Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 18:30

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 1-0: Με γκολ του Παπαργυρίου στο 89’

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 1-0: Με γκολ του Παπαργυρίου στο 89’

Τους τρεις πόντους στην εκπνοή σχεδόν του αγώνα πήρε ο Εθνικός, επικρατώντας με 1-0 του Ολυμπιακού Ανάληψης σε ματς που διεξήχθη χθες στο γήπεδο του Μελιγαλά.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε στο 89’ ο Παπαργυρίου με κεφαλιά, σχεδόν ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Οι νικητές θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στη νίκη νωρίτερα αν είχαν αξιοποιήσει κάποιες ευκαιρίες που είχαν, αλλά και αν ευστοχούσαν σε δύο πέναλτι που κέρδισαν σε χέρια αμυντικών. Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε κάποιες φάσεις στη διάρκεια του 90λεπτου, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Παπανικολού και έφυγε χωρίς κάτι θετικό από το παιχνίδι. Το μόνο θετικό, ήταν οι δύο αποκρούσεις του Κατσίποδα στα ισάριθμα πέναλτι που εκτέλεσαν οι παίκτες του Εθνικού. Ο έμπειρος τερματοφύλακας που μπορεί να έχει και το ρεκόρ στη Μεσσηνία σε ότι αφορά τις αποκρούσεις πέναλτι, δεν επέτρεψε στους Παπαθεοδώρου και Αθ. Σπυρόπουλου να σκοράρουν.
Συγκεκριμένα στο 20’ ο Παπαθεοδώρου εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Δασκαλάκη και αμέσως ο διαιτητής Τσαμούρης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Παπαθεοδώρου σούταρε στη δεξιά γωνία του Κατσίποδας ο οποίος έπεσε στην πορεία της μπάλας και την απέκρουσε και στη συνέχεια αμυντικός την έδιωξε στέλνοτας την κόρνερ. Το ίδιο συνέβη και στο 90’ όταν στη σέντρα του Διακουμάκου ο Κρεμύδας επιχείρησε να διώξει την μπάλα που βρήκε στο χέρι του και πάλι ο Τσαμούρης σφύριξε πέναλτι. Αυτή τη φορά ο Αθ. Σπυρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή πλευρά, εκεί όπου έπεσε ο Κατσίποδας και απέκρουσε και στη συνέχεια την απομάκρυναν οι αμυντικοί.
Αξιόλογη ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 63’ όταν ο Πατσιώτης σούταρε σχεδόν από το ύψος του πέναλτι και πρόλαβε αμυντικός με αυτοθυσία και έδιωξε την μπάλα. Στη διάρκεια του ματς είχαν και άλλες φάσεις για γκολ με τους Κρεμύδα (8’ μακρινό σουτ), στο 15’ Κοντομανωλόπουλος (15’ τετ-α-τετ σουτ), Διονυσόπουλος (25’ σουτ), και Ξυδιά (72’ σουτ ).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Παπανικολός, Διακουμάκος, Αναστασίου, Λάγιος, Φέστας, Ράπτης, Παπαθεοδώρου, Μιχαλέας (79’ Τσίκας), Αθ. Σπυρόπουλος, Σαραντόπουλος (57’ Καραπετιάν), Γ. Σπυρόπουλος (88’ Παπαργυρίου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Δημητρίου, Παπανδρέου (90’ Μωραγιάννης), Κακογιάννης, Στυλιανόπουλος, Δασκαλάκης, Κρεμύδας, Πατσιώτης (73’ Ομέρι), Διονυσόπουλος (87’ Λυμπερόπουλος), Κοντομανωλόπουλος, Ξυδιάς (73’ Τσούνι).