Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2022 18:29

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με Πανγυθεατικό έπαιξαν οι ομάδες Κ17 και Κ20 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την ήττα γνώρισαν οι ομάδες Κ20 και Κ17 της Καλαμάτας σε φιλικά παιχνίδια που έδωσαν το Σάββατο στο δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας (πρώην Σφαγείων) από την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα, αντίστοιχα, του Πανγυθεατικού.

Η ομάδα Κ20 έχασε με 3-1 και η ομάδα Κ17 με 1-0 σε δύο παιχνίδια με αντίστοιχα δυνατούς αντιπάλους.
Ηταν δύο παιχνίδια, όπου οι νεαροί παίκτες των δύο ομάδων της Καλαμάτας, είχαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν δύσκολους αντιπάλους να δουν τις δυνατότητες τους, αλλά και να κερδίσουν εμπειρίες από τους ποδοσφαιριστές των αντίστοιχων ομάδων του Πανγυθεατικού. Για τους προπονητές Παναγιώτη Μπιζίμη (Κ17), Νίκο Κακαλέτρη (Κ20), ήταν επίσης μια καλή ευκαιρία για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και να δουν θετικά και αρνητικά στοιχεία των παικτών τους και μέσα από τις προπονήσεις να βελτιώσουν πράγματα.
Σε ότι αφορά τις ομάδες του Γυθείου, ο προπονητής Σταύρος Μανιάτης που έχει την τεχνική καθοδήγηση και στις δύο έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του και στις δύο φιλικές αναμετρήσεις.

Μουρούσιας: “Βρισκόμαστε σε ανανέωση του δυναμικού μας”

Από εκεί και πέρα το έμψυχο δυναμικό των δύο ομάδων (Κ17, Κ20) ανανεώνεται συνεχώς καθώς υπάρχουν αποχωρήσεις κυρίως στην Κ20 και πολλές προσθήκες νέων παικτών και στις δύο ομάδες, όπως μας εξήγησε ο διευθυντής της ακαδημίας της Καλαμάτας Ηλίας Μουρούσιας, θέλοντας παράλληλα να δώσει απάντηση σε ρεπορτάζ που είχαμε γράψει για την Κ20 πριν από λίγες ημέρες. Ο Ηλίας Μουρουσίας μας είπε: “Αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε ανανέωση του έμψυχου δυναμικού των ομάδων. Για προσωπικούς λόγους αποχώρησαν κάποιοι παίκτες από την Κ20, όμως φροντίζουμε ώστε σιγά-σιγά να πλαισιωθεί το τμήμα με άλλα παιδιά. Οι περισσότεροι παίκτες που έφυγαν ήταν με τη μορφή δανεισμού και θα τους παρακολουθούμε στις ομάδες που αγωνίζονται. Με τη μορφή δανεισμού έχουν φύγει οι Ρουμελιώτης, Σαούτης, Στυλαινόπουλος, Μεμά, Γουρνάς, Σκοπέτος, Παυλής, ενώ έμειναν ελεύθεροι οι Δικαιουλάκος και Σερπάνος. Από εκεί και πέρα έχουμε συνεργασία με όλες τις ομάδες και είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες πήγαν σε Διαβολίτσι, Σπερχογεία, Πάμισο, Ράχη”.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις τους ο Ηλίας Μουρούσιας μας έκανε γνωστό ότι υπάρχει συνεργασία με την πρώτη ομάδα και τον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο, σημειώνοντας ότι: “Είναι ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας την πρώτη ομάδας με την ακαδημία και η πρώτη κίνηση που έχει προκύψει από αυτό είναι το ανέβασμα του Χρήστου Δρούγα από την Κ20 στο ανδρικό τμήμα. Επίσης συμμετέχει σε κάποιες προπονήσεις της πρώτης ομάδας και ο νεαρός τερματοφύλακας Μιχάλης Ανδρουτσόπουλος. Από εκεί και πέρα όλα τα παιδιά θα αξιολογηθούν”.

Δοκιμές για την Κ20

Κλείνοντας τις σύντομες δηλώσεις του στην “Ελευθερία” ο διευθυντής της ακαδημίας ανέφερε: “Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα απευθύνουμε πρόσκληση σε ποδοσφαιριστές με σκοπό να φέρουμε παιδιά στην Κ20. Θα αφορά ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2004-2005”.

Τα φιλικά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κ20 – ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ 1-3

Στο 11’ διαγώνια μπροστινή μπαλιά του Κουρτέση στο Σπηλιωτόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 0-1. Στο 42’ μπροστινή μπαλιά του Χ. Γιαννόπουλου για τον Μουζάκη, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Δύο λεπτά μετά ο Ηλ. Γιαννόπουλος από το ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, όμως έκανε άτσαλο σουτ και η μπάλα έφυγε πλάγια, εκεί που κινήθηκε πρώτος ο Πράστος ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Πανγυθεατικό, πετυχαίνοντας το 1-2. Στο 62’ ο Μανωλάκος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια σούταρε για να αποκρούσει αρχικά ο Τσιφτσής που έπεσε στη δεξιά του γωνιά, αλλά στην επαναφορά ο Σπηλιωτόπουλος με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος του παιχνίδιου υπέστη κράμπα στο αριστερό πόδι ο Κάρολος Δημόπουλος, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει και αποχώρησε. Στη θέση του αγωνίστηκε ο Γιώργος Μπουρίκας. Ο 18χρονος δεξιός εξτρέμ ανήκει στον Πατίστα και δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες στην Κ20. Επίσης χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Δημήτρης Μαναρώλης μέσος από Αθήνα, όπου έχει αγωνιστεί στην Κ17 του Απόλλωνα Σμύρνης και είναι υπό δοκιμή.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κομπιλίρης με βοηθούς διαιτητές τους Ταβουλαρέα, Σταυρόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κ20: Ανδρουτσόπουλος (46’ Τσιφτσής), Ρούπας, Δημητρίου, Δημόπουλος, Παπαδόπουλος (46’ Γιακουμής), Ντίσα, Ντελλής, Χ. Γιαννόπουλος (46’ Φράγκος), Μουζάκης (61’ Μουζάκης), Λακριντής (51’ Μαλλιόγκας), Μπουρίκας (56’ Μαναρώλης).
ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ: Καβαλιώτης, Πράστος (56’ Κωστάκος), Κουρτέσης, Πετρόπουλος (56’ Ζορμπάς), Ηλ. Γιαννόπουλος, Μανωλάκος, Μπουτσικάρης (46’ Διαμαντάκος), Κοκκινάκης, Σαμπατάκος (76’ Κακούρος), Σπηλιωτόπουλος (69’ λ.τρ. Αμπαζάι), Δασκαλάκης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κ17 – ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ Β’ 0-1

Στο 28’ από πάσα του Τσαούση ο Χότζα έφτασε στην αντίπαλη περιοχή σούταρε για να αποκρούσει αρχικά ο Σωτηράκος και στην επαναφορά με νέο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 1ό λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους ο Π. Μανιάτης με καλοκτυπημένο φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα να “γλείψει” το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Στο 50’ ο Κασάρχος με σουτ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να φύγει άουτ. Στο 57’ ο Καπασώρης με διαγώνιο συρτό σουτ πέτυχε το 0-1.

Στο 63’ σε προσπάθεια του να διεκδικήσει την μπάλα ο Ανδριανός συγκρούστηκε με αντίπαλο του και έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να κτυπήσει στον ώμο. Μετά από τις πρώτες βοήθειες από τη γιατρό του αγώνα μεταφέρθηκε από ανθρώπους του Πανγυθεατικού στο νοσοκομείο Καλαμάτας για περαιτέρω εξετάσεις. Εκεί οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι έχει υποστεί ράγισμα της κλείδας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κ17: Κουρεντζής (56’ Δελλής), Θεοφιλόπουλος, Μητρόπουλος (83’ Ζαγαρέλος), Ε. Μανιάτης (83’ Παναγόπουλος), Γιακουμής (46’ Γιάχα), Καρνάκης (59’ Χίλιαρχος), Σπ. Βαρελάς, Φράγκος (73’ Νίκας), Κλεφτόγιαννης (59’ Σαούτης), Χότζα (83’ Τσουτσουράκης), Τσαούσης (59’ Γκίζας).
ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ Β’: Σωτηράκος, Πετράκης, Ανδριανός (64’ λ.τρ. Κανελάτος), Κακούρος, Σκουλαρίκος (52’ Πρόκος), Τσάρι, Π. Μανιάτης (83’ Κοτσιφάκος), Κασάρχος (55’ Πουλικάκος), Καπασούρης, Αμπαζάι, Κουτσιουμάρης.