Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2022 10:42

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Χωρίς περιθώρια με τον αήττητο Απόλλωνα

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα στάθηκε την Τετάρτη ανταγωνιστικά απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πρώτο τους ραντεβού για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά δεν απέφυγε την ήττα στο Δημοτικό Στάδιο με 2-0.

Η ρεβάνς, που έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, θα διεξαχθεί το Γενάρη στην Τούμπα και το μυαλό όλων στη “Μαύρη Θύελλα”, βρίσκεται από προχθές το βράδυ στο πρωτάθλημα.

Η Καλαμάτα θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε ένα πολύ σημαντικό βαθμολογικά ματς. Οι γηπεδούχοι με 16 βαθμούς φιγουράρουν στη 2η θέση της Super League 2, όντας αήττητοι και χωρίς να έχουν δεχτεί γκολ σε έξι παιχνίδια! Η Καλαμάτα είναι στην 5η θέση (ισόβαθμη με την Ηλιούπολη) στο -6 από τον Απόλλωνα και στο -8 από την Κηφισιά που μετρά μόνο νίκες.
Η πρωτοπόρος έχει ρεπό στην 7η αγωνιστική και η Καλαμάτα, που έκανε το ρεπό της την περασμένη Κυριακή, με νίκη θα μειώσει στους 5 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή και στους 3 από τον Απόλλωνα.
Η νίκη είναι λοιπόν μονόδρομος για τους Μεσσήνιους στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάκτηση του τίτλου.
Το διπλό θα δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια, που περιλαμβάνει το εντός έδρας ματς της Πέμπτης με την Ηλιούπολη.
Η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής θα ολοκληρωθεί το Σάββατο και εν συνεχεία η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματίας Πασάς, ενώ στα θετικά είναι ότι ξεκουράστηκαν κάποιοι παίκτες στο ματς με τον ΠΑΟΚ και παράλληλα πήραν λεπτά συμμετοχής ο γκολκίπερ Μέντες, ο Μόζερ, ο Ασίγκμπα, ο Καραγκούνης.
Να σημειωθεί ότι επιστρέφει στον πάγκο ο Νίκος Αναστόπουλος που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής στο προχθεσινό παιχνίδι.

Τελικός Μουντιάλ και μετά... Καλαμάτα!

Γαλλία και Αργεντινή θα μονομαχήσουν την Κυριακή στις 5 μ.μ (ζωντανά από τον ΑΝΤ1) για το παγκόσμιο “στέμμα” στο κορυφαίο ματς του πλανήτη, που θα καθηλώσει εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους. Λίγο μετά τη λήξη του τελικού του Μουντιάλ (αν δεν προκύψει παράταση ή πέναλτι) θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ (ζωντανά από την ΕΡΤ3) το ματς του Απόλλωνα Σμύρνης με την Καλαμάτα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία την ημέρα του τελικού του Μουντιάλ να γίνεται παιχνίδι επαγγελματικής κατηγορίας, έστω και της δεύτερης. Και πως θα είχε συμβεί, αφού τα Παγκόσμια Κύπελλα διεξάγονταν πάντα το καλοκαίρι, με εξαίρεση το φετινό στο Κατάρ.