Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2023 13:38

SUPER LEAGUE 2: Ερχονται έσοδα για τις ΠΑΕ, αίτημα για φινάλε στις 18 Ιουνίου

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE 2:  Ερχονται έσοδα για τις ΠΑΕ, αίτημα για φινάλε στις 18 Ιουνίου

Ευχάριστα νέα μετά από καιρό άκουσαν οι εκπρόσωποι των ομάδων στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Super League 2, καθώς ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Πέτρος Μαρτσούκος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, στην οποία συμφωνήθηκε η ΕΠΟ να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων για την οικονομική ενίσχυση της κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, στο αίτημα που στάλθηκε από την SL2, στις FIFA/UEFA, υπάρχει διάθεση από τις υπερεθνικές ομοσπονδίες να δοθεί ένα πόσο της τάξεως των 800.000 – 1.000.000 ευρώ που θα αφορά στο εξοδολόγιο των διαιτητών.

Ακόμα, η Betsson, που είναι εκ των βασικών χορηγών του πρωταθλήματος πρότεινε στις ομάδες να δοθούν είτε 200.000 ευρώ απευθείας είτε 300.000 σε δόσεις.
Οι ομάδες συμφώνησαν στα 200.000 ευρώ απευθείας, νούμερο που θα πάει σε αυτές και όχι στη διοργανώτρια.
Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ που είχε προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης και εκεί προκύπτει καλό κλίμα, αφού το κρατικό κανάλι είναι θετικό να δώσει τα συμφωνηθέντα ποσά για το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ετσι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ θα σταλεί αίτημα στην ΕΠΟ προκειμένου να ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου, κάτι που εφόσον γίνει δεκτό θα προϋποθέτει και δύο εμβόλιμες αγωνιστικές ώστε να βγουν οι ημερομηνίες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση για τις αποφάσεις στο Δ.Σ. αναφέρει: “
Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, τα μέλη του οποίου ενημερώθηκαν για τα εξής θέματα:
1) Συνάντηση του Προέδρου κ. Μαρτσούκου με τον ομόλογό του της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο, όπου ο τελευταίος συμφώνησε να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων για την οικονομική ενίσχυση της κατηγορίας.
2) Αποφασίστηκε η αποστολή αιτήματος στην ΕΠΟ για παράταση στην ημερομηνία λήξης του πρωταθλήματος της Betsson Super League 2 από 28 Μαΐου σε 18 Ιουνίου 2023.
3) Θα σταλεί στις ΠΑΕ σχέδιο συνέχισης του πρωταθλήματος Κ19 της Super League 2, καθώς μετά την αναστολή του οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης των αγώνων της κανονικής διάρκειας συμπίπτουν με τις προαγωγικές και Πανελλήνιες εξετάσεις”.