Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2023 10:48

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Παίζει τα… ρέστα της στην Καλλιθέα

Γράφτηκε από τον

Το φετινό ταξίδι της Καλαμάτας στο Κύπελλο Ελλάδας ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.

Η “Μαύρη Θύελλα” έχασε στην Τούμπα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ, σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί και στο πρώτο παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.
Κρατά ωστόσο, τις δύο θετικές εμφανίσεις απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο και το γεγονός ότι έφθασε μέχρι τους “16”, αποκλείοντας στον προηγούμενο γύρο τον Παναιτωλικό. Η προσοχή επικεντρώνεται πλέον στο πρωτάθλημα και το κρίσιμο ματς με την Καλλιθέα (Δευτέρα, 3.15 μ.μ, ζωντανά από την ΕΡΤ3).
Η Καλαμάτα καλείται να κερδίσει στο “Ελ Πάσο” ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες για τίτλο, καθώς απέχει 10 βαθμούς από την κορυφή του β’ ομίλου της Super League 2, με δεδομένο ότι η πρώτη και αήττητη Κηφισιά θα πάρει τους βαθμούς στα ματς με Ηρόδοτο και Ολυμπιακό Β’ που δεν ολοκληρώθηκαν.
Το αποτέλεσμα στο ματς με την Καλλιθέα, θα κρίνει πολλά και ίσως φέρει εξελίξεις στη μεσσηνιακή ομάδα, που ξεκίνησε ως πρώτο φαβορί για την άνοδο και κινδυνεύει να χάσει το… τρένο από το Γενάρη.
Εξίσου κρίσιμο είναι το ματς και για τους γηπεδούχους, που ολοκλήρωσαν επίσης την παρουσία τους στο Κύπελλο Ελλάδας, χάνοντας στη ρεβάνς με 1-2 από τη Λαμία (1-1 το πρώτο παιχνίδι). Στο πρωτάθλημα όμως, η αθηναϊκή ομάδα είναι αήττητη ενώπιον του κοινού της. Για την ακρίβεια μετρά μόνο νίκες με Ιεράπετρα (2-1), ΑΕΚ Β’ (3-0), Ολυμπιακό Β’ (2-1, με τους “ερυθρόλευκους” να αποχωρούν στο ημίχρονο) και Χανιά (2-1).
Η Καλλιθέα έχει 16 βαθμούς, αλλά θα προστεθούν οι τρεις με τον Ολυμπιακό Β’, ενώ η SL2 θα αποφασίσει για την τύχη του αγώνα με την Επισκοπή, που δεν έγινε λόγω ανάκλησης των δελτίων της Κρητικής ομάδας.
Ακόμα πάντως και αν η Καλλιθέα πάρει το ματς στα χαρτιά, θα είναι στο- 5 από την Κηφισιά και δεν έχει περιθώρια ούτε για ισοπαλία.
Η πρωτοπόρος είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει φέτος την Καλλιθέα με 2-0, ενώ η άλλη απώλεια βαθμών για την Καλλιθέα είναι στην Πάτρα με την Παναχαϊκή (0-0).
Αντίθετα η Καλαμάτα έχει κερδίσει τα πέντε από τα εννέα παιχνίδια που έχει δώσει, χάνοντας από Χανιά και Ηλιούπολη, ενώ μοιράστηκε τους βαθμούς με Παναχαϊκή και Αιγάλεω. Περιθώρια για απώλειες βαθμών στο “Ελ Πάσο” όμως δεν υπάρχουν.

Σε τέσσερις δόσεις η 11η αγωνιστική

Με το ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ Β’ και τον Ολυμπιακό Β’ (3,15 μ.μ, ζωντανά από την ΕΡΤ3) ανοίγει σήμερα η “αυλαία” της 11ης αγωνιστικής στον β’ όμιλο της Super League 2, που θα διεξαχθεί σε τέσσερις δόσεις. Το Σάββατο θα γίνει ένα ματς, την Κυριακή τρία και τη Δευτέρα δύο. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή
ΑΕΚ Β’ – Ολυμπιακός Β’, 3.15 μ.μ (ΕΡΤ3)

Σάββατο
Κηφισιά – Παναχαϊκή, 1.45 μ.μ (ΕΡΤ3)

Κυριακή
ΠΑΟ Ρουφ – Απόλλων Σμύρνης, 2.45 μ.μ.
Αιγάλεω – Ηλιούπολη, 2.45 μ.μ.
ΟΦ Ιεράπετρας – Χανιά, 2.45 μ.μ.

Δευτέρα
Προοδευτική – Επισκοπή, 2,45 μ.μ.
Καλλιθέα – Καλαμάτα, 3.15 μ.μ.
Ρεπό: Ηρόδοτος