Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 18:35

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-1: Πρώτη νίκη με Ντιόπ

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε χθες το απόγευμα η Κυπαρισσία που επικράτησε 1-0 της Σπερχογείας στο “Π. Γεωργανάς”.

Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες ο Α.Ο.Κ. κατάφερε να πάρει το πρώτο του τρίποντο με γκολ που σημείωσε ο Ντιόπ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ηταν στο 40’ όταν από κόρνερ του Κωνσταντόπουλου ο Ντιόπ βρέθηκε αμαρκάριστος στο β’ δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Νωρίτερα στο 37’ ο Μπακατσέλος έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή, όμως η μπάλα από το σουτ που έκανε έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια, μια ακόμη καλή στιγμή (67’) και στην τελευταία φάση του αγώνα (στις καθυστερήσεις) ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Κωνσταντόπουλου από τον Οικονομέα.
Νωρίτερα είχαν τα δύο δοκάρια, το πρώτο στο 45’ όταν ο Κατσιώλης με φάουλ πάσα τροφοδότησε τον Μπακατσέλο και αυτός “πάτησε” την μπάλα για τον Π. Μπουτσικάκη ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να κτυπήσει χαμηλά στο κάθετο δοκάρι και να φύγει άουτ. Το δεύτερο ήταν στο 61’ όταν ο Κατσιώλης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε επίσης την μπάλα να κτυπήσει χαμηλά στο κάθετο δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Στο 67’ οι νικητές έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να πετύχουν δεύτερο γκολ, όταν σε σέντρα του Κωνσταντόπουλου ο Κύρκο με σουτ από το πέναλτι σχεδόν έστειλε την μπάλα πάνω στον Σακκά.

Η Σπερχογεία που ακόμη δεν έχει τα πατήματά της με το υπάρχον υλικό δείχνει ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει αρχικά το βασικό της στόχο που είναι η παραμονή και μετά να πάει για ότι καλύτερο. Σε ότι αφορά το χθεσινό ματς είχε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 5ό λεπτό όμως η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Μετά από σέντρα του Ηλ. Δημητρίου ο Μουζάκης σούταρε η μπάλα βρήκε κόντρα σε αμυντικό κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καυκάς, που είχε βοηθούς διαιτητές τους Μπαρδή και Σωτηρόπουλο.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Σακκάς, Παναγιωτόπουλος, Οικονομέας, Σεφεράσι, Λένα, Μούσα, Μπανγκουρά (46’ λ.τρ. Τζεφερεμιναίος), Ρούπας (24’ Λυμπερόπουλος, 81’ Χ. Δημητρίου), Μουζάκης, Σαούτης, Ηλ. Δημητρίου.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Δασκαλόπουλος, Καπλάνης (81’ Ζαφείρης), Γεωργιόπουλος, Μιτρόφ (63’ λ.τρ. Δημάκης), Π. Μπουτσικάκης, Ντιόπ, Μπακατσέλος (84’ Σπυρόπουλος), Κύρκο (81’ Ανδρουτσής), Χ. Μπουτσικάκης, Κωνσταντόπουλος, Κατσιώλης.