Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2022 11:21

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με λιγότερες ομάδες η Α1 και η Β’ τοπική - Επιστρέφει η Ομόνοια!

Γράφτηκε από τον

Εκτός πρωταθλημάτων μένουν όσες ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την… αποβολή τους, αλλά είναι θέμα ημερών να επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο.
Στην Α’ τοπική, η μοναδική ομάδα, που δεν αγωνίζεται μέχρι σήμερα είναι η Ομόνοια, για το λόγο όμως ότι δεν είχε αθλητική αναγνώριση. Η καλαματιανή ομάδα έκανε τις ενέργειες που απαιτούνται και μετά τις γιορτές θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα. Μέχρι σήμερα έχουν αναβληθεί οχτώ παιχνίδια της Ομόνοιας και αναμένεται να αναβληθεί και το κυριακάτικο με τον Πάμισο. Τα εννέα εξ αναβολής παιχνίδια, σημαίνουν ότι η ομάδα θα δίνει δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα για να κλείσει τις εκκρεμότητες.
Θυμίζουμε ότι στην Α’ τοπική δεν μετέχει ο Απόλλωνας Καλαμάτας και το πρωτάθλημα διεξάγεται με 17 ομάδες.
Στην Α1 τοπική το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς στην κληρωτίδα μπήκαν 17 ομάδες και μέχρι σήμερα έχουν αγωνιστεί μόνο δέκα! Ηρακλής Κυπαρισσίας και Ερασιτέχνες Καλαμάτας δεν μετέχουν στο πρωτάθλημα, ενώ Δώριο, Πανιώνιος Καλαμάτας, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Ολυμπιακός Διαβολιτσίου και Λέικα δεν αγωνίζονται λόγω Μητρώου.
Και δυστυχώς για αυτά τα σωματεία, η τρέχουσα σεζόν θα χαθεί, αφού οι προσπάθειες που γίνονται για να λυθεί το θέμα δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Α1 τοπική θα συνεχιστεί με λιγότερες ομάδες. Το ίδιο και στη Β’ τοπική. Στον 1ο όμιλο οι ομάδες που δεν θα μπορέσουν, όπως όλα δείχνουν, να δώσουν αγώνες είναι οι Κεραυνός, Νέδουσα, Α.Ο. Φυτειάς και φυσικά ο Ερμής που δεν συμμετέχει. Από τον δεύτερο όμιλο είναι ο Παπαφλέσσας Χώρας και η ΑΕΚ Καλαμάτας. Η ΕΠΣΜ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει και επίσημα τις επόμενες μέρες την αποβολή των παραπάνω σωματείων, αλλά και το τι θα ισχύσει για άνοδο και παραμονή.

Μονά ματς στο Κύπελλο!

Το θέμα της εγγραφής των ομάδων στο Μητρώο της ΓΓΑ πήγε πίσω και το Κύπελλο Μεσσηνίας. Τα τελευταία παιχνίδια για το θεσμό έγιναν στις 14 Σεπτεμβρίου, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η φάση των “16”.
Το ματς του Δωρίου με την Εράνη αναβλήθηκε. Η φιλιατρινή ομάδα θα πάρει χωρίς αγώνα την πρόκριση στα προημιτελικά, αφού το Δώριο δεν μπορεί να δώσει επίσημα ματς και όλα τα ματς μέχρι τον τελικό θα είναι μονά. Θυμίζουμε ότι στους “8” έχουν προκριθεί Πάμισος, Μάνη, Κυπαρισσία, Διαβολίτσι, Πανθουριακός, Ηρακλής Καλαμάτας και Ολυμπιακός Διαβολιτσίου. Η ΕΠΣΜ καλείται πλέον να αποφασίσει τι θα συμβεί με τη θέση του Ολυμπιακού Διαβολιτσίου.