Τετάρτη, 08 Οκτώβριος 2014 07:33

Σε τρία… μέτωπα το ενδιαφέρον στην σημερινή αγωνιστική στην Α' τοπική - τα τελευταία νέα των 16 ομάδων και το πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον

Με… καθυστέρηση λίγων ημερών πραγματοποιείται σήμερα η 3η αγωνιστική της Α’ τοπικής που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά αναβλήθηκε ύστερα από απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ανδριανού.

Ετσι σήμερα υπάρχει πλήρης δράση με οκτώ αναμετρήσεις που ξεκινούν στις 4.30 το απόγευμα. Στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο σπουδαία παιχνίδια που κλέβουν την παράσταση. Το πρώτο θα γίνει στο Μελιγαλά εκεί όπου δοκιμάζεται ο πρωταθλητής Πάμισος απέναντι στον πάντα υπολογίσιμο Εθνικό. Το δεύτερο θα γίνει στην Καλαμάτα με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί στο «Γ. Λουκαρέας» την Κυπαρισσία. Το τρίτο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Πύλο με τον Τσικλητήρα να υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμάτας που έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα στο Δώριο η ομώνυμη ομάδα κοντράρεται με την Εράνη που θα παραταχθεί με υπηρεσιακό προπονητή. Ωραίο ματς αναμένεται να γίνει και στη Σπερχογεία με τους «Ταύρους» που μετρούν δύο εκτός έδρας νίκες να παίζουν με το Διαβολίτσι. Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας με τον Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο του θέλει να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στην Κορώνη που κι αυτή έχει ξεκινήσει με δύο ήττες. Αμφίρροπο προμηνύεται το ματς στην Ανδρούσα εκεί όπου δοκιμάζεται ο Μεσσηνιακός με την ομώνυμη ομάδα.
Το πρόγραμμα κλείνει με την αναμέτρηση Ασπρόχωμα – Αστέρας Αρφαρών, δύο ομάδων που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, άρα κάθε νίκη σε τέτοια ματς μετρά… διπλά.
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων λίγο πριν τη σέντρα:
 
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
Για νέο ξεκίνημα
με Μαυρέα στον πάγκο

Μια νέα αρχή φιλοδοξεί να κάνει ο Τέλλος Αγρας στο εντός έδρας ματς με την Κορώνη και φυσικά η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο.
Ο Αντώνης Μαυρέας που πήρε τη θέση του Δημήτρη Παναγιώτου θα ντεμπουτάρει στο σημερινό ματς και ξέρει καλά πως η αρχή είναι πολύ σημαντική και θα παίξει ρόλο και στο ψυχολογικό κομμάτι. Εκεί άλλωστε επικεντρώθηκε τις τελευταίες ημέρες ο έμπειρος τεχνικός προσπαθώντας να ανεβάσει το ηθικό των παικτών που είχε πέσει μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Φυσικά ο αγώνας χρειάζεται προσοχή γιατί η Κορώνη είναι σε θέση να κάνει τη… ζημιά αν υποτιμηθεί. Ο τιμωρημένος Παπανδρεόπουλος είναι εκτός μάχης, ενώ ζητούμενο είναι η ετοιμότητα του προερχόμενου από τραυματισμού Μπακάκη. Επίσης στην αποστολή θα βρίσκεται ο νεοαποκτηθείς Παϊκόπουλος. Από την άλλη η Κορώνη ξεκίνησε κι αυτή με δύο ήττες τη σεζόν και σε κάθε ματς επιβάλλεται να προσπαθεί να παίρνει αποτέλεσμα στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Σίγουρα ο σημερινός αγώνας έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας κάτι που ξέρουν ο Δημήτρης Κουτσουμπός και οι παίκτες του. Πάντως το μυαλό όλων βρίσκεται στα δύο αδέρφια Βασίλη και Νικοστέλιο Τομαροπανάγο που είχαν σοβαρό τροχαίο ατύχημα πριν λίγες ημέρες και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από εκεί και πέρα αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πιχιγιόνι, ενώ εκτός είναι ο τιμωρημένος Μουτζούρης.
 
ΑΝΔΡΟΥΣΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Αμφίρροπη αναμέτρηση

Η εκτός έδρας νίκη επί του Ακρίτα Κορώνης τόνωσε την ψυχολογία των παικτών της Ανδρούσας που θα προσπαθήσουν να πάρουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα απέναντι στο Μεσσηνιακό.
Με όπλο την έδρα τους θα κοιτάξουν να ελέγξουν τον ρυθμό και να περιορίσουν τα ατού της Καλαματιανής ομάδας, που μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Ο τεχνικός Κώστας Καρλαύτης θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Φαράντο και Κολυβάρη που προέρχονται από τραυματισμό και είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους, ενώ καλύτερα είναι ο Κάλλας. Τέλος, θα λείπει για αρκετό καιρό ακόμη ο Κατζιλιέρης.
Ο Μεσσηνιακός δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και με μόλις ένα βαθμό σε δύο αγώνες είναι επιτακτική ανάγκη να πάρει αποτέλεσμα στην Ανδρούσα. Ετσι θα παίξει με επιθετική τακτική με σκοπό να πάρει το διπλό και να ανέβει στη βαθμολογία. Αλλωστε μια νίκη θα μετρήσει πολύ και στον ψυχολογικό τομέα, μιας και ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών είναι μικρός και χρειάζονται καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα για να πάρουν πάνω τους. Αγωνιστικά, ο Πανταζής εξέτισε την ποινή του,  ενώ αντίθετα δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα ο Πουλάκος που είναι στο στάδιο της αποθεραπείας. Αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Σκαλαίου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ ντεμπούτο θα κάνει ο νεοαποκτηθείς Μπούνας.
 
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Για το 3 στα 3 οι «ταύροι»

Ιδανικό είναι το ξεκίνημα της Σπερχογείας στο πρωτάθλημα με δύο εκτός έδρας νίκες στα δύο πρώτα ματς και φυσικά στόχος σήμερα είναι να κάνει το 3 στα 3. Εχει τα φόντα να το πετύχει αυτό απέναντι στο Διαβολίτσι αφού παίζει στην έδρα της , βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και δεν έχουν ιδιαίτερες απουσίες. Συγκεκριμένα στη διάθεση του προπονητή Τάσου Χατζηαγγελή δεν θα βρίσκεται ο Παντσιώτης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ο τραυματίας Ζουμπόπουλος. Αντιθέτως ο Βασιλόπουλος θα βρίσκεται στην αποστολή. Ο κόσμος των «Ταύρων» αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών» μετά το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Στον αντίποδα το Διαβολίτσι προέρχεται από την σπουδαία νίκη επί του Τσικλητήρα Πύλου και θέλει να αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα της Σπερχογείας. Σύμμαχος στην προσπάθεια του θα είναι η καλή παράδοση που έχει με αντίπαλο τους «Ταύρους», μιας και δεν έχει χάσει σε τέσσερα ματς τα δύο τελευταία χρόνια. Ο Σωτήρης Δημάκης έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για τις δυσκολίες που θα συναντήσουν και προσμένει από αυτούς να δείξουν το καλό τους πρόσωπο. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Αλεβίζος, Ζερίτης και Παπατζίκης, ενώ ενδέχεται να λείψουν ορισμένοι παίκτες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Σπουδαίο παιχνίδι
στο «Γ. Λουκαρέας»

Να δώσει συνέχεια στο καλό ξεκίνημα που έχει κάνει στο πρωτάθλημα θα προσπαθήσει σήμερα ο Ολυμπιακός Καλαμάτας απέναντι στην ισχυρή Κυπαρισσία. Η Καλαματιανή με δύο νίκες στο ξεκίνημα φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας και με όπλο την έδρα και την καλή ψυχολογία θα προσπαθήσει να… τριπλασιάσει τις νίκες της. Φυσικά το έργο της θα είναι δύσκολο αφού απέναντι της θα είναι μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας, κάτι που σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να παίξουν ακόμη καλύτερα απ’ ότι με τον Μεσσηνιακό.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Πολυμενέας προβληματίζεται για τις απουσίες των τραυματιών Αριτζή και Μάρη, ενώ καλύτερα είναι ο Φιλανδριανός που ίσως βρεθεί στην αποστολή.
Από την άλλη η Κυπαρισσία έχει τέσσερις βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές και χρειάζεται ένα «μεγάλο» διπλό για να πάρει για τα καλά πάνω της και φυσικά να μείνει στο κατόπι του Παμίσου. Αυτό σημαίνει πως οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να έχουν διάρκεια στην απόδοση τους, κάτι που δεν είχαν στα ματς με Εράνη και Εθνικό Μελιγαλά, αλλά και να ελέγξουν τον ρυθμό στο χώρο του κέντρου.
Ο προπονητής της Τριφυλιακής ομάδας Αλέξης Μαντζούνης γνωρίζει τον Ολυμπιακό από τον αγώνα κυπέλλου και έχει τονίσει στους παίκτες του τα δυνατά του σημεία. Ο Γ. Παναγόπουλος που ακόμη δεν έχει ενσωματωθεί στην προετοιμασία και ο στρατευμένος Κυριακούλης είναι τα προβλήματα για την τεχνική ηγεσία.
 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ντέρμπι μεταξύ
φιλόδοξων ομάδων

Ντέρμπι χαρακτηρίζει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμάτας ο προπονητής του Τσικλητήρα Μιχάλης Ζάγκος. Η ομάδα της Πύλου δεν τα πήγε καλά στο Διαβολίτσι χάνοντας με 2-1, όμως στην  έδρα της είναι παραδοσιακά δυνατή και θέλει να την εκμεταλλευτεί και να πάρει το τρίποντο. Δίχως αμφιβολία πάντως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι μιας και ο Απόλλωνας δείχνει στοιχεία καλής ομάδας στα παιχνίδια που έχει δώσει σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στόχος πάντως του Τσικλητήρα είναι να πάρει τη νίκη και να φτάσει τους έξι βαθμούς.
Ο τιμωρημένος Μίτζηρας δεν θα βρίσκεται στα πλάνα του Μιχάλη Ζάγκου, με τον Νικολόπουλο να κάθεται κάτω από τα δοκάρια.
Ολοι οι άλλοι παίκτες είναι διαθέσιμοι, ενώ στην αποστολή θα βρίσκεται πιθανότατα για πρώτη φορά και ο Μαραβέλας.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και θα προσπαθήσει να μείνει όρθιος και στην Πύλο. Επιθυμητό αποτέλεσμα για τους «μελανόλευκους» είναι και η ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Επιθετικά ο Απόλλωνας τα πηγαίνει εξαιρετικά με τον Μάριο Μπιτσάνη σε φοβερή κατάσταση και το ίδιο θέλει να κάνει και στην Πύλο. Το ευχάριστο είναι ότι επιστρέφει ο Δημήτρης Γιακουμής που εξέτισε την ποινή του. Από εκεί και πέρα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Δημήτρη Αντωναίου που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ εκτός πλάνων του προπονητή Γιώργου Γρηγορόπουλου εξακολουθεί να βρίσκεται ο τραυματίας  Σωτήρης Φουρναράκος.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ
Αντιμέτωποι
για τρίτη φορά…

Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται για τον Εθνικό Μελιγαλά που θα βρει σήμερα απέναντι του τον Πάμισο, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες και στο κύπελλο. Οι «κυανόλευκοι» έχουν μόλις ένα βαθμό μετά από δύο αγώνες και θα κοιτάξουν να έχουν βαθμολογικό όφελος απ’ αυτό το παιχνίδι, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Ο Εθνικός πάντως παίζει κατά γενική ομολογία καλό ποδόσφαιρο, παρότι δεν του έχουν βγει τα αποτελέσματα, και ο τεχνικός Γιώργος Καλόμαλος αισιοδοξεί πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Το δυσάρεστο είναι πως τέθηκε νοκ άουτ με θλάση στους προσαγωγούς ο Παναγιώτης Καραγιάννης υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον δέκα ημέρες, ενώ ο Παυλάκος έχει μπει στο πρόγραμμα, αλλά μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθεί.
Από την άλλη ο Πάμισος πηγαίνει στο Μελιγαλά με μοναδικό σκοπό το 3 στα 3 για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να αποσπαστεί σε περίπτωση που στραβοπατήσουν οι διώκτες του.
Οι νησιώτες ξέρουν τις δυσκολίες της σημερινής αναμέτρησης, με τον Σπύρο Τσίκινη να δηλώνει χαρακτηριστικά πως είναι από τους δυσκολότερους αγώνες της χρονιάς. Υπάρχει όμως πίστη στο υλικό της ομάδας και άπαντες αισιοδοξούν πως με σοβαρότητα θα έρθει η τρίτη νίκη. Ο Πάμισος είχε παίξει με τον Εθνικό και στο κύπελλο παίρνοντας την πρόκριση με μία νίκη και μία εκτός έδρας ισοπαλία, όμως τώρα οι ομάδες είναι πιο έτοιμες και οι αγώνες διαφορετικοί.
Οι νησιώτες θα παραταχθούν πάνοπλοι αφού οι Αντώνης Καλογερόπουλος και  Χρήστος Μανιάτης είναι σε καλή κατάσταση έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.
 
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Κοινός στόχος
το… τρίποντο

Ματς στα μέτρα του είναι αυτό με το σημερινό με τον Αστέρα Αρφαρών και το Ασπρόχωμα δεν σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Η ομάδα του Πέτρου Χιώτη είχε χάσει με βαρύ σκορ την προηγούμενη αγωνιστική από τον Απόλλωνα Καλαμάτας, όμως αυτό ανήκει στο παρελθόν και με νίκη σήμερα θα φτάσει τους έξι βαθμούς, αριθμός απόλυτα ικανοποιητικός για τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.
Το δυσάρεστο είναι πως οι απουσίες είναι αρκετές για μια ακόμη φορά, με αποτέλεσμα να μην έχει πολλές επιλογές η τεχνική ηγεσία. Συγκεκριμένα δεν είναι 100% έτοιμοι οι Φίλιος, Α. Ηλιόπουλος,
Π. Ηλιόπουλος και Ζησιμάτος, ενώ θα λείιουν και πάλι οι Καραχάλιος και Θεοδωρόπουλος.
Στον αντίποδα ο Αστέρας Αρφαρών έχει ξεκινήσει με δύο εντός έδρας ήττες το πρωτάθλημα και χρειάζεται απαραίτητα ένα καλό αποτέλεσμα στο Ασπρόχωμα. Παίζει άλλωστε με μία ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο και θα είναι πολύ σημαντικό να μη χάσει στην έδρα της. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να εμφανίσει καλύτερο πρόσωπο, κυρίως στην αμυντική γραμμή που έχει δεχθεί επτά γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο τεχνικός Τάκης Βούτσας δεν γνωρίζει αν θα έχει στη διάθεση του τους Γιαννακόπουλο, Τσιλίκο και Ψωμάρα για διάφορους λόγους, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των τραυματιών Κουρνέτα και Χαραλαμπόπουλου.
 
ΔΩΡΙΟ - ΕΡΑΝΗ
Με Γκότση στον πάγκο
σήμερα οι Φιλιατρινοί

Για τη δεύτερη νίκη θα παίξει σήμερα το Δώριο που υποδέχεται την Εράνη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου μετά το σπουδαίο διπλό στα Αρφαρά επί του Αστέρα πήρε τα πάνω της και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για ανάλογο αποτέλεσμα και κόντρα στην Εράνη. Σίγουρα πάντως η Φιλιατρινή ομάδα που διαθέτει έμπειρους παίκτες θέλει προσοχή και αυτοσυγκέντρωση για 90 λεπτά. Στα αγωνιστικά οι τραυματίες Κουλουράς και Βασιλόπουλος δεν θα είναι στην διάθεση του προπονητή τους ενώ δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα.
Από την άλλη η Εράνη θα πάει με υπηρεσιακό προπονητή τον Δημήτρη Γκότση στην αναμέτρηση με το Δώριο. Ο Κώστας Λυμπερόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον «πράσινο» πάγκο και μέχρι χθες η διοίκηση της Εράνης δεν είχε βρει τον αντικαταστάτη του. Οπως και να’ χει η Εράνη θα τα δώσει όλα για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο Δώριο, αφού έχει ένα μόλις βαθμό μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.
Στα αγωνιστικά εκτός από τον τραυματία Νίκο Κόλλια, δεν υπολογίζεται ούτε ο τιμωρημένος Στέλιος Μπεγλεκτσής που αποβλήθηκε στο ματς με τον Πάμισο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου
Τέλλος Αγρας - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Λάμιας, Παναγιωτόπουλος, Μπασιλάρης
Ανδρούσα - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Ανδρούσας
Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Ηλιόπουλος
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Κυπαρισσία
Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας"
Μπλάνας, Καστανάς, Κυριακόπουλος
Ασπρόχωμα - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Ασπροχώματος
Σερεμέτης, Ταβουλαρέας, Τσαούση
Σπερχογεία - Διαβολίτσι
Γήπεδο Σπερχογείας "Π. Γεωργανάς"
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Σακκάς
Τσικλητήρας Πύλου - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Πύλου
Ζαρακοβίτης, Τσοπανάκης, Τσουκάλη
Εθνικός Μελιγαλά - Πάμισος
Γήπεδο Μελιγαλά
Αλεξέας, Σκόρδος, Καλογερόπουλος
Δώριο - Εράνη
Γήπεδο Δωρίου
Νίκας, Ι. Γιαννέτσος, Τσουλάκος
* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 4.30 το απόγευμα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 2 αγωνιστικές)
1. Απόλλωνας Καλαμάτας    9-3    6
-. Πάμισος    4-0    6
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    3-0    6
-. Σπερχογεία    4-2    6
5. Κυπαρισσία    2-1    4
6. Τσικλητήρας Πύλου    4-3    3
-. Ανδρούσα    3-3    3
-. Διαβολίτσι    4-5    3
-. Δώριο    3-4    3
-. Ασπρόχωμα    3-6    3
11. Εθνικός Μελιγαλά    1-2    1
-. Μεσσηνιακός    0-1    1
-. Εράνη    0-1    1
14. Αστέρας Αρφαρών    4-7    0
-. Ακρίτας Κορώνης    0-3    0
-. Τέλλος Αγρας    0-3    0