Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2022 11:28

Οι αριθμοί της 8ης αγωνιστικής στη Super League

Γράφτηκε από τον
Οι αριθμοί της 8ης αγωνιστικής στη Super League

Το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ του έχει κάνει ο Ιωνικός με τα οκτώ ματς χωρίς νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Άφησε πίσω του το 1989-90 που ήταν η πρώτη του σεζόν στην A’ Eθνική/Super League, όταν είχε πάρει νίκη την 8η αγωνιστική επί του Ολυμπιακού Βόλου. Η χειρότερη επίδοση του ήταν την σεζόν 2001-02, όταν ξεκίνησε με 11 ήττες και επικράτησε την 12η αγωνιστική με 2-1 του Ακράτητου. Εκείνη την σεζόν παρέμεινε τελικά στην κατηγορία.
Στα έξι τελευταία ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει ο γηπεδούχος. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2021 με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν 2-1.
Η ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ατρόμητο μόλις στα 6 από τα 21 ματς που ήταν γηπεδούχος και ο Ατρόμητος εκεί για το πρωτάθλημα έχει καταφέρει να σκοράρει μόλις μια φορά. Στην ήττα με 5-1 στις 28 Μαρτίου 1976, με τον Νίκο Παντελίδη να βάζει μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε πέντε τέρματα.
Η Λαμία έφτασε τα 200 γκολ παθητικό στα 167 ματς που έχει αγωνιστεί στην Super League. Ο Παλάσιος ήταν ο ποδοσφαιριστής που έβαλε το όνομά του δίπλα στο ρεκόρ αυτό. Το πρώτο γκολ το είχε δεχθεί στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2017-18, όταν είχε ηττηθεί με 1-0 εντός έδρας από τον Ολυμπιακό και ο Φορτούνης ήταν ο σκόρερ.
Ο Κώστας Μπράτσος πέρασε στην πρώτη θέση των προπονητών που έχουν τις περισσότερες παρουσίες στην Super League με τον Βόλο, αφού έφτασε τα 31 ματς στον πάγκο με απολογισμό 12 νίκες, 10 ισοπαλίες και 9 ήττες. Άφησε πίσω του τον Άνχελ Λόπεθ, ο οποίος είχε φτάσει τα 30 ματς.
Ο Μιγκέλ Μεγιάδο έφτασε τα 100 ματς με τον ΟΦΗ στην Super League και γίνεται μόλις ο 7ος ξένος ποδοσφαιριστής που το καταφέρνει για την ομάδα του Ηρακλείου. Οι άλλοι έξι παίκτες με τριψήφιο αριθμό αγώνων στο πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ είναι οι Μπεκιάι, Μίτιτς, Ίσιτς, Βέρα, Νουαφόρ και Ντεγιάνοφ.
Ο Άρης έφτασε τα 700 γκολ παθητικό ως γηπεδούχος στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό και ο Βασίλης Μάντζης έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτό το γκολ ορόσημο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο εντός έδρας γκολ στην A’ Eθνική/Super League το είχε δεχθεί από τον Γιώργο Χαβανίδη στο Άρης – ΠΑΟΚ 0-1.
Ο Χάμες Ροντρίγκες σημείωσε το γκολ 2.500 για τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχος. Το πρώτο είχε έρθει από τον Ηλία Υφαντή την 1η Νοεμβρίου 1959 στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Ηρακλής 1-0 που ήταν η πρώτη που έδωσαν οι Ερυθρόλευκοι στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League. Για να σημειώσουν τα γκολ αυτά χρειάστηκαν 1016 εντός έδρας παιχνίδια στα οποία δέχθηκαν 630 γκολ από τους αντιπάλους τους.