Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 20:03

ΕΡΑΝΗ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-1: Κερδισμένοι οι Νησιώτες από το “Χ” στο ντέρμπι κορυφής (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Οπως και το ματς του πρώτου γύρου στη Μεσσήνη, έτσι και το χθεσινό ντέρμπι των Φιλιατρών δεν είχε νικητή…

Η Εράνη με τον Πάμισο αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στην 21η αγωνιστική της Α’ τοπικής, με το σκορ να διαμορφώνεται μέσα σε δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ευνοημένη από αυτή την ισοπαλία είναι αναμφίβολα η ομάδα της Μεσσήνης που διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών από την δεύτερη Εράνη και έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου, δεκατρείς αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η Εράνη διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα, όμως δεν πέτυχε τον στόχο της που ήταν η νίκη για να φτάσει τους “Νησιώτες” στη βαθμολογία.

Υπό δυνατό αέρα ο αγώνας

Το κυριακάτικο ματς έγινε κάτω από δυνατό αέρα, που επηρέασε τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων και δεν επέτρεψε να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι, στο 10’ με το σουτ του Βλάχου από πλάγια θέση να μπλοκάρει ο Κουμπαρούλης.
Η Εράνη απάντησε στις ευκαιρίες στο 22’ με τον Γεωργιόπουλο να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και τον Κόλλια να μην πιάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, δίνοντας την ευκαιρία στον Τόσκα να μπλοκάρει.

Προβάδισμα με Μπάρκα στο 47’

Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου παρότι είχε εις βάρος της τον αέρα στο δεύτερο μέρος, κατόρθωσε να προηγηθεί στο 47’… Ο Γεωργιόπουλος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Τόσκα επιχείρησε έξοδο όμως έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μπάρκας δεν έχασε την ευκαιρία και με πλασέ με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Ο Πάμισος όμως ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια μετά από λίγα λεπτά και αυτό ήταν το “μυστικό” για να φύγει με αποτέλεσμα από τα Φιλιατρά…

Το γκολ της… χρονιάς από Κατσιβαρδέα

Ηταν το 55’ όταν ο Κατσιβαρδέας είδε εκτός εστίας τον Κουμπαρούλη και με ψηλοκρεμαστό σουτ από τον χώρο του κέντρου “κρέμασε” τον γκολκίπερ της Εράνης και με τη βοήθεια και του αέρα έγινε το 1-1!
Ενα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της σεζόν από τον αμυντικό του Παμίσου, που είχε όμως και δόση τύχης!
Στη συνέχεια δεν σημειώθηκαν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με το παιχνίδι να παίζεται στο χώρο του κέντρου με πολλές μονομαχίες και συχνές διακοπές.
Στο 78’ ο Βασιλόπουλος έκανε το κόψιμο από αριστερά, με τον Φιλόπουλο να διώχνει σωτήρια προ του Κόλλια.

Τρία λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φιλόπουλος πήρε την προβολή που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτητής ήταν ο Καυκάς, με βοηθούς τους Αράπη και Μπαρδή.
ΕΡΑΝΗ: Κουμπαρούλης, Τσόπελας, Μπινιώρης, Γκότσης (87′ Κουρούβανης), Πέππας, Γκεβόρι, Μιχαλόπουλος (72′ Χάρμπας), Βασιλόπουλος (90′ Πλάκας), Κόλλιας, Γεωργιόπουλος, Μπάρκας.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Νινιός (82’ Ρουμελιώτης), Χαραλαμπόπουλος, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Αριστομενόπουλος (67′ Μπορχάν), Τιμπλαλέξης (73′ Ντίσα), Βλάχος, Παπαδόπουλος, Δεμπεγιώτης (67′ Κουλόπουλος).