Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2023 17:34

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4-1: Γκολ και θέαμα στο ντεμπούτο Μαντζούνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Παίζοντας κατά διαστήματα φαντεζί ποδόσφαιρο ο Πάμισος νίκησε άνετα χθες με 4-1 τον Ηρακλή Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +1 από τη δεύτερη Εράνη.

Εχουν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους και ασφυκτικό πρέσινγκ οι Νησιώτες, δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στην καλαματιανή ομάδα, που φάνηκε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.
Ετσι το ντεμπούτο του Αλέξη Μαντζούνη στον πάγκο των “πράσινων” συνδυάστηκε με τρίποντο, αλλά και με μία εμφάνιση που άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Η υπόθεση νίκη είχε ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό πριν το ημίωρο, με τον Αγγελο Σαραντόπουλο με δύο τέρματα να ξεκλειδώνει την άμυνα των “κυανολεύκων”.
Ομως χρειάστηκε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά για να σημειωθούν κι άλλα γκολ στην αναμέτρηση, με τους Αριστομενόπουλο και Παπαδόπουλο για τους γηπεδούχους και με τον Βαϊτση για τους φιλοξενούμενους.
Ο Πάμισος μπήκε με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και στο 8’ μετά από σέντρα του Σαραντόπουλο η κεφαλιά του Ρουμελιώτη από κοντά έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 11’ σε μία περίεργη φάση λίγο έλειψε ο Ηρακλής να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Μπαστακός γύρισε παρακινδυνευμένα την μπάλα στον Οικονομόπουλο που απομάκρυνε πάνω στον Δαρσακλή με την μπάλα να παίρνει πορεία προς την εστία, αλλά με τα φάλτσα που είχε πήγε προς τα αριστερά, όπου απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Δύο γρήγορα γκολ
από Σαραντόπουλο

Στο επόμενο λεπτό ο Δεμπεγιώτης βρήκε στην περιοχή τον Σαραντόπουλο και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μπεσσή για το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα οι Δεμπεγιώτης και Αριστομενόπουλος συνεργάστηκαν, με τον δεύτερο να σουτάρει και τον Μπεσσή να βγάζει σε κόρνερ με τα πόδια.
Και φτάνουμε στο 27’ όταν σημειώθηκε ένα γκολ για χάι λάιτ από τον Πάμισο…
Ο Σαραντόπουλος είδε την κίνηση του Αριστομενόπουλου από δεξιά και του έσκαψε την μπάλα, εκείνος έβγαλε τη συρτή σέντρα και ο Σαραντόπουλος από κοντά με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας τους 150 και πλέον φίλους του Παμίσου να χειροκροτήσουν θερμά αυτό το γκολ.
Η ομάδα του Αρη Γαλανόπουλου που έχασε μεσοβδόμαδα τον Αλκίνοο Μιχαλόπουλο που πήρε μεταγραφή για την Εράνη, ενώ απών ήταν και ο Κωνσταντόπουλος, αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα με τον Πάμισο να επιτίθεται κυρίως από τις πτέρυγες.
Στο 37’ ο εξαιρετικός Αριστομενόπουλος βρήκε από δεξιά στην περιοχή τον Σαραντόπουλο που επιχείρησε το γυριστό σουτ, με τον Μπεσσή να του λέει “όχι”.
Οι Νησιώτες ήταν καταιγιστικοί και στο επόμενο λεπτό ξανά ο Αριστομενόπουλος έβγαλε τη σέντρα, με τον Σαραντόπουλο να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Μπεσσή να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση στην αριστερή γωνία, διώχνοντας σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 51’ με το μακρινό σουτ του Δεμπεγιώτη να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Οι γηπεδούχοι έπαιζαν σε χαμηλότερο τέμπο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με τον Μαντζούνη να φρεσκάρει την ομάδα του μετά από μία ώρα αγώνα, βάζοντας στο ματς τους Μπορχάν, Βλάχο και Χαραλαμπόπουλο.

Στο 72’ ο Μπεσσής έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σαραντόπουλο, με τον γκολκίπερ του Ηρακλή να αποκρούει στο 75’ και το γυριστό σουτ του Κουλόπουλου (από γύρισμα του Αριστομενόπουλου) που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς.

Χαμένο πέναλτι ο
Ηρακλής με Γκρίτζαλη

Στο 76’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βλαχάκη από τον Μπαστακό, όμως ο Γκρίτζαλης έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από την άσπρη βούλα και έχασε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ!
Στο 80’ το σουτ του Βλάχου από καλή θέση ήταν άστοχο, ενώ στο 83’ ο εξαιρετικός χθες Μπεσσής απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μπορχάν.

Τρία γκολ στα τελευταία λεπτά

Στο 87’ όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι όταν ο Βλάχος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο κορυφαίος του γηπέδου Αριστομενόπουλος στο δεύτερο δοκάρι αφύλακτος έκανε με κεφαλιά το 3-0.
Η καλαματιανή ομάδα πέτυχε το γκολ της τιμής στο 90’ με τον Ψωρομύτη να βρίσκει στην πλάτη της άμυνας τον Βαϊτση που πέρασε και τον Οικονομόπουλο και μείωσε σε 3-1.
Ομως ο Πάμισος φυλούσε για το φινάλε ένα ακόμη γκολ, με τον Παπαδόπουλο στο 91’ να πετυχαίνει με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή το τελικό 4-1.
Διαιτητής ήταν ο Παπακωνσταντίνου και βοηθοί οι Γεωργαντάς και Αράπης.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Παπαδόπουλος, Δεμπεγιώτης (61’ Βλάχος), Σαραντόπουλος (73’ Κουλόπουλος), Κατσιβαρδέας (61’ Χαραλαμπόπουλος), Τιμπλαλέξης, Νινιός (61’ Μπορχάν), Ρουμελιώτης (73’ Αράπι), Αριστομενόπουλος.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπεσσής, Βαϊτσης, Βλαχάκης, Τζ. Παπαδέας, Δαρσακλής, Γκρίτζαλης (79’ Κρέπης), Μάρης (46’ Ψωρομύτης), Φυκούρας, Μαγκλάρας, Γ. Παπαδέας (61’ Δαραβίγκας), Τρακάκης.

Κόβουν πίτα σήμερα οι Νησιώτες

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα θα κόψει την πίτα του σήμερα ο Πάμισος… Η εκδήλωση που θα περιλαμβάνει και απονομή τιμητικών βραβεύσεων, θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο καφέ “Ideal” στο Πάρκο της Μεσσήνης και αφορά τα τμήματα ποδοσφαίρου της ανδρικής ομάδας και της ακαδημίας, αλλά και της ομάδας μπάσκετ.