Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2023 19:23

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-2: Ολα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-2: Ολα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο

Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία έκανε ο Ηρακλής Καλαμάτας που νίκησε στο “Πέτρος Γεωργανάς” τη Σπερχογεία με 2-1.

Μετά από δύο σερί ήττες στα παιχνίδι με Εράνη εκτός και Πανθουριακό εντός ο Ηρακλής πήρε τρεις πολύτιμους πόντους σε ένα παιχνίδι που το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο β’ ημίχρονο, όπου σημειώθηκαν και τα τρία γκολ. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγώνα με απουσίες, κάτι που φαίνεται και από τις αλλαγές, όπου έκαναν από μία, καθώς για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών κάποιοι παίκτες και από τις δύο πλευρές.
Από εκεί και πέρα στο πρώτο 45λεπτο οι “ταύροι” έδειξαν περισσότερη διάθεση και πάθος για να φτάσουν σε κάποιο γκολ που θα τους έφερνε πιο κοντά στη νίκη. Ομως παρά τις επιθετικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών δεν αξιοποιήθηκε κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ο Ηρακλής σε αυτό το διάστημα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων, δεν βγήκε μπροστά να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Σακκά και πήγε στα αποδυτήρια διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα.
Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες της Σπερχογείας φάνηκαν να μην έχουν την ίδια διάθεση και πάθος που έβγαλαν στο α’ μέρος, έκαναν όμως την προσπάθεια τους, όμως ο Ηρακλής είχε κλείσει τους χώρους και δεν τους επέτρεπε να φτάνουν απειλητικά στην εστία του Μπεσσή. Από εκεί και μετά οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να προσπαθήσουν να πετύχουν κάποιο γκολ. Το κατάφεραν δύο φορές την πρώτη στο 63’ όπου αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και την δεύτερη στο 85’ παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Λίγο μετά οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1, όμως δεν μπόρεσαν στο διάστημα που απέμεναν μέχρι τη λήξη του ματς να διεκδικήσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα ή ακόμα και τη νίκη.

Η φάση του αγώνα

Στο 29’ εξελίχθηκε η φάση που έμελλε να σηκώσει πολύ συζήτηση, όταν ο διαιτητής Δημήτρης Πλακογιάννης σφύριξε πέναλτι υπέρ της Σπερχογείας και έδειξε κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Ηρακλή Παναγιώτη Μπεσσή. Μάλιστα δέχτηκε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του πάγκου και των παικτών που υποστήριζαν ότι είχε γίνει επιθετικό φάουλ. Μετά από λίγο όμως άλλαξε την απόφαση του και υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Γιάννη Σαούτη στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Εκεί ξεσηκώθηκαν οι γηπεδούχοι παίκτες και όσοι ήταν στον πάγκο, αλλά και οι φίλοι της ομάδας και διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Η φάση ξεκίνησε όταν σε μπροστινή μπαλιά ο Μπεσσής μπλόκαρε την μπάλα υπό την πίεση του Σαούτη, όμως δευτερόλεπτα μετά την έχασε και πριν επωφεληθεί ο αντίπαλος του, τον έπιασε από το χέρι και τον έριξε στο έδαφος. Ο διαιτητής έτρεξε και έδειξε την άσπρη βούλα και παράλληλα την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ηρακλή. Δευτερόλεπτα μετά η β’ βοηθός Χαλκιαδάκη φώναξε τον διαιτητή και τον ενημέρωσε ότι είχε γίνει φάουλ στον τερματοφύλακα και αμέσως πήρε πίσω την απόφαση του.

Απαράδεκτη συμπεριφορά φιλάθλων

Απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά φιλάθλων αμέσως μετά την απόφαση του διαιτητή Πλακογιάννη να δεχτεί την υπόδειξη από τη βοηθό του Ζ. Χαλκιαδάκη για φάουλ στο τερματοφύλακα του Ηρακλή και όχι πέναλτι για τη Σπερχογεία. Φίλαθλοι από την κερκίδα την έβριζαν για αρκετή ώρα με ακατονόμαστε φράσεις. Ηταν ένα γεγονός που δημιούργησε αρνητική εντύπωση να ακούγονται τέτοιες ύβρεις για έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γυναίκα.

Τα γκολ

Στο 63’ σε μια ίσως ανύποπτη στιγμή ο Μουρούφας έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής αιφνιδίασε αμυντικούς και τον Σακκά που δεν αντέδρασε βλέποντας την μπάλα να περνάει τη γραμή του τέρματος και έγινε έτσι το 0-1. Στο 85’ ο Φυκούρας έκανε τη σέντρα ο Δαρσακλής κινήθηκε στην πορεία της μπάλας δεν την βρήκε με το πόδι για να τη “σπρώξει” στα δίχτυα, όμως πέρασε δίπλα στο Βλαχάκη, ο οποίος με κοντινό σουτ πέτυχε το 0-2. Τρία λεπτά μετά ο Η. Δημητρίου έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή έκανε τη σέντρα και ο Σούλα πρόλαβε αντίπαλο του και με σουτ μείωσε σε 1-2.

Καλές φάσεις

Στο 12’ ο Σούλα λίγο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 21’ κάθετη πάσα Ι. Σαούτη σε Σούλα αυτός βγήκε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ μόλις από το κάθετο δοκάρι. Στο 24’ ο Σούλα έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή ο Μπεσσής εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Στο 33’ σε μπροστινή μπαλιά ο Η. Δημητρίου μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ αδύναμο όμως και ο Μπεσσής μπλόκαρε. Στο 37’ από φάουλ του Σεφεράσι ο Μαρίνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 67’ ο Π. Δημητρίου από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έκανε το φαλτσαριστό σουτ ο Μπεσσής εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια. Στο 72’ σέντρα του Μαρίνου στο πίσω δοκάρι για τον Η. Δημητρίου αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 77’ ο Ψωρομύτης άφησε την μπάλα στον Φυκούρα, αυτός μπήκε στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ προσπάθησε να σκοράρει όμως απέκρουσε σωτήρια ο Σακκάς. Στο 91’ ο Σούλα έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο της περιοχής γύρισε προς την εστία και σούταρε όμως η μπάλα κατέληξε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ είχαν οι Ψωρομύτης (60’ σουτ) και Σούλα (78’ σουτ).
Πρώτος βοηθός ήταν ο Χάρης Τσοπανάκης.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Σακκάς, Ηλιόπουλος, Π. Δημητρίου, Σεφεράσι, Λένα, Η. Δημητρίου, Ι. Σαούτης, Σούλα, Τζεφερεμιναίος, Μούρτο, Μαρίνος (81’ Ι. Δημητρίου).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπεσσής, Μπρακούλιας, Φυκούρας, Βαΐτσης, Ψωρομύτης, Κωνσταντόπουλος, Τζ. Παπαδέας, Βλαχάκης, Δαρσακλής, Γ. Παπαδέας, Μουρούφας (79’ Δαραβίγκας).