Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2023 11:04

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Απόψε η ρεβάνς κυπέλλου με ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Γράφτηκε από τον

Ενα ευχάριστο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Super League 2 θα κάνει σήμερα η Καλαμάτα…

Η “Μαύρη Θύελλα” θα αντιμετωπίσει απόψε (9 μ.μ. COSMOTE SPORT 1) τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον αγώνα ρεβάνς για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ενα παιχνίδι απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και σε μία από τις πιο “καυτές” έδρες της χώρας, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote tv.
Η πρόκριση έχει ουσιαστικά κριθεί από τον πρώτο αγώνα, όπου ο ΠΑΟΚ χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα είχε νικήσει με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Οπότε η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου θα παλέψει σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας για την τιμή των όπλων και θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι στην 3η θέση της Super League 1, στο -7 από την κορυφή.
Η Καλαμάτα προέρχεται από την εύκολη νίκη με 3-0 επί του αδύναμου ΠΑΟ Ρουφ στο Στάδιο, όμως είναι στην 5η θέση και αρκετά μακριά από την κορυφή.
Ο τεχνικός της “Μαύρης Θύελλας” Νίκος Αναστόπουλος σκέπτεται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα στο αποψινό ματς, προφυλάσσοντας κάποιους παίκτες, μιας και την Δευτέρα ακολουθεί το κρίσιμο εκτός έδρας ματς με την Καλλιθέα. Το ζητούμενο για τους ασπρόμαυρους είναι να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και να πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στον “τελικό” με την Καλλιθέα στο “Ελ Πάσο” την προσεχή Δευτέρα.
Ο Γιάννης Πασάς που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του θα είναι εκτός και από το σημερινό ματς, όμως μετρά αντίστροφα για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους.
Στην αποστολή που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η τεχνική ηγεσία συμπεριλήφθηκαν οι εξής 21 ποδοσφαιριστές: Ταϊρης, Μέντες, Ματέους, Ασίγκμπα, Μπενίτεζ, Μπακαγιόκο,
Λουπάνο, Μαβινγκά, Μόζερ, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Τριανταφυλλάκης, Τάτος, Μπόρχες, Ρόβας, Αρναρέλλης, Βασιλόγιαννης, Γκότσης, Μαρκόφσκι και Καραχάλιος.
Διαιτητής της αποψινής αναμέτρησης της Τούμπας θα είναι ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου) που πήρε τη θέση του αρχικά ορισθέντα Πολυχρόνη, με βοηθούς τους Στεφανή (Καρδίτσας) και Στάικο (Λάρισας), ενώ 4ος ορίστηκε ο Τακίδης (Κιλκίς).
Σήμερα θα διεξαχθεί και μια ακόμη αναμέτρηση για την φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στο “Ελ Πάσο” η Καλλιθέα θα υποδεχθεί τη Λαμία, με την πρόκριση να είναι ανοιχτή μιας και το πρώτο ματς στο “Αθ. Διάκος” είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. (COSMOTE SPORT 1) και θα την διευθύνει ο Καραντώνης, με βοηθούς τους Καραγκιζόπουλο, Χριστοδούλου
και 4ο τον Τσαγκαράκη. Να σημειώσουμε πως στο κύπελλο δεν μετρά από φέτος το εκτός έδρας γκολ.