Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2023 11:03

ΕΠΟ: Κανένας αγώνας ερασιτεχνικού πρωταθλήματος δίχως απινιδωτή!

Γράφτηκε από τον

Ο νέος θάνατος ποδοσφαιριστή σε γήπεδο εν ώρα αγώνα που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Ναύπλιο με θύμα έναν 46χρονο, κινητοποίησε την ΕΠΟ που προχωρά το θέμα με την υποχρεωτική χρήση απινιδωτή σε κάθε αγώνα ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων!

Να θυμίσουμε πως είχε προηγηθεί πριν λίγες εβδομάδες ο θάνατος ενός 20χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή στην Καρδίτσα.
Πλέον η ΕΠΟ πράττει το αυτονόητο για να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και αναφέρει πως δεν θα διεξάγεται κανένας αγώνας δίχως απινιδωτή στο γήπεδο, με ευθύνη των Δήμων της χώρας να τον προμηθευτούν.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει: "Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα".
Πλέον οι ΕΠΣ περιμένουν οδηγίες από το αγωνιστικό τμήμα της ΕΠΟ για το πότε και πως θα ισχύσει αυτή η απόφαση, μιας και τη δεδομένη στιγμή λίγα γήπεδα στη Μεσσηνία διαθέτουν απινιδωτές.