Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2022 12:45

Η Καλαμάτα 1-0 την Ηλιούπολη στη Μεσσήνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα 1-0 την Ηλιούπολη στη Μεσσήνη (φωτό)

Με πέναλτι του Ανδρέα Βασιλόγιαννη στο 13' η Καλαμάτα νίκησε το Σάββατο με 1-0 την Ηλιούπολη στη Μεσσήνη, στο τελευταίο φιλικό πριν από την πρεμιέρα της Super League 2.

Αν το πρωτάθλημα βέβαια ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο και δεν πάρει νέα αναβολή.
Η "Μαύρη Θύελλα" θα υποδεχτεί την Κυριακή τον Ηρόδοτο και οι περισσότεροι που ξεκίνησαν προχθές, θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα.
Ο Μέντες υπερασπίστηκε την εστία, οι Μαβινγκά και Κωνσταντινόπουλος ήταν στα άκρα της άμυνας και οι Λουπάνο, Παπατόλιος το δίδυμο των στόπερ.
Μπροστά τους οι Ματέους και Αναστασόπουλος, στις πτέρυγες οι Αρναρέλλης, Βασιλόγιαννης και ο Μπόρχες σε επιτελικό ρόλο, στήριγμα του Πασά στην επίθεση.
Δεν αγωνίστηκαν οι Ρόβας, Μπακαγιόκο, ο Τάτος που απουσίαζε, ενώ ο Ταΐρης χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Τέσσερις παίκτες που λογικά θα είναι στην 11άδα με τους Κρητικούς. Οπως και οι Πασάς, Βασιλόγιαννης στους οποίους οφείλεται το νικητήριο τέρμα του φιλικού.

Ο πρώτος κέρδισε το πέναλτι (ανατροπή από τον Κρητικό) στο 13', το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βασιλόγιαννη. Από τα πόδια του δεύτερου, ο Αρναρέλλης βρέθηκε στο 23' φάτσα με τον Περιστερίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης απέκρουσε εξ' επαφής.
Η αθηναϊκή ομάδα ισορρόπησε μετά το 25' ισορρόπησε το ματς και στο 33' επισκέφτηκε με αξιώσεις την εστία του Μέντες. Ο Τσαφταρίδης από δεξιά σέντραρε και ο Μεσσήνιος Μιχάλης Μπαστακός έκανε το σουτ στην κίνηση για να μπλοκάρει ο γκολκίπερ της Καλαμάτας..
Στο 44' η Ηλιούπολη, στην οποία αγωνίζεται και δεύτερος Καλαματιανός (ο Ηλίας Πολίμος) έφθασε κοντά στην ισοφάριση, με την κοντινή κεφαλιά του Τριανταφυλλάκου που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Καλαμάτα έκανε τέσσερις αλλαγές και η Ηλιούπολη έδειξε να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Με εξαίρεση όμως τη σέντρα - σουτ του Πολίμου στο 57' που βρήκε στο πάνω μέρος του δοκαριού, δεν απειλούσε. Η Καλαμάτα ανέβασε στη συνέχεια απόδοση και ο Πασάς στο 65' σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά από πλάγια θέση άουτ.
Οι συνεχόμενες αλλαγές είχαν ως συνέπεια να πέσει αισθητά ο ρυθμός του αγώνα. Παρ' όλα αυτά η "Μαύρη Θύελλα" είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να μεγαλώσει το προβάδισμά της.

Στο 77' ο Κόκκορης από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Πασάς με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο έμπειρος επιθετικός ψάχνει τα γκολ που θα του θα τον ανεβάσουν και ψυχολογικά. Μάχεται, είναι στις φάσεις, αλλά ακόμα δεν τον... θέλει.
Στο 79' ο Κόκκορης και πάλι, αυτή τη φορά από δεξιά επιχείρησε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Μπόρχες, που με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες (63' Ταΐρης), Κωνσταντινόπουλος (46' Ασίγκμπα), Παπατόλιος, Λουπάνο, Μαβινγκά (63' Δρούγας), Αναστασόπουλος (46' Μπενίτεζ), Ματέους (46' Καραγκούνης), Αρναρέλλης (63' Τριανταφυλλάκης), Μπόρχες (82' Ασαμόα), Βασιλόγιαννης (46' Κόκκορης), Πασάς (85' Γκότσης)
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Περιστερίδης, Τσαφταρίδης, Μπουσάι, Κρητικός, Μουριέλ, Γκοτζούλιας, Πολίμος, Δημητριάδης, Βάρκας, Τριανταφυλλάκος, Μπαστακός. Επαιξαν και οι Ανδρέου, Πατσατζόγλοθ, Ντόι, Πολίτης, Χρουσιέλ, Γεωργιάδης και Βασιλείου.