Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2023 14:10

Τουρνουά ποδοσφαίρου τη Μ. Δευτέρα για στήριξη του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Ενα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Υστερα από πρωτοβουλία των Παλαιμάχων του Μεσσηνιακού θα λάβει χώρα ένα τουρνουά ποδοσφαίρου για τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας. Στο τουρνουά εκτός από τους Παλαίμαχους του Μεσσηνιακού θα συμμετάσχουν ακόμη οι Παλαίμαχοι Καλαμάτας, η ομάδα του Δήμου Καλαμάτας και ομάδα ΜΜΕ Μεσσηνίας.
Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 4 το μεσημέρι, θα διεξαχθούν δύο ημίωροι ημιτελικοί έπειτα από κλήρωση και οι νικητές θα παίξουν στον τελικό (στον νικητή θα απονεμηθεί κύπελλο).
Χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού δόθηκε συνέντευξη τύπου για το τουρνουά της Μ. Δευτέρας, με τον πρόεδρο των Παλαιμάχων Μεσσηνιακού Σταύρο Χριστόπουλο να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο ώστε να στηρίξει τις δράσεις του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και εξέφρασε την ευχή το τουρνουά αυτό να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Ο κ. Χριστόπουλος έκανε γνωστό πως στο τουρνουά δεν θα υπάρχει εισιτήριο, αλλά ο κόσμος μπορεί κάθε μέρα έως τη Μ. Δευτέρα (5-7.30 μ.μ.) να δωρίζει ξηρά τροφή (κροκέτες, κονσέρβες, ρύζι) στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για τα αδέσποτα ζώα του Φιλοζωικού.
Η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας Ιωάννα Καρνούσκου τόνισε πως ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με την πρωτοβουλία των Παλαιμάχων Μεσσηνιακού να σταθούν δίπλα στα αδέσποτα ζώα, ευχαρίστησε όλες τις ομάδες για την συμμετοχής τους και τόνισε πως όλα τα ζώα αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό μας.
Από τους Παλαίμαχους Καλαμάτας ο Γιώργος Κορομηλάς είπε πως οι παλαίμαχοι της “Μαύρης Θύελλας” είναι πάντα παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις. Την ομάδα των ΜΜΕ Μεσσηνίας εκπροσώπησε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάπης που επισήμανε πως για πρώτη φορά μια ομάδα δημοσιογράφων συμμετέχει σε αγώνα για κοινωνικό σκοπό, εξήρε τη συνεισφορά του Φιλοζωικού στα αδέσποτα ζώα και εξέφρασε την πεποίθηση πως πρέπει τα ΜΜΕ να στηρίζουν τέτοιες δράσεις και να παίρνουν πρωτοβουλίες και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα.
Τέλος, εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας μίλησε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας που προέτρεψε τον κόσμο να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ζωοτροφές για την συντήρηση των αδέσποτων ζώων, προσθέτοντας πως είναι υποχρέωση όλων μας να φροντίζουμε τα ζώα, είτε είναι οικόσιτα είτε αδέσποτα, δίνοντας το καλό παράδειγμα στα μικρά παιδιά.