Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2022 19:17

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΑΕ ΑΒΙΑΣ 1-1: Μοιράστηκαν τους βαθμούς

Γράφτηκε από τον
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΑΕ ΑΒΙΑΣ 1-1: Μοιράστηκαν τους βαθμούς

 

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση που διεξήχθη το Σάββατο στο γήπεδο των Αρφαρών εκεί που ο τοπικός Αστέρας και η Α.Ε. Αβίας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.

Με διαφορετικά συναισθήματα δέχτηκαν το τελικό αποτέλεσμα οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι σύμφωνα με τις ευκαιρίες που είχαν στο ματς θεωρούν ότι τους άξιζε η νίκη, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έμειναν ικανοποιημένοι γιατί ξεκίνησαν το πρωτάθλημα φεύγοντας με το βαθμό της ισοπαλίας σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Από τη στιγμή που κατάφερε να πάρει το βαθμό παίζοντας με 10 για 50’ λεπτά σχεδόν (από το 40’ του πρώτου μέρους και σε όλο το β’ ημίχρονο), αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Στάθης Τσουλάκος στο 40’.
Η παραπάνω δεν ήταν η μοναδική αποβολή για την ομάδα του Κάμπου, καθώς ένα λεπτό μετά αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα ο προπονητής Διονύσης Πουλής και από τον πάγκο Θωμάς Τζανετέας που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν για απόφαση του διαιτητή Βαγγέλη Αράπη.
Ο Αστέρας Αρφαρών στη διάρκεια του αγώνα δημιούργησε αρκετές φάσεις στην εστία του Νιάρχου για να φτάσει σε άνετη νίκη, αλλά οι παίκτες του κατόρθωσαν να βρουν δίχτυα μόλις μία φορά η οποία όπως αποδείχθηκε δεν έφτανε για να πάρει τους 3 πόντους.
Στο 25’ ο Χριστόπουλος βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή, αλλά δεν έκανε το πλασέ όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 30’ φάουλ του Μπούρα απέκρουσε ο Νιάρχος και στην επαναφορά ο Κ. Σακκάς σε κενή εστία με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 32’ ο Χριστόπουλος από το σημείο δεν μπόρεσε να σκοράρει καθώς σούταρε πάνω σε αμυντικούς. Στο 2ό λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου, ο Νιάρχος απέκρουσε το σουτ του Μπούρα, όμως ο Γιαννακόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ μέσα από την περιοχή “έγραψε” το 1-0. Στο 62’ ο Μπούρας επιχείρησε σέντρα-σουτ για να διώξει ενστικτωδώς ο Νιάρχος. Ο έμπειρος τερματοφύλακας με ανάλογη ενέργεια εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Γιαννακόπουλου στο 70’. Λίγο αργότερα στο 78’ ο Σακκάς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ ελάχιστα από τα δοκάρι. Στο 82’ ο Μωραγιάννης βγήκε από τα πλάγια άργησε να σουτάρει με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει σε αμυντικούς.
Η ΑΕ Αβίας στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη φετινή σεζόν 2022-2023 μακριά από την έδρα της προσπάθησε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφερε χωρίς να κάνει πολλές φάσεις στην εστία του Κλ. Σακκά. Εκτός από το γκολ που σημείωσε με τη συμπλήρωση του α’ 15λεπτου στο β’ ημίχρονο, είχε στο πρώτο μέρος μια αξιόλογη φάση για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ηταν στο 21’ όταν ο Πανταζής σε επιθετική ενέργεια της ομάδας του βρέθηκε έξω από την περιοχή και βλέποντας τον Κλ. Σακκά να βγαίνει από την εστία του προσπάθησε με ψηλοκρεμαστό πλασέ να σκοράρει, όμως η μπάλα αφού πέρασε τον τερματοφύλακα του Αστέρα κτύπησε στο έδαφος πήρε ύψος και έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το γκολ της ισοφάρισης σημειώθηκε στο 60’ όταν ο Ξυνός που νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα κέρδισε πέναλτι στην προσπάθεια του να αποφύγει τον Σουλιμά, ο οποίος τον τράβηξε από τη φανέλα και τον έριξε στο έδαφος. Ο διαιτητής Αράπης σφύριξε αμέσως το πέναλτι και ο Δ. Κορμπής με εύστοχη εκτέλεση πέτυχε το 1-1.
Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Τσοπανάκης, Μπαρδής.
ΑΡΦΑΡΑ: Κλ. Σακκάς, Σουλιμάς, Χριστόπουλος, Μπαράι (63’ Γιαννακούτζος), Παντσιώτης, Ματθαίος, Μπούρας, Μουτσούλας, Κ. Σακκάς, Γιαννακόπουλος, Μωραγιάννης (75’ Μαρκόπουλος).
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Νιάρχος, Μητσέας (58’ Σινάι), Μπουζαλάς (90’ Λυκουρέζος), Αποστολίδης, Α. Καρδάσης, Ε. Τσουλάκος, Δ. Τσουλάκος, Μαλίκι (52’ Ξυνός), Πανταζής, Δ. Κορμπής, Γεωργίκος.