσμα που οδήγησε τον Τόμας Τούχελ στην πόρτα της εξόδου την επόμενη ημέρα. Η ηττημένη (2-0) στο Λονδίνο από την Τότεναμ, Μαρσέιγ, θα χρειαστεί να σηκωθεί αμέσως το απόγευμα της Τρίτης υποδεχόμενη την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Όμως η γερμανική ομάδα, νικήτρια του Europa League την περασμένη σεζόν, θα επιδιώξει επίσης να επιστρέψει μετά τη βαριά –εντός έδρας- ήττα (3-0) από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η αήττητη στη Ligue 1 ομάδα του Ίγκορ Τούντορ, θα χρειαστεί να αποδείξει ότι είναι στο ύψος της διοργάνωσης, αναμετρώμενη –εκτός από την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-, και με το βάρος των 12 ηττών στα τελευταία 13 παιχνίδια της στο Champions League.

Το πρόγραμμα στους οκτώ ομίλους του Champions League:

1ος όμιλος

Σήμερα
22:00 Λίβερπουλ- Άγιαξ

Τετάρτη
22:00 Ρέιντζερς- Νάπολι

2ος όμιλος

Σήμερα
22:00 Πόρτο- Μπριζ
22:00 Λεβερκούζεν- Ατλέτικο

3ος όμιλος

Σήμερα
19:45 Πλζεν- Ίντερ
22:00 Μπάγερν Μονάχου- Μπαρτσελόνα

4ος όμιλος

Σήμερα
19:45 Σπόρτινγκ Λισ.- Τότεναμ
22:00 Μαρσέιγ- Άιντραχτ Φρανκφούρτης

5ος όμιλος

Τετάρτη
19:45 Μίλαν- Ντιναμό Ζάγκρεμπ
22:00 Τσέλσι-Σάλτσμπουργκ

6ος όμιλος

Τετάρτη
19:45 Σαχτάρ- Σέλτικ
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης- Λειψία

7ος όμιλος
Τετάρτη
22:00 Μάντσεστερ Σίτι- Μπορούσια Ντόρτμουντ
22:00 Κοπεγχάγη- Σεβίλλη

8ος όμιλος
Τετάρτη
22:00 Γιουβέντους- Μπενφίκα
22:00 Μακάμπι Χάιφα- Παρί Σεν Ζερμέν