Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2023 13:18

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 2-2: Ισοπαλία με… χιτσκοκικό φινάλε (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Συναρπαστικό παιχνίδι τόσο ως προς το θέαμα όσο και ως προς την εξέλιξη έγινε χθες στο “Π. Μπαχράμης” με τον Ηρακλή Καλαμάτας να αναδεικνύεται ισόπαλος 2-2 με τον Τέλλο Αγρα.

Οι φιλοξενούμενοι που κατέκτησαν τον πρώτο τους βαθμό εκτός έδρας μετά από έξι σερί ήττες, προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ με τους Σωτηρόπουλο και Οικονομόπουλο, όμως η καλαματιανή ομάδα ισοφάρισε ισάριθμες με τους Γκρίτζαλη και Δαρσακλή, με το 2-2 να διαμορφώνεται στο 90’! Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα ο Ηρακλής έχασε πέναλτι με τον Βαϊτση, με τον Λαμπίρη να αποκρούει και να χαρίζει ένα πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.
Το πρώτο ημίωρο πέρασε δίχως τίποτα το αξιόλογο, με την ομάδα του Αρη Γαλανόπουλου να έχει την υπεροχή και τον Τέλλο Αγρα να περιμένει πίσω, με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα.

Προβάδισμα με Σωτηρόπουλο,
απάντηση με Γκρίτζαλη

Ετσι κι έγινε στο 32’ όταν ο Αναστασόπουλος έδωσε στον κενό χώρο στον Σωτηρόπουλο που μπήκε από αριστερά, τρίπλαρε τον γκολκίπερ Μπεσσή και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-1.
Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν πάντως να βρουν το γκολ της ισοφάρισης πριν το ημίχρονο, με τον Γκρίτζαλη στο 42’ να κάνει ωραία ενέργεια και με σουτ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος, με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Στο 51’ ο Αναστασόπουλος βρήκε δεξιά τον νεαρό Σερέτη που αντί να σουτάρει, πήγε να τροφοδοτήσει τον Σωτηρόπουλο και οι αμυντικοί έδιωξαν.

Το 1-2 στο 52’ ο Οικονομόπουλος

Στο επόμενο λεπτό μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Κωνσταντόπουλου ο Οικονομόπουλος με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-2.
Η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοση της, κράτησε μπάλα και στο 68’ απείλησε για τρίτο γκολ με το γυριστό σουτ του Σωτηρόπουλου που έδιωξε σε κόρνερ ο Μπεσσής.
Ο Αρης Γαλανόπουλος πέρασε στο ματς τους έμπειρους Ψωρομύτη και Βαΐτση, κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική, με τον Βαϊτση να έχει σουτ λίγο
άουτ στο 76’.
Οι “κυανόλευκοι” πίεζαν για την ισοφάριση και στο 81’ ο Βλαχάκης έδωσε κάθετα στον Βαϊτση που πλάσαρε, όμως ο Λαμπίρης απομάκρυνε με τα πόδια.
Στο 84’ λίγο έλειψε ο Αγρας να πετύχει τρίτο γκολ, όμως το διαγώνιο σουτ του
Τ. Τσόπελα “έγλειψε” το αριστερό δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ισοφάριση στο 90’ με Δαρσακλή

Και φτάνουμε στο 90’ όταν ο Τζ. Παπαδέας με συρτή σέντρα βρήκε στην περιοχή τον Δαρσακλή και εκείνος με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 2-2.
Οι φιλοξενούμενοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν πως στο ξεκίνημα της φάσης δεν δόθηκε καθαρό φάουλ πάνω στον Σωτηρόπουλο.

Επιασε πέναλτι ο Λαμπίρης

Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Ηρακλής έψαξε και τρίτο γκολ για την ανατροπή και στο 92’ ο Τζ. Παπαδέας μπήκε από δεξιά και ανατράπηκε από τον Βελλησάρη, με τον κ. Ρέκκα να δίνει σωστά το πέναλτι. Ο Βαϊτσης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο σπεσιαλίστας στα πέναλτι Λαμπίρης απέκρουσε και στη συνέχεια το σουτ του Μουρούφα έφυγε ψηλά άουτ!
Μετά το τέλος του αγώνα ο κ. Ρέκκας απέβαλε τον Αναστασόπουλο για διαμαρτυρία.
Βοηθοί στο χθεσινό ματς ήταν οι Γεωργαντάς και Μπαρδής.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπεσσής, Τρακάκης, Φυκούρας (67’ Ψωρομύτης), Μαγκλάρας, Χριστόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Γ. Παπαδέας (82’ Μουρούφας), Βλαχάκης, Δαρσακλής, Τζ. Παπαδέας, Γκρίτζαλης (67’ Βαϊτσης).
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λαμπίρης, Καραχάλιος, Θ. Τσόπελας, Βελλησάρης, Ανδρώνης, Ζόμπολος (86’ Λάζαρης), Οικονομόπουλος (69’ Διονυσόπουλος), Αναστασόπουλος, Σωτηρόπουλος, Σερέτης (61’ Τ. Τσόπελας), Κωνσταντόπουλος (61’ Μπακάκης).