Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 13:13

ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία με Μεσσηνιακό

Γράφτηκε από τον
ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία με Μεσσηνιακό

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία στον αγώνα με τον Μεσσηνιακό (ήττα με 3-2) για τον α’ όμιλο της Β’ τοπικής εξέδωσε χθες η διοίκηση της Νίκης Πλάτης.

Η ανακοίνωση του Φιλιατρινού συλλόγου αναφέρει:
“Κατόπιν ωρίμου σκέψεως το σωματείο μας αναγκάζεται να προβεί σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα τραγελαφικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην χθεσινή αναμέτρηση της ομάδος μας με την αντίστοιχη του Μεσσηνιακού.
Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι με το φίλο σωματείο του Μεσσηνιακού δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση ούτε και παράπονο, αντιθέτως τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και να επιτευχθούν οι στόχοι τους.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο διαιτητής κ. Μπαρδής (σημειωτέον ορίστηκε για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι) προέβη σε αλλοίωση αποτελέσματος με τις υποδείξεις του.
Στο 12ο λεπτό ορθώς υποδεικνύει πέναλτι, αλλά δείχνει κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα αντί κόκκινης καθώς ο επιθετικός έχει περάσει μαζί με την μπάλα τον τερματοφύλακα και ο τελευταίος με καθαρή πρόθεση ανατρέπει τον επιθετικό πριν σκοράρει.
Δεν προλαβαίνει την μπάλα και έτσι ανατρέπει τον παίχτη. 2ον στο ημίχρονο ο αρχηγός του Μεσσηνιακού έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα καθυστερεί 10 λεπτά τον διαιτητή να πάει στα αποδυτήρια με διαμαρτυρίες, απωθήσεις και εκφράσεις που προβλέπουν δεύτερη κάρτα. Ο εν λόγω διαιτητής μένει μόνο στο να λέει φύγε από εδώ. Προφανώς ήταν γνωστοί.
3ον μετα την ισοφάριση (2-2) από τον Μεσσηνιακό ο σκόρερ για να πάρει την μπάλα τραβάει παίχτη μας από την φανέλα και τον πετάει κάτω, επεμβαίνει αθλητής μας που με το σώμα απωθεί τον σκόρερ. Αποτέλεσμα απευθείας κόκκινη στον αθλητή μας. Κύριε Μπαρδή είναι από μια κίτρινη στον κάθε παίχτη.
Δεν υπάρχει καμιά απώθηση με χέρια, πόδια η κεφάλι, απλώς παρεμβάλει το σώμα του.
4ον στο τρίτο γκολ του Μεσσηνιακού ο αθλητής Αναστασόπουλος μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα σκοράρει πεντακάθαρα με κίνηση του χεριού, κατά συνέπεια ακύρωση του τέρματος και κίτρινη στον παίχτη που χρησιμοποίησε το χέρι για να σκοράρει. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα (αργότερα αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις).
Κύριοι της ΚΕΔ Μεσσηνίας και κύριε Μπαρδή δε νομίζεται ότι είναι πάρα πολλές οι συμπτώσεις και τα λάθος σφυρίγματα για ένα παιχνίδι;
Η μέχρι τώρα σιωπή μας κύριοι δεν δηλώνει αδυναμία, σεβόμαστε την προσπάθεια ανάπτυξης και βελτίωσης του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Μέχρι εδώ όμως η ανοχή, διαιτησίες που αλλοιώνουν αποτελέσματα και βαθμολογία δεν θα γίνονται πλέον ανεκτά. Οπως οι ομάδες είναι υπεύθυνες για την εικόνα τους αγωνιστικά στο γήπεδο με καλούς και σωστούς αθλητές, έτσι και εσείς είστε υπεύθυνοι να έχετε καλούς και σωστούς διαιτητές”.