Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2022 13:37

Με άνεση η Καλαμάτα 2-0 τον Ηρόδοτο στην πρεμιέρα της Super League 2

Γράφτηκε από τον

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-0 η Καλαμάτα νίκησε τον Ηρόδοτο και μπήκε με το... δεξί στη Super League 2. 

O Γιάννης Πασάς στο 18' και ο Χρήστος Ρόβας στο 60' μετουσίωσαν σε γκολ την υπεροχή της "Μαύρης Θύελλας", που είχε χαμένο πέναλτι με τον Βασιλόγιαννη στο 35', δοκάρι με τον Μπόρχες στο 69' και πολλές ακόμα ευκαιρίες. Με άλλα λόγια ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο, που ξεκινά μάλιστα το πρωτάθλημα με τιμωρία αφαίρεσης 9 βαθμών.

Η Καλαμάτα επιβεβαίωσε  στο σημερινό ματς τον τίτλο του φαβορί και ετοιμάζεται για το πρώτο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Β', που σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3. 

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Τέλος στο ματς. Η Καλαμάτα κερδίζει με 2-0 τον Ηρόδοτο, 

Μπήκαμε στις καθυστερήσεις και παραμένει το Καλαμάτα - Ηρόδοτος 2-0. 

Διαδικαστικά τα υπόλοιπα λεπτά. Η Καλαμάτα ελέγχει απόλυτα το ματς και ο αδύναμος Ηρόδοτος δεν δείχνει ότι μπορεί να απειλήσει. 

80' Τριπλή αλλαγή για την Καλαμάτα. Μπαίνει ο Ματέους στη θέση του Παπατόλιου,  ο Καραγκούνης στη θέση του Μαβινγκά και ο Τριανταφυλλάκης στη θέση του Μπόρχες. 

79' Τρεις αλλαγές για τον Ηρόδοτο. Βγήκαν οι Γρηγορόπουλος, Φαλκάο και Μασάδο και μπήκαν οι Γκίνη, Γαλεάδης, Μπράβο. 

69' Δοκάρι για την Καλαμάτα. Σέντρα του νεοεισελθόντα Αρναρέλλη από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Μπόρχες που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

68' Δεύτερη αλλαγή και για την Καλαμάτα. Ο Αρναρέλλης στη θέση του Βασιλόγιαννη. 

67' Δεύτερη αλλαγή για τον Ηρόδοτο, Βγαίνει ο Βρεττός και μπαίνει ο Πλιάτσικας. 

Η Καλαμάτα έχει θέσει τις βάσεις για νίκη στην πρεμιέρα και με λιγότερο άγχος, θα επιδιώξει και άλλα γκολ.

60' Γκολ για την Καλαμάτα.  Σέντρα Μαβινγκά από δεξιά, ο Ρόβας εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

54' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρόδοτο. Ο Βρεττός εκτέλεσε κόρνερ και ο Φαλκάο πήδηξε μόνος και πήρε την κεφαλιά, με τον Μαβινγκά να διώχνει πάνω στη γραμμή. 

53' Ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Μπόρχες με φάουλ κομπίνα έβγαλε σε θέση βολής τον Ρόνα ποη σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο με μία αλλαγή για την Καλαμάτα. Βγήκε ο Αναστασόπουλος και μπήκε ο Μπενίτεζ. 

Επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, που από το 25' και μετά ανέβασαν στροφές και είχαν χαμένο πέναλτι, δύο τετ α τετ και άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες. Η Καλαμάτα θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς στα πρώτα 45λεπτά. Δεν δείχνει πάντως ότι θα έχει πρόβλημα. Ο Ηρόδοτος είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες του δευτέρου ομίλου της Super League 2 και ξεκινά μάλιστα το πρωτάθλημα με τιμωρία αφαίρεσης 9 βαθμών. 

Ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο. Καλαμάτα - Ηρόδοτος 1-0. 

45' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Παπατόλιος έδωσε στον Μπόρχες που από αριστερά και μέσα στην περιοχή, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κρόστα που απέκρουσε. 

44' Ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Παπατόλιος εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Μπόρχες από δεξιά σέντραρε στον πρώτο δοκάρι για τον Ρόβα που πρόλαβε τον γκολκίπερ, αλλά πλσάρε άουτ.

42' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ηρόδοτο. Αποχωρεί ο τραυματίας Σαρρής και μπαίνει στη θέση του ο Ζιώγας. 

38' ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία ο Πασάς. Ο Ρόβας από αριστερά μέσα στην περιοχή, έδωσε έτοιμο γκολ στον Πασά που από τη μικρή περιοχή, πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. 

Αστοχεί ο Βασιλόγιαννης. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το πέναλτι στην αριστερή γωνία του Κρόστα, με τον Ιταλό γκολκίπερ να αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε ο Πασάς, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ορθώς ακυρώθηκε, όπως σωστή ήταν και η απόφαση για την εσχάτη των πονών.

35' Πέναλτι για την Καλαμάτα. Ο Κριεζίου ανέτρεψε τον Κωνσταντινόπουλο. 

29' Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Ρόβας βρέθηκε τετ α τετ με τον Κρόστα, αλλά υπό την πίεση των αμυντικών, πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. 

Με ήλιο διεξάγεται τώρα το παιχνίδι. Η Καλαμάτα βρήκε νωρίς το γκολ που έψαχνε και θα επιδιώξει ένα δεύτερο τέρμα, ώστε να κάνει πιο απλά τα πράγματα για τη συνέχεια. 

Γκολ για την Καλαμάτα στο 18'.  Ο Μπόρχες σέντραρε από αριστερά και ο αφύλακτος Γιάννης Πασάς στο δεύτερο δοκάρι έκανε με πλασέ το 1-0. Ο πρώτος σκόρερ της περσινής Super League 2 με τη Βέροια, ανοίγει λογαριασμό με τη "Μαύρη Θύελλα" από την πρεμιέρα. 

15' Φάουλ Μπόρχες από πλάγια θέση αριστερά, ο Κρόστα έδιωξε με γροθιές. 

Πρώτη ευκαιρία για την Καλαμάτα στο 3'. Ο Πασάς από δεξιά πήρε την μπάλα, συνέκλινε και με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.  

Ξεκίνησε το ματς, 500 φίλαθλοι στις κερκίδες, λόγω και της κακοκαιρίας. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Μπόρχες, Ρόβας, Βασιλόγιαννης, Πασάς.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Κρόστα, Κριεζίου, Γρηγορόπουλος, Σαρρής, Μακρυδάκης, Μασάντο, Σουρνάκης, Βρεττός,  Χαλκιαδάκης, Φράγκος, Φαλκάο.