Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2023 18:44

ΕΡΑΝΗ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ντέρμπι κορυφής της Α’ τοπικής μεταξύ της Εράνης και του Πανθουριακού που διεξήχθη το Σάββατο στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών, μπροστά σε 150 περίπου φιλάθλους.

Στο πρώτο ματς του 2023 οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό και αμφότερες φαίνεται πως έμειναν ικανοποιημένες… Η Εράνη διότι διατήρησε το αήττητο και την πρωτιά στη βαθμολογία (στο +1 από τους πρωταθλητές), χάρις σε ένα γκολ του Μπάρκα στο 88’! Και ο Πανθουριακός διότι παρότι παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, κατάφερε να μην ηττηθεί σε μία δυνατή έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που κατά πολλούς είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην πρώτη κατηγορία.
Το ισόπαλο αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, αν και οι γηπεδούχοι για 25-30 λεπτά στο πρώτο μέρος σφυροκοπούσαν την εστία του Πανθουριακού και έχασαν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθούν στο σκορ. Αν το κατάφερναν το πιο πιθανό ήταν να έπαιρναν και την πολυπόθητη νίκη.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Θουρίας ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε περισσότερη ώρα μπάλα στα πόδια της και βρήκε γκολ στο 68’ με τον δραστήριο Γιακουμή. Οι πράσινοι όμως παρότι βρέθηκαν με την… πλάτη στον τοίχο, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να διατηρήσουν το αήττητο με τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Δημήτρη Μπάρκα να κάνει το 1-1 στο 88’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Κυριάρχησε η Εράνη μετά το 15’

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκαπεντάλεπτο, η Εράνη πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 15’ έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία…
Ο Μπάρκας έβγαλε τη σέντρα και ο Κόλλιας έπιασε με τη μία το γυριστό σουτ, με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου που έπαιξε με αρκετές και σημαντικές απουσίες (οι έμπειροι Γαλανόπουλος, Σπανός, Μανωλόπουλος και οι νεαροί Κουρεντζής, Αγγελόπουλος, Φαββατάς) κατέβηκε με αμυντική τακτική και επέλεξε να δώσει χώρο στον αντίπαλο.
Στο 17’ λίγο έλειψε να γίνει το 0-1, όταν ο Γιαννακόπουλος είχε την έμπνευση να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από το χώρο του κέντρου, με την μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να βγαίνει κόρνερ, αφού την βρήκε λίγο και ο Κουμπαρούλης!
Στο 22’ οι πράσινοι απείλησαν με τον δραστήριο Μπάρκα να βγάζει τη σέντρα από αριστερά και τον Βασιλόπουλο από κοντά να αιφνιδιάζεται και να μην πιάνει καλά την προβολή που έφυγε άουτ.
Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές και επιτεθόταν κυρίως από τα πλάγια με τους Γεωργιόπουλο και Μπάρκα.
Στο 38’ ο Γεωργιόπουλος πήρε την μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και έκοψε για τον Κόλλια που κοντρόλαρε και άφησε για τον Βασιλόπουλο που πλάσαρε άουτ από κοντά.
Νέα καλή στιγμή στο 40’ για την Εράνη με τον Βασιλόπουλο να εκτελεί το κόρνερ και τον Πέππα να πιάνει την σκαστή κεφαλιά, όμως ο Κόκκαλης με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Ισορρόπησε η Θουρία στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως έπαιζαν με λιγότερη ένταση και ο Πανθουριακός κρατούσε μπάλα στον κέντρο, με τον Ζαχαρόπουλο να κάνει πολλή δουλειά.

Ο Γιακουμής το 0-1 στο 68’

Ετσι σε μία φάση στο 68’ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, κόντρα στη ροή του αγώνα… Ο Δαλκαφούκης με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Γιακουμή, ο Κουμπαρούλης βγήκε από την εστία του όμως έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Γιακουμή να κερδίζει την κόντρα και με πλασέ σε κενή εστία να γράφει το 0-1.
Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων που προσπάθησαν σπασμωδικά να φτάσουν στην ισοφάριση.
Στο 70’ ο Κόλλιας έκλεψε την μπάλα και προχώρησε, αλλά δεν έκανε ούτε καλό σουτ ούτε πάσα στον Μπάρκα, με τον Κόκκαλη να μπλοκάρει.
Πέντε λεπτά αργότερα η εκτέλεση φάουλ του Κόλλια δεν βρήκε στόχο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εράνη τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Πέππα να περνά στην επίθεση και την άμυνα του Πανθουριακού να πιέζεται με αρκετές βαθιές μπαλιές και σέντρες.

Στο 88' με φάουλ το 1-1 ο Μπάρκας

Στο 88’ ο Οδεμισιώτης έκανε ένα φάουλ στον Πλακά λίγο έξω από την περιοχή και ο σπεσιαλίστας Μπάρκας με ωραία εκτέλεση έστειλε την μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους πράσινους.
Στα λεπτά που απέμεναν με τις καθυστερήσεις η Εράνη έψαξε και την ανατροπή και είχε μία καλή στιγμή στο 95’ με τον Γεωργιόπουλο να βγάζει τη σέντρα και τον Μπινιώρη να πιάνει το σουτ, όμως ο Καραχάλιος απομάκρυνε λίγο πριν τη γραμμή.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ρέκκας και βοηθοί οι Τσοπανάκης και Αντωνόπουλος.
ΕΡΑΝΗ: Κουμπαρούλης, Μπινιώρης, Πέππας (86’ λ.τρ. Κουρούβανης), Γκότσης, Γκεβόρι, Τσόπελας, Χάρμπας (72’ Ανδρώνης), Γεωργιόπουλος, Μπάρκας, Βασιλόπουλος (72’ Πλακάς), Κόλλιας.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Οδεμισιώτης, Γιαννακόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Σερπάνος, Γιακουμής (95’ Γεωργουλέας), Κουντάνης (57’ Καρύδης), Καραχάλιος, Δαλκαφούκης, Σεντεμέντες (92’ Ρασσιάς), Μπούνας.