Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 11:17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 3-0: Επιστροφή στις νίκες με χατ - τρικ Ρόβα

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 3-0: Επιστροφή στις νίκες με χατ - τρικ Ρόβα

Με χατ - τρικ του Χρήστου Ρόβα η Καλαμάτα νίκησε το Σάββατο 3-0 τον ΠΑΟ Ρουφ στο Δημοτικό Στάδιο και επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από τις διαδοχικές απώλειες βαθμών με Ηλιούπολη και Αιγάλεω.

Ο έμπειρος επιθετικός "χτύπησε" δύο φορές σε διάστημα 11 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο (16', 27') και μία στο 50',, υπογράφονταςντην πρώτη νίκη για το 2023 και 5η συνολικά στο πρωτάθλημα.
Ενα τρίποντο που ήρθε εύκολα, καθώς ο ΠΑΟ Ρουφ δικαιολόγησε τη βαθμολογική του θέση (ουραγός και δίχως βαθμό) στον β' όμιλο της Super League 2,
Οι γηπεδούχοι καθάρισαν ουσιαστικά το ματς από το 27' και στη συνέχεια είχαν δοκάρι με τον Αρναρέλλη και άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ σε μια αναμέτρηση, που παρακολούθησε λίγος κόσμος, κάτι που δείχνει την απογοήτευση από τη μέχρι σήμερα πορεία.
Η Καλαμάτα είναι στο -10 από την κορυφή (με δεδομένο ότι η Κηφισιά θα πάρει τους 3 βαθμούς με Επισκοπή και Ολυμπιακό Β') και ενώ ξεκίνησε τη σεζόν ως πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Το επόμενο ματς με την Καλλιθέα τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.
Πριν από τη μονομαχία στο "Ελ Πάσο" υπάρχει, η αυριανή ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (9 μ.μ.) για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στο πρώτο παιχνίδι στο Στάδιο η Καλαμάτα είχε ηττηθεί με 2-0 και τούτο σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα του αντιπάλου δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Η Καλαμάτα ενδέχεται λοιπόν να παραταχθεί με αλλαγές στην 11άδα ενόψει του ματς με την Καλλιθέα.

Με αλλαγές στην 11άδα

Με νέα πρόσωπα σε σχέση με το Αιγάλεω παρατάχθηκε πάντως και το Σάββατο. Ο Μέντες πήρε τη θέση του Ταΐρη κάτω από τα γκολπόστ, ο Μοζέρ του Μαβινγκά στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Μπακαγιόκο επέστρεψε στο βασικό σχήμα, αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή αντί του Καραγκούνη και ο Μπόρχες αντί του Τάτου κινούμενος κοντά στον φορ Ρόβα.

Το "καθάρισε" από το 27΄'

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν 16 λεπτά για να σκοράρουν κόντρα στη χειρότερη άμυνα του β' ομίλου (23 γκολ). Ο Αρναρέλλης από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Ρόβας με προβολή στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0. Στο 27' οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν ξανά, με τον Αρναρέλλη να σεντράρει αυτή τη φορά από δεξιά και τον επιθετικό της Καλαμάτας να πετυχαίνει το 2-0 με κοντινό γυριστό σουτ.
Στο 32' ο προπονητής του ΠΑΟ Ρουφ Γιάννης Γκούμας προχώρησε σε διπλή αλλαγή για να βελτιώσει την εικόνα των φιλοξενούμενων που επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν στο ξεκίνημα, αλλά ο Μέντες στο 3' απέκρουσε την προβολή του Βενάρδου,
Η Καλαμάτα πριν το 1-0, είχε απειλήσει με τον Βασιλόγιαννη στο 2' με Ρόβα και Αρναρέλλη στο 6' και στο 13' με τον Ρόβα, με τον γκολκίπερ Κουνάδη να λέει "όχι".
Μετά το 2-0, ωστόσο, ήταν δύσκολο για μια ομάδα που έχει πετύχει μόνο 3 γκολ στο πρωτάθλημα, να επιστρέψει στο παιχνίδι.
Η "Μαύρη Θύελλα", χωρίς να φορτσάρει, πέτυχε και τρίτο γκολ στο 50' με τον Ρόβα που πλάσαρε σε κενή εστία, έπειτα από κεφαλιά - πάσα του Μπόρχες.
Ο Ρόβας έδωσε στο 60' τη θέση του στο Μαρκόφσκι, ο οποίος στο 62' βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά ο γκολκίπερ απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά.
Στο 69' ο Αρναρέλλης έκανε ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά, αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ στην επόμενη φάση ο ίδιος παίκτης είχε νέα ατομική ενέργεια και σουτ που έφυγε άουτ.
Στο 75' σε αντεπίθεση, ο Αρναρέλλης είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι και έτσι το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Κονέ και ο Βενάρδος στο 77' και στο 88' δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο για τον ΠΑΟ Ρουφ.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Mέντες, Μόζερ, Λουπάνο, Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος (66' Ασίγκμπα), Μπακαγιόκο (78' Μαβινγκά), Ματέους, Αρναρέλλης (78' Γκότσης), Μπόρχες, Βασιλόγιαννης (60' Τριανταφυλλάκης), Ρόβας (60' Μαρκόφσκι)
ΠΑΟ ΡΟΥΦ: Κουνάδης, Τασιούλης (32΄Χατζηλάμπρος), Ντανκεού, Φιλιμέγκας (32' Σμπώκος), Παπουτσογιαννόπουλος, Πανουργιάς (76' Λαμπρινίδης), Καλλέργης, Βενάρδος, Νιτσάκης, Ζαχαρός (60' Κουκοβίνης), Κυριαζής (60' Κονέ)