Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 13:56

Και επίσημα ο Σάντος στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας

Γράφτηκε από τον

Και επίσημα ο Φερνάντο Σάντος είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας συμφώνησε σε όλα μαζί του και ανακοίνωσε σήμερα πως ο Σάντος θα πάρει τη θέση του Πάουλο Μπέντο, ο οποίος απολύθηκε μετά την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Αλβανία στον πρώτο αγώνα της για τα προκριματικά του Euro 2016.

Η ομοσπονδία της Πορτογαλίας κατέληξε στη λύση του Σάντος, μολονότι ο τελευταίος έχει τιμωρηθεί με ποινή οκτώ αγώνων, που του έχει επιβληθεί στο τελευταίο ματς της εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας απέναντι στην Κόστα Ρίκα.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, που έχει εργαστεί σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με στόχο να οδηγήσει την Πορτογαλία στα τελικά του Euro 2016. Ο 60χρονος τεχνικός θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο το μεσημέρι και θα πιάσει αμέσως δουλειά. Η ομοσπονδία της Πορτογαλίας είναι αισιόδοξη πως η ποινή των οκτώ αγωνιστικών θα μειωθεί σημαντικά στην έφεση που εκκρεμεί να εκδικαστεί. Το επίσημο ντεμπούτο του αναμένεται στις 14 Οκτωβρίου στον εκτός έδρας αγώνα με τη Δανία για τα προκριματικά του Euro.

ΑΠΕ-ΜΠΕ