Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2022 13:20

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-0: Με άνεση το πρώτο τρίποντο

Γράφτηκε από τον
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-0: Με άνεση το πρώτο τρίποντο

Με δύο όμορφα γκολ του Αλκίνοου Μιχαλόπουλου ο Ηρακλής Καλαμάτας επιβλήθηκε χθες με 2-0 του Ακρίτα Κορώνης και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, στο οποίο επέστρεψε φέτος μετά από αρκετά χρόνια.

Μια δίκαιη νίκη που θα μπορούσε να είχε έρθει και με περισσότερα γκολ διαφορά, αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο.
Ετσι η ομάδα του Αρη Γαλανόπουλου έφτασε τους 4 βαθμούς μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και δείχνει πως έχει όλα τα φόντα να παραμείνει άνετα στην κατηγορία. Οπλο του Ηρακλή είναι η ομοιογένεια που διαθέτει, μιας και έχει έναν κορμό παικτών εδώ και πολλά χρόνια, όπως ακόμη και η φυσική κατάσταση με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι ιδιαίτερα χαμηλός.
Από την άλλη η Κορώνη υπέστη την πρώτη της ήττα και η αλήθεια είναι πως προβλημάτισε ιδιαίτερα με την εμφάνιση της και τις αδυναμίες που έδειξε, κυρίως στην αμυντική γραμμή.
Με το ξεκίνημα οι “κυανόλευκοι” πήραν τα ηνία του αγώνα και με καλή κυκλοφορία και ορθολογική ανάπτυξη πίεσαν τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια τους φιλοξενούμενους.
Στο 12’ το μακρινό φάουλ του Γκρίτζαλη, δεν αιφνιδίασε τον Βαρβεράκη που απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ ο γκολκίπερ της Κορώνης απέκρουσε και τη σέντρα σουτ του Βλαχάκη στο 18’.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γκρίτζαλης εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Δαρσακλής πήρε την καρφωτή κεφαλιά που έφυγε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το γκολ... ψηνόταν για τον Ηρακλή και τελικά ήρθε στο 27’ με ένα από τα γνωστά σουτ του Μιχαλόπουλου 4-5 μέτρα έξω από την περιοχή (1-0).
Οι γηπεδούχοι δεν έκοψαν ταχύτητα παρά το γκολ, με τον Ακρίτα να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα και απλά να αμύνεται.
Με την συμπλήρωση του ημιώρου η ομάδα του Λάκη Σπάλλα απείλησε για πρώτη φορά, με το πλασέ στην κίνηση του Κώστα Λυμπερόπουλου να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 36’ έγινε το 2-0 ύστερα από ωραία ενέργεια και σέντρα του νεαρού Φυκούρα από δεξιά και κοντινό πλασέ του αμαρκάριστου Μιχαλόπουλου.
Δύο λεπτά αργότερα ο Μιχαλόπουλος παραλίγο να πετύχει χατ τρικ, όμως το δυνατό βολέ που έπιασε απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Βαρβεράκης.
Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 40’ για την καλαματιανή ομάδα με τον Λύρα να εκτελεί με πάσα το κόρνερ για τον Κωνσταντόπουλο που με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αδύνατο ο Ηρακλής να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και προτίμησε να δώσει χώρο στον αντίπαλο, ελέγχοντας πάντως το ματς. Η Κορώνη έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο με τους Σταμάτη και Κυριόπουλο να περνούν στο ματς και έχασε καλή ευκαιρία στο 47’ όταν ο
Κ. Λυμπερόπουλος έπιασε το διαγώνιο σουτ, όμως ο 16χρονος τερματοφύλακας Καπράλος έδιωξε σε κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν είχαν καλή κυκλοφορία και απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις.
Στο 69’ ο Παπαγεωγίου πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φίλαϊ, με τον Καπράλο να διώχνει σε κόρνερ, δείχνοντας τα αντανακλαστικά του.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε, με τον Ηρακλή να κρατά το προβάδισμα των δύο τερμάτων και να πανηγυρίζει δίκαια μια πολύτιμη νίκη.
Καλή ήταν η διαιτησία του Παπακωνσταντίνου και των βοηθών του Μπασιλάρη και Ταβουλαρέα.
Στο 72’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον πάγκο ο παίκτης της Κορώνης Ι. Κουτσουμπός.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καπράλος, Τρακάκης, Φυκούρας, Μαγκλάρας, Μιχαλόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Δαρσακλής (65’ Ψωρομύτης), Βλαχάκης, Βαϊτσης (80’ Καλογερόπουλος), Γκρίτζαλης (33’ λ.τρ. Παπαδέας), Λύρας (80’ Μπρακούλιας).
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Βαρβεράκης, Παναγιωτόπουλος (46’ Σταμάτης), Κυρ. Λυμπερόπουλος (46’ Κυριόπουλος), Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Δ. Κουτσουμπός, Καγιανάς, Φίλαϊ, Μουτζούρης, Πεϊδης (70’ Χοτζόλι), Κ. Λυμπερόπουλος.