Κυριακή, 21 Σεπτέμβριος 2014 22:33

Η Καλαμάτα πέρασε με ανατροπή από τα Μέγαρα και πήρε κεφάλι στη βαθμολογία

Γράφτηκε από τον

Με... φόρα από τη νίκη της πρεμιέρας η «Μαύρη Θύελλα» πέρασε  με 1-2 από τα Μέγαρα και έγινε η μοναδική ομάδα από τον τρίτο όμιλο της Γ’ Εθνικής που έκανε το 2 στα 2.


Ετσι η Καλαμάτα πήρε από νωρίς... κεφάλι στην κούρσα της ανόδου και πλέον θα αντιμετωπίσει τα επόμενα παιχνίδια με σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα, αν και μεσολαβεί την επόμενη εβδομάδα το Κύπελλο.
Χθες στα Μέγαρα, πάντως, η ασπρόμαυρη ομάδα έδειξε πως διαθέτει και ψυχή, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν καλά, καλά συμπληρωθούν δέκα δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα. O πιο αξιόλογος και έμπειρος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων Ακης Στρατάκης επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Πάππο και από το κέντρο του γηπέδου έστειλε με ψηλοκρεμαστό σουτ την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας μπροστά στο σκορ το Βύζαντα (1-0).
Οι παίκτες της Καλαμάτας χρειάστηκαν περίπου ένα 15λεπτο μέχρι να συνέλθουν από το αρχικό σοκ, αλλά από ‘κει και πέρα κυριάρχησαν μέσα στον αγωνιστικό και όσο ο χρόνος κυλούσε τόσο πιο απειλητικοί γίνονταν.
Η έμπνευση του Νίκου Κουρμπανά να τοποθετήσει το Νιφορόπουλο σε ρόλο δεξιού χαφ, γνωρίζοντας προφανώς ότι αριστερά οι γηπεδούχοι είναι αρκετά ευάλωτοι, απέφερε αρκετές ευκαιρίες και πίεση διαρκείας μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία χάθηκε στο 19’ όταν ο Λουμπαρδέας κόπηκε πάνω στο σουτ από αντίπαλό του σε μία φάση που σηκώνει αρκετή συζήτηση, καθώς υπάρχει... υποψία πέναλτι. Ο διαιτητής Μαλάμας, ωστόσο, ήταν κοντά στη φάση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Δέκα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων Διαμαντής είπε «όχι» στον Καλαντζή, αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ κι ενώ βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος το δυνατό σουτ του αρχηγού της Καλαμάτας.
Τελικά η ισοφάριση ήρθε για την ασπρόμαυρη ομάδα στο 43’. Ο Καλαντζής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, οι αμυντικοί του Βύζαντα δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Τριάντος με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έγραψε το 1-1, δίνοντας νέα τροπή στο παιχνίδι.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι γηπεδούχοι που έπαιζαν μόνο άμυνα στο πρώτο 45λεπτο ξαναβγήκαν μπροστά και απείλησαν με τον Παπαδόπουλο, αλλά ο Πάππος με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε να κλείσει το οπτικό πεδίο του επιθετικού του Βύζαντα και κράτησε το 1-1.
Η απόφαση του Κουρμπανά να ρίξει στο ματς το Χαρίτο στο 53’ αποδείχθηκε σωστή, καθώς επτά λεπτά αργότερα ο νεαρός Κορίνθις μέσος βρήκε με διαγώνια μπαλιά... διαβήτη το Νιφορόπουλο κοντά στη γραμμή του πλαγίου. Αυτός προχώρησε μερικά μέτρα και πάσαρε στον κενό χώρο για τον Ηλιόπουλο που πρόλαβε τον προσωπικό του αντίπαλο και με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή (1-2).
Στο διάστημα που απέμενε η «Μαύρη Θύελλα» έριξε το ρυθμό της και οι παίκτες της φάνηκαν να νοιάζονται περισσότερο να κρατήσουν το προβάδισμα, παρά να το διευρύνουν. Αμυντικά δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου, καθώς οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με σέντρες και βαθιές μπαλιές να φτάσουν στην ισοφάριση, γεγονός που διευκόλυνε την καλαματιανή άμυνα.
Η ασπρόμαυρη ομάδα θα μπορούσε, ωστόσο, να... κλειδώσει το τρίποντο στο 74’ όταν ο Χαρίτος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά σούταρε βιαστικά και άστοχα. 
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Νίκου Κουρμπανά να πανηγυρίζουν τη δεύτερη φετινή νίκη που τους έφερε στην κορυφή μαζί με τους Μεσσήνιους φιλάθλους που έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στις εξέδρες.
Με δύο λόγια χθες στα Μέγαρα επικράτησε η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα αυτή η νίκη παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας ξεπέρασαν πολύ γρήγορα το σοκ από το γρήγορο, όσο και απίστευτο γκολ του Βύζαντα. Από την τελευταία φορά, άλλωστε (18/3/2012 με αντίπαλο τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη) που η «Μαύρη Θύελλα» κατάφερε κάτι ανάλογο, έχουν περάσει 2,5 χρόνια.
Ο διαιτητής Μαλάμας (Ανατολικής Αττικής) τα πήγε θαυμάσια. Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Παπαδόπουλο, Δημακάκο, Βλάχο, Φούρναρη και Μαρτίνο.
ΒΥΖΑΣ: Διαμαντής, Χουστουλάκης, Δημακάκος, Νομικός, Βασιλάκος (66’ Κολιόπουλος), Σιδέρης, Νταφόπουλος (78’ Αλεβίζος), Φούρναρης, Παπαδόπουλος, Στρατάκης, Βλάχος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Μαρτίνος, Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Ζάρκος (53’ Χαρίτος), Ηλιόπουλος (70’ Γεωργακόπουλος), Λουμπαρδέας, Νιφορόπουλος, Τσάτσος (89’ Σκαρλάτος), Καλαντζής.


ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑΣ:
«Δεν πανικοβληθήκαμε
και αντιδράσαμε σωστά»

Ευχάριστο και ήρεμο ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια της «Μαύρης Θύελλας» μετά το τέλος του αγώνα, καθώς η γενικότερη άποψη που επικρατούσε ήταν ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς.
Ο Νίκος Κουρμπανάς μίλησε μόνος του στους δημοσιογράφους στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, μιας και δεν πραγματοποιήθηκε οργανωμένη συνέντευξη Τύπου. «Η ομάδα δεν πανικοβλήθηκε από το πολύ γρήγορο γκολ που δέχτηκε. Προσπαθήσαμε αρκετά στη συνέχεια με σωστό τρόπο και όχι ανορθόδοξα και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που αυτή τη στιγμή μετρά περισσότερο για μας. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο, προχωράμε με καλή ψυχολογία ώστε να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στα παιδιά κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για τη συμπαράσταση» ανέφερε ο τεχνικός της Καλαμάτας.
Παρόντες στο γήπεδο ήταν ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης, ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης και όλα σχεδόν τα μέλη της διοίκησης. Χαμογελαστός μετά το τέλος του αγώνα και ο παλαίμαχος άσος Αγγελος Σκαφιδάς που έχει συνδυάσει το όνομά του με την εποχή της θρυλικής «Μαύρης Θύελλας» του Λυκούργου Γαϊτανάρου.
Ρεσιτάλ από τους οργανωμένους οπαδούς της ασπρόμαυρης ομάδας που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν ως το τέλος και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ακούγονταν περισσότερο από τους φίλους του Βύζαντα, παρά το γεγονός ότι αριθμητικά ήταν πολύ λιγότεροι. Οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι μπήκαν στο γήπεδο δευτερόλεπτα μετά το γκολ των γηπεδούχων, άπλωσαν τα πανό τους και πέταξαν χιλιάδες μικρά χαρτάκια.
Αποθεώθηκε από τους Μεγαρίτες φιλάθλους ο Φάνης Ζάρκος, που πέρυσι φορούσε τη φανέλα του Βύζαντα στη Β’ Εθνική.