Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 10:50

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-2: Καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο μέρος (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-2: Καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο μέρος (φωτό)

Με το εισιτήριο της πρόκρισης για τους “4” του κυπέλλου Μεσσηνίας, έφυγε χθες από το γήπεδο “Π. Μπαχράμης” ο Πάμισος, καθώς επικράτησε 2-0 του νεανικού Ηρακλή Καλαμάτας σε νοκ – άουτ αναμέτρηση.

Ο Θοδωρής Κατσιβαρδέας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 15’ και ο Βαγγέλης Κουλόπουλος με προβολή στο 45’, υπέγραψαν τη νίκη για τους Νησιώτες, που είχαν και δοκάρι με τον Ρουμελιώτη στο 53’.
Ο πρωτοπόρος της Α’ τοπικής έκανε διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αλέξη Μαντζούνη να φρεσκάρει τη μεσαία κυρίως γραμμή, έχοντας κατά νου και το ντέρμπι που ακολουθεί με την Εράνη στα Φιλιατρά.
Ο Ηρακλής δεν παράτησε πάντως το παιχνίδι και είχε τις στιγμές του με τον Φυκούρα για να μειώσει και να μπει ξανά στο ματς. Δεν τα κατάφερε, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις για τη μαχητικότητα, απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο, που στοχεύει φέτος στην κατάκτηση του νταμπλ. Ο αντίπαλος στα ημιτελικά θα προκύψει έπειτα από κλήρωση. Μάνη και Κυπαρισσία βρίσκονται επίσης στους “4” και το παζλ θα συμπληρωθεί με το νικητή του αγώνα Πανθουριακός – Διαβολίτσι.
Οσον αφορά το χθεσινό ματς, ο Πάμισος επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, ήταν πάντως για τους καλαματιανούς με τη σέντρα – σουτ του Φυκούρα στο 6’ που απέκρουσε ο Τόσκα.

Στο 14’ ο κεντρικός αμυντικός Θοδωρής Κατσιβαρδέας, ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπράλου. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Παμίσου που απείλησαν στο 16’ με το σουτ του Μπόρχαν (μπλόκαρε ο Καπράλος) και στο 19’ με το διαγώνιο σουτ του Αριστομενόπουλου -που είχε την επιλογή της πάσας σε συμπαίκτες του – που πέρασε άουτ.
Στο 45’ ο Νινιός με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Κουλόπουλο, ο οποίος με προβολή πρόλαβε τον τερματοφύλακα και σκόραρε για το 0-2.
Στο 53’ ο Ρουμελιώτης μέσα από την περιοχή δεν έκοψε την μπάλα για να σιγουρέψει το γκολ, αλλά σούταρε με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.
Στο 59’ από σέντρα του Ψωρομύτη, ο Φυκούρας μόνος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ηρακλή.
Στο 71’ ο Παπαδόπουλος έκλεψε την μπάλα, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, προχώρησε και σούταρε για να αποκρούσει ο Καπράλος.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Φυκούρας σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 79’ ο Τόσκα απέκρουσε το σουτ του Χριστόπουλου εκτός περιοχής. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό τέμπο και στο 85’ πλησίασαν στο γκολ. Ο Ψωρομύτης εκτέλεσε με πάσα φάουλ για τον Κωνσταντόπουλο που σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.
Στο 90’ ξανά από φάουλ του Ψωρομύτη, ο Μπρακούλιας δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ο Πάμισος τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς τραυματίστηκε ο Μακαρούνης (μάλλον διάστρεμμα) και είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.
Το ματς διαιτήτευσε ο Παπακωνσταντίνου με βοηθούς τους Χ. Μπουρίκα και Καραμπέτσο, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Τσουλάκος.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καπράλος, Τρακάκης, Φυκούρας, Μαγκλάρας, Χριστόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Μάρης (83’ Μπρακούλιας), Παπαδέας, Βαϊτσης, Δαρσακλής (72’ Μουρούφας), Δαραβίγκας (55’ Ψωρομύτης).
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα (89’ Οικονομόπουλος), Αριστομενόπουλος (46’ Δεμπεγιώτης), Νινιός, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Τιμπλαλέξης (62’ Ντίσα), Βλάχος, Μπόρχαν (83’ Υμεράσι), Κουλόπουλος, Παπαδόπουλος (75’ Μακαρούνης), Ρουμελιώτης.