Κυριακή, 05 Οκτώβριος 2014 07:52

Η Α' τοπική Μεσσηνίας με τη γλώσσα των αριθμών

Γράφτηκε από τον

Χωρίς αγώνες  πρωταθλήματος θα κυλήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, μιας και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διά του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, αποφάσισε την "αναβολή των επίσημων αθλητικών αγώνων των ομαδικών αθλημάτων όλων των εθνικών και τοπικών διοργανώσεων, όλων των ηλικιακών κατηγοριών κατά το διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως και 6 Οκτωβρίου.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη  στα επεισόδια που έγιναν στις 14 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού στον αγώνα Ηρόδοτος - Εθνικός. Ετσι η τρίτη αγωνιστική στην Α' τοπική Μεσσηνίας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.
Με αφορμή τη διακοπή μπορούμε λοιπόν να θυμηθούμε τι έχει συμβεί στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος που ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου.


Τέσσερις ομάδες το "2 στα 2"

Απόλλωνας Καλαμάτας, Πάμισος, Ολυμπιακός Καλαμάτας και Σπερχογεία συγκατοικούν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια (το 2010-11 έκαναν 5 ομάδες το "2 στα 2") που τέσσερις ομάδες καταφέρνουν να κάνουν το "2 στα 2". Ο Απόλλωνας νίκησε στην πρεμιέρα με 4-3 στα Αρφαρά τον τοπικό Αστέρα και τη 2η αγωνιστική με 5-0 εντός το Ασπρόχωμα. Με εννέα γκολ έχει μέχρι στιγμής την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία. Ο Πάμισος ξεκίνησε με διπλό στο Δώριο (0-3) και την περασμένη εβδομάδα νίκησε στο ντέρμπι της Μεσσήνης με 1-0 την Εράνη.
Ο Ολυμπιακός λύγισε με σκορ 2-0 την αντίσταση του Ακρίτα Κορώνης και με 0-1 αυτή του Μεσσηνιακού.
Η Σπερχογεία είναι η μόνη ομάδα που έπαιξε δύο διαδοχικά εκτός έδρας ματς και τα κέρδισε αμφότερα.
Αρχικά στην Ανδρούσα (2-3) και την περασμένη Κυριακή στους Γαργαλιάνους (0-1 τον Τέλλο Αγρα).
Να σημειωθεί ότι η 5η αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος είναι η Κυπαρισσία (μια νίκη και μια ισοπαλία).


Κρατούν το μηδέν στην άμυνα

Ο Πάμισος και ο Ολυμπιακός εκτός του ότι έχουν ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα, έχουν να περηφανεύονται ότι είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν δεχτεί  γκολ.  Οι Νησιώτες κράτησαν το μηδέν παθητικό παρότι είχαν δύσκολη εκτός έδρας πρεμιέρα, αλλά και παραδοσιακό ντέρμπι τη 2η αγωνιστική.
Οι ΄"ερυθρόλευκοι" τα κατάφεραν με το νεοφώτιστο Ακρίτα, αλλά και στο άντρο του Μεσσηνιακού.


Στο κυνήγι του… πρώτου γκολ

Τέσσερις ομάδες όπως προαναφέραμε έχουν κάνει το "2 στα 2" στην Α' τοπική. Στον αντίποδα ισάριθμες δεν έχουν μπορέσει ακόμα να πανηγυρίσουν ένα γκολ. Ο Μεσσηνιακός, η Εράνη, ο Τέλλος Αγρας και ο Ακρίτας Κορώνης. Ο Μεσσηνιακός έδωσε βέβαια δύο δύσκολα παιχνίδια με Εθνικό και Ολυμπιακό και η Εράνη δύο σερί ντέρμπι με Κυπαρισσία και Πάμισο. Η ομάδα των Γαργαλιάνων έμεινε άσφαιρη εκτός έδρας με τον Τσικλητήρα Πύλου και εντός με τη Σπερχογεία. Ο Ακρίτας ηττήθηκε με 2-0 από τον Ολυμπιακό στην Καλαμάτα και με 0-1 στο γήπεδο της Μεθώνης, στο οποίο αγωνίζεται προσωρινά, κόντρα στην Ανδρούσα.
Και οι τέσσερις φυσικά δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα.



Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα


Πέρα από το Μεσσηνιακό, την Εράνη, τον Τέλλο Αγρα και τον Ακρίτα Κορώνης σ' αυτή την  ανεπιθύμητη λίστα των ομάδων που δεν έχουν κερδίσει στις δύο πρώτες αγωνιστικές,  είναι και ο Εθνικός Μελιγαλά με τον Αστέρα Αρφαρών. Ο Εθνικός μετρά μια ισοπαλία (το 0-0 με το Μεσσηνιακό) και μία ήττα (2-1 από την Κυπαρισσία). Ο Αστέρας έχει δύο ήττες και μάλιστα στο γήπεδό του με 3-4 από τον Απόλλωνα Καλαμάτας και με 1-3 από το Δώριο.



Απουσιάζει η ισοπαλία

Δεκαέξι παιχνίδια έχουν γίνει μέχρι τώρα στην Α' τοπική και το αξιοσημείωτο είναι μόλις δύο δεν ανέδειξαν νικητή. Ο λόγος για τα ντέρμπι της πρεμιέρας Εθνικός - Μεσσηνιακός και Εράνη - Κυπαρισσία που τελείωσαν αμφότερα 0-0. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι νίκες γηπεδούχων και φιλοξενούμενων είναι μοιρασμένες.
Την πρώτη αγωνιστική σημειώθηκαν τρεις άσοι και τρία διπλά. Στη δεύτερη αγωνιστική είχαμε τέσσερις νίκες για τους γηπεδούχους και ισάριθμες για τους φιλοξενούμενους.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 2 αγωνιστικές)
1. Απόλλωνας Καλαμάτας    9-3    6
-. Πάμισος    4-0    6
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    3-0    6
-. Σπερχογεία    4-2    6
5. Κυπαρισσία    2-1    4
6. Τσικλητήρας Πύλου    4-3    3
-. Ανδρούσα    3-3    3
-. Διαβολίτσι    4-5    3
-. Δώριο    3-4    3
-. Ασπρόχωμα    3-6    3
11. Εθνικός Μελιγαλά    1-2    1
-. Μεσσηνιακός    0-1    1
-. Εράνη    0-1    1
14. Αστέρας Αρφαρών    4-7    0
-. Ακρίτας Κορώνης    0-3    0
-. Τέλλος Αγρας    0-3    0


Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
(Τετάρτη 8 Οκτωβρίου)
Τέλλος Αγρας - Ακρίτας Κορώνης
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Κυπαρισσία
Ανδρούσα - Μεσσηνιακός
Ασπρόχωμα - Αστέρας Αρφαρών
Σπερχογεία - Διαβολίτσι
Τσικλητήρας Πύλου - Απόλλωνας Καλαμάτας
Εθνικός Μελιγαλά - Πάμισος
Δώριο - Εράνη