Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 15:42

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΙΟΛΙΚΟΣ 0-1: Υποβιβάστηκε και μαθηματικά από τη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΙΟΛΙΚΟΣ 0-1: Υποβιβάστηκε και μαθηματικά από τη Γ’ εθνική

Ενα γκολ του Μακρή στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρηση έμελλε να κρίνει τη χθεσινή αναμέτρηση του Διαβολιτσίου με τον Αιολικό στο γήπεδο του Μελιγαλά, για την 22η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Η ομάδα της Μυτιλήνης επικράτησε 1-0 του ΑΟΔ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας (μαζί με την Ρόδο), τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Η μεσσηνιακή ομάδα μετά από αυτή την ήττα υποβιβάστηκε και μαθηματικά από τη Γ’ εθνική, μιας και απομένουν τέσσερις αγωνιστικές και βρίσκεται 14 βαθμούς κάτω από την 9η θέση που οδηγεί στη σωτηρία.
Παρότι όμως ο ΑΟΔ έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία, κοίταξε στα μάτια τον Αιολικό, μια ομάδα με αισθητά μεγαλύτερο μπάτζετ και υψηλούς στόχους και είχε ορισμένες στιγμές για να σκοράρει και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ομως οι φιλοξενούμενοι διαφύλαξαν τα νώτα τους στο δεύτερο μέρος και πήραν ένα σημαντικό διπλό στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου στον 4ο όμιλο.

Ο Μακρής το μοναδικό γκολ στο 15'

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 15’ όταν μετά από σέντρα του Στεφάνοβιτς, ο Ντινιωτάκης γύρισε ωραία την μπάλα με τακουνάκι και ο Μακρής που ακολουθούσε με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1.
Η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια στο 24’ όταν ύστερα από κόρνερ του Δημητρίου ο Καντούτσης πήρε την κεφαλιά που χτύπησε σε σώματα και έφυγε κόρνερ.
Στο 34’ ο Καπατσώρης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε το γυριστό σουτ του εξαιρετικού χθες Ντινιωτάκη
Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε δύο αλλαγές, με τους Τσιγαρίδη και Πάγια να μπαίνουν στο ματς στις θέσεις των Μουλιάτου και Ορλάντο.
Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για τον Αιολικό στο 53’ με το σουτ του Ντινιωτάκη λίγο έξω από την περιοχή να φεύγει λίγο άουτ.
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ανέβασε την απόδοση του και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Στο 85’ ο ΑΟΔ είχε μια καλή στιγμή με τους Ηλιόπουλο και Αρβανίτη να συνδυάζονται και τον δεύτερο να βρίσκει τον Πάγια που πλάσαρε, όμως ο Μουζάλκης μπλόκαρε.
Διαιτητής στην αναμέτρηση ήταν ο Ζαχαρόπουλος και βοηθοί οι Σούζας και Γκούβας, από την Ανατολική Αττική
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Σταματελόπουλος, Πιτσιλής, Καντούτσης, Μπαλόπουλος. Στραβάκος (88’ Μπούνας) Μουλιάτος (46’ Τσιγαρίδης), Δημητρίου (56’ Αρβανίτης), Ορλάντο (46’ Πάγια), Ηλιόπουλος, Θώδης.
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Μουζάκης, Αρναούτογλου (70’ Δερμιτζάκης), Κανελλόπουλος (90’ Αλιτσάκης), Ποτουρίδης, Γκάνσε, Νάστος, Αντωνίου, Στεφάνοβιτς, Μακρής (86’ Ανθής), Αποστολόπουλος (70’ Παστρικός), Ντινιωτάκης (86’ Πλατέλας).