Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 12:14

Στον “αέρα” η πρεμιέρα στην Α1 τοπική, με 17 ομάδες η Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας έχει ανακοινώσει ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει τόσο η Α’, όσο και η Α1 τοπική, αλλά ουδείς βάζει το χέρι του στη… φωτιά ότι αυτό θα συμβεί με τη δεύτερη τη τάξει ερασιτεχνική κατηγορία του Νομού.

Και αυτό γιατί τέσσερις ομάδες της Α1, ο Ολυμπιακός Διαβολιτσίου, τα Λέικα, ο Πανιώνιος και το Δώριο αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ. Η Ενωση κάνει προσπάθειες ώστε να δοθεί παράταση και οι ομάδες να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής. Ετσι δεν αποκλείεται να αναβληθεί η πρεμιέρα. Αν πάντως οι προσπάθειες δεν αποδώσουν καρπούς, τότε τα παραπάνω σωματεία θα μείνουν εκτός πρωταθλήματος!

Οσον αφορά την Α’ τοπική, οι ιθύνοντες της ΕΠΣΜ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα με το Μητρώο και η πρεμιέρα θα γίνει κανονικά το Σάββατο. Στο πρωτάθλημα δεν θα λάβει μέρος ο ιστορικός Απόλλωνας Καλαμάτας, που έχει ενημερώσει επίσημα την Ενωση για την αδυναμία συμμετοχής και η ΕΠΣΜ με την πλευρά της έχει κοινοποιήσει το σχετικό έγγραφο στην ΕΠΟ. Κάτι που σημαίνει ότι η Α’ τοπική θα διεξαχθεί οριστικά με 17 ομάδες και οι αντίπαλοι του Απόλλωνα θα παίρνουν στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς, αρχής γενομένης μεθαύριο με τον Ακρίτα Κορώνης.