Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 10:44

Κ19 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ξεκίνημα με εντός έδρας ήττα 2-0 από Παναχαϊκή (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Κ19 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ξεκίνημα με εντός έδρας ήττα 2-0 από Παναχαϊκή (φωτό)

Με εντός έδρας ήττα ξεκίνησε τα επίσημα παιχνίδια της στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 η ομάδα Κ19 της Καλαμάτας, η οποία έχασε με 2-0 από την Παναχαϊκή.

Η Πατρινή ομάδα αποδείχθηκε πιο ουσιαστική στην τελική προσπάθεια και κατάφερε με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο να πάρει τη νίκη, την πρώτη εκτός έδρας και δεύτερη σερί μετά από 3 αγωνιστικές.
Η ομάδα της Καλαμάτας προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, δεν έκανε πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία, αλλά στις λίγες που δημιούργησαν οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Σε δύο από αυτές τις φάσεις (42’, 91’) η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια.

Φάσεις – γκολ

Στο 2’ σέντρα του Μπουρίκα στο πίσω δοκάρι ο Τρουπάκης έκανε την καρφωτή κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει τον Μικέ που μπλόκαρε. Στο 14’ ο Λιοφάγος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια σούταρε συρτά για να αποκρούσει σωτήρια με το πόδι ο Τσιφτσής. Στο 33’ ο Λιοφάγος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και την κατάλληλη στιγμή “έκοψε” την μπάλα στο πέναλτι σχεδόν για τον Ντούνη, αυτός με φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 0-1. Στο 42’ ο Λακριντής έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και πάσαρε στον Μαναρώλη, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 44’ ο Δρούγας με φάλουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα σχεδόν στο σημείο του πέναλτι και ο Λακριντής με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 45’ ο Δρούγας με απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μικέ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 63’ ο Λιοφάγος με φάουλ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Στο 74’ από κόρνερ του Παπαηλίου στο πίσω δοκάρι πετάχτηκε ο Βατής και με κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Στο 76’ ο Δημητρίου από τα πλάγια εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πήρε πορεία προς το κέντρο της εστίας ο Μικές απέκρουσε δύσκολα και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκότσης δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Στο 91’ ο Λεβεντάκης από τα πλάγια μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Π. Φράγκο, αυτός έκανε αμέσως το συρτό σουτ όμως η μπάλα βρήκε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού και έφυγε πλάγια.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Μάρκος, Σόβολος, Αντωνόπουλος από την ΕΠΣ Λακωνίας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τσιφτσής, Θεοφιλόπουλος, Γκότσης, Λεβεντάκης, Κ. Παπαδόπουλος, Δρούγας, Μπουρίκας (54’ Π. Φράγκος), Λακριντής (46’ Δημόπουλος), Τρουπάκης (70’ Δημητρίου), Αντ. Φράγκος, Μαναρώλης (46’ Μαθιόπουλος).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μικές, Ανδριακόπουλος, Λιοφάγος, Σταυρόπουλος, Τασσόπουλος, Γερολυμάτος (86’ Σταθόπουλος), Τσέλα (61’ Βατής), Κατσαΐτης, Αθανασόπουλος (86’ Λ. Παπαδόπουλος), Παπαηλίου (81’ Διαμαντόπουλος), Ντούνης (61’ Νικολόπουλος).

Απινιδωτής στο γήπεδο

Μετά από ενέργειες του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Τάκη Βασιλόπουλου και του Σταύρου Τσιχριτζή συμβούλου στην κοινότητα Ασπροχώματος, έχει τοποθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό απινιδωτής στο γήπεδο Ασπροχώματος.