Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2022 10:20

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ματς - γιορτή με ΠΑΟΚ στο Στάδιο

Γράφτηκε από τον

 

Μετά από 35 μήνες, δηλαδή κάτι λιγότερο από τρία χρόνια, η Καλαμάτα φοράει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί μια ακόμη μεγάλη ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Η “Μαύρη Θύελλα” υποδέχεται σήμερα στις 3 μ.μ. (Cosmote sport 2HD) στο Δημοτικό Στάδιο τον ΠΑΟΚ για την φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα ματς – γιορτή για την πόλη αλλά και τη Μεσσηνία γενικότερα.
Ηταν 8 Ιανουαρίου του 2020 όταν η Καλαμάτα έπαιζε με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο για την ίδια φάση του κυπέλλου και γνώριζε την ήττα με 2-0.
Από τότε έχουν αλλάξει πολλά στη “Μαύρη Θύελλα” και είναι χαρακτηριστικό πως ο μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε σε εκείνο το ματς και είναι στο σημερινό ρόστερ, είναι ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος!
Η Καλαμάτα για να βρεθεί στην έκτη φάση του θεσμού απέκλεισε την Προοδευτική και τον Παναιτωλικό, όμως το εμπόδιο του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα υψηλό. Μιλάμε άλλωστε για τον φιναλίστ του κυπέλλου και την ομάδα που έχει κατακτήσει τα τέσσερα από τα έξι τρόπαια από το 2017 μέχρι σήμερα.
Στόχος της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου είναι να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ και να δείξει σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, πως… επιστρέφει!
Αλλωστε μεγάλος στόχος φέτος της μεσσηνιακής ομάδας είναι η άνοδος στη
Super League, όμως δεν θα έλεγε όχι σε μια περαιτέρω διάκριση στο θεσμό του κυπέλλου.
Το σημερινό είναι το πρώτο ματς του ζευγαριού, με τον επαναληπτικό να γίνεται τον Γενάρη στην Τούμπα.

Δίχως Πασά η αποστολή

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Νίκος Αναστόπουλος έχει να αντιμετωπίσει μια σημαντική απουσία, μιας και έχει τεθεί νοκ άουτ για το προσεχές διάσημα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Γιάννης Πασάς.
Η αποστολή που ανακοίνωσε χθες ο 64χρονος τεχνικός περιλαμβάνει
21 ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά: Ταΐρης, Μέντες, Ασίγκμπα, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Καραγκούνης, Παπατόλιος, Μπενίτεζ, Ματέους, Τριανταφυλλάκης, Κόκκορης, Μπόρχες, Γκότσης, Ρόβας, Αρναρέλλης, Βασιλόγιαννης, Τάτος, Ασαμόα και Μοζέρ.

Δίψα από τον κόσμο

Το σημερινό παιχνίδι περιμένουν πως και πως οι φίλοι της “Μαύρης Θύελλας” που θεωρείται δεδομένο πως θα έχουν δυναμική παρουσία στο Στάδιο.
Μάλιστα ορισμένοι αισιόδοξοι αναφέρουν πως θα γεμίσει το γήπεδο, μιας και το δέλεαρ να δεις από κοντά μια από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μεγάλο.
Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν δοθεί 800 εισιτήρια από τα γραφεία της ΠΑΕ,
με την διάθεση να έχει αρκετά γρήγορους ρυθμούς.
Σήμερα η προπώληση θα συνεχιστεί από τις 9 έως τις 11 το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ Καλαμάτα και από τη 1 το μεσημέρι οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύουν τα εισιτήρια (κοστίζουν 20 ευρώ) από τα γκισέ του Σταδίου.
Η σύσταση που κάνουν από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ στους φιλάθλους είναι να βρίσκονται από νωρίς στο γήπεδο, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην είσοδο.
Οι οργανωμένοι της Καλαμάτας πάντως ετοιμάζουν δυνατή κερκίδα, έχουν προαναγγείλει εκπλήξεις και όλα συνηγορούν πως σήμερα το μεσημέρι στο Στάδιο θα αναβιώσουν εικόνες από το ένδοξο παρελθόν της “Μαύρης Θύελλας”.
Κόσμο φαίνεται πως θα έχει και ο ΠΑΟΚ στο Στάδιο, μιας και υπάρχει πρόβλεψη για την παραχώρηση ενός μέρους της νότιας εξέδρας όπου θα βρεθούν περίπου 200 φίλοι της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας, με την αστυνομία να δίνει το ΟΚ.

Βραβεύει Γεωργόπουλο, Μαυρέα

Πριν τη σέντρα του σημερινού αγώνα η ΠΑΕ Καλαμάτα θα τιμήσει δύο παλαίμαχους καλαματιανούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα και των δύο ομάδων.
Ο λόγος για τους Βασίλη Γεωργόπουλο και Αντώνη Μαυρέα, τους οποίους θα βραβεύσει η Μεσσηνιακή ΠΑΕ για την προσφορά τους και στους δύο συλλόγους.

Χωρίς Ίνγκασον, Καντουρί
και Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του για το ματς με την Καλαμάτα και μετά τη λήξη της προπόνησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακοίνωσε την 21μελή αποστολή.
Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν πήρε μαζί του στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Δικεφάλου μετά τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ τον Ίνγκασον που έχει έναν ερεθισμό στον τένοντα, αλλά και τον Ελ Καντουρί για προληπτικούς λόγους.
Εκτός μάχης για να πάρει ανάσες έμεινε και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, όπως και οι Κούρτιτς, Λύρατζης και Τσαούσης που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και θεραπείες.
Η αποστολή απαρτίζεται από τους: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίφκοβιτς, Μπαλωμένο, Βιερίνια, Σάστρε, Κάργα, Κουλιεράκη, Νάσμπεργκ, Σοάρες, Σβάμπ, Νταντάς, Φελίπε, Ντούγκλας Αουγκούτσο, Κωνσταντέλια, Ρικάρντο, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Τόμας, Ολιβέιρα και Νάρει.

Σφυρίζει ο Τσιμεντερίδης

Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Τσιμεντερίδης (Κοζάνης),
με βοηθούς τους Απτόσογλου (Αθηνών) και Νιδριώτη (Αθηνών).
Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Στάμος (Ηλείας) και παρατηρητής ο Τάπραντζης (Αιτωλοακαρνανίας).

Αλλα δύο ματς σήμερα

Εκτός από το ματς Καλαμάτα – ΠΑΟΚ σήμερα θα διεξαχθούν άλλα δύο παιχνίδια για την φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στις 2 μ.μ. ο Απόλλων Παραλιμνίου παίζει με τον Αγιο Νικόλαο, δύο ομάδες της Γ’ εθνικής που μία εξ’ αυτών θα βρεθεί στα προημιτελικά και στις 6 το απόγευμα η Λαμία φιλοξενεί στο “Αθ. Διάκος” την Καλλιθέα. Στη μάχη του κυπέλλου μπαίνουν από αύριο Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ που παίζουν αντίστοιχα με Βόλο, Ατρόμητο και Κηφισιά.