Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2022 10:21

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με πάθος και κόσμο για την πρόκριση με Παναιτωλικό

Γράφτηκε από τον

Αντιμέτωπη ξανά με ομάδα της Σούπερ Λιγκ θα τεθεί σήμερα η Καλαμάτα μετά από 33 μήνες...

Ηταν Ιανουάριος του 2020 όταν η “Μαύρη Θύελλα” αγωνιζόταν στο “Γ. Καραϊσκάκης” με τον Ολυμπιακό και γνώριζε την ήττα με σκορ 4-1. Σήμερα στις 3 το μεσημέρι (Cosmpote Sport 3HD) στο Δημοτικό Στάδιο η μεσσηνιακή ομάδα κοντράρεται με τον Παναιτωλικό, σε νοκ άουτ αγώνα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στην 3η φάση η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου απέκλεισε την Προοδευτική (πέρασε χωρίς αγώνα στην 4η φάση) και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις δυνατές ομάδες της Super League 1. Ο Παναιτωλικός έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια στην πρώτη κατηγορία και αναμφίβολα είναι το φαβορί στη σημερινή αναμέτρηση.
Η Καλαμάτα από την πλευρά της θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Αγρινίου, εκμεταλλευόμενη ίσως και την κούραση, μιας και ο Παναιτωλικός την Κυριακή έπαιξε στην Τρίπολη με τον Αστέρα και το Σάββατο υποδέχεται τον Ολυμπιακό.
Στόχος της Καλαμάτας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, εκεί όπου στην κληρωτίδα θα μπουν και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Αρης. Στις τάξεις της Καλαμάτας επικρατεί προσμονή για τη σημερινή αναμέτρηση, μιας και πρόκειται για αγώνα πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή.

Οδηγός το ματς με Λάρισα το 2019...

Οδηγός θα είναι το ματς με την Λάρισα πριν από ακριβώς τρία χρόνια, όταν η “Μαύρη Θύελλα” έπαιρνε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΛ στο Στάδιο με 3-0, χάρις σε χα τρικ του Βαγγέλη Αλεξόπουλου (προκρίθηκε μιας και έχασε 1-0 στη Λάρισα).

Χωρίς Τάτο

Ο Νίκος Αναστόπουλος ανακοίνωσε χθες την αποστολή, με τον Ανδρέα Τάτο να μένει εκτός λόγω ενός τραυματισμού. Η αποστολή είναι η εξής: Ταΐρης, Μέντες, Ασίγκμπα, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Κωνσταντινόπουλος, Γκότσης, Αναστασόπουλος, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μπενίτεζ, Ματέους Άλβες, Τριανταφυλλάκης, Μπόρχες, Πασάς, Ρόβας, Αρναρέλλης, Βασιλόγιαννης, Κόκκορης και Ασαμόα.

Ο Παναιτωλικός βρίσκεται από την Δευτέρα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετά τον αγώνα της Τρίπολης, προετοιμάστηκε στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και ίσως ο προπονητής του Γιάννης Αναστασίου θα προφυλάξει ορισμένους βασικούς, εν όψει και του σαββατιάτικου αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Στην αποστολή του Παναιτωλικού συμμετέχουν οι: Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεν, Μπακάκης, Βαρόνε, Πέδρο, Ντίας, Χατζηθεοδωρίδης, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσεϊ, Σενγκέλια, Ραγιάς, Στεργιάκης, Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας, Αναστασόπουλος και Κοντογιάννης.

Στην προσπάθεια για πρόκριση η “Μαύρη Θύελλα” θα έχει στο πλευρό της και πολύ κόσμο, μιας και τα εισιτήρια που έχουν κυκλοφορήσει από την Δευτέρα έχουν αυξημένη ζήτηση.
Ετσι θεωρείται δεδομένο πως η ατμόσφαιρα σήμερα το μεσημέρι στο Στάδιο θα είναι “καυτή”, μιας και ο κόσμος της Καλαμάτας... διψά για παιχνίδια με ομάδες της πρώτης κατηγορίας.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 (βόρεια εξέδρα) και 15 ευρώ (νότια εξέδρα) και θα διατίθενται στα γκισέ του γηπέδου από τη μία το μεσημέρι.
Εκτός από το ματς Καλαμάτα – Παναιτωλικός, σήμερα θα διεξαχθούν και άλλες πέντε αναμετρήσεις για την 5η φάση.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

5η φάση

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Αλμωπός Αριδαίας-Λαμία (15:00)
Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Σακκας (Θεσσαλίας), Νικζας (Λάρισας)

ΑΕΛ-Λεβαδειακός (15:00)
Διαιτητής: Τσετσιλας (Γρεβενών)
Βοηθοί: Σαμοϊλης (Αθηνών), Φωτόπουλος (Αθηνών)

Καλλιθέα-Βέροια (15:00)
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Τζιουβάρας, Μπαλιάκας (Κοζάνης)

Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή (15:00)
Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Κορωνας (Πειραιά), Φραγιος (Μακεδονίας)

Καλαμάτα-Παναιτωλικός (15:00)
Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών)
Βοηθοί: Κολλιακος (Αθηνών), Παγουρτζής (Πειραιά)

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος (18:00)
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Καλαμπόκης (Αιτ/νιας), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής).

 

Αναλυτικά, στην αποστολή του Παναιτωλικού συμμετέχουν οι: Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεν, Μπακάκης, Βαρόνε, Πέδρο, Ντίας, Χατζηθεοδωρίδης, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσεϊ, Σενγκέλια, Ραγιάς, Στεργιάκης, Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας, Αναστασόπουλος και Κοντογιάννης.