Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 18:55

Τσάμπιονς Λιγκ: Αλλάζουν τα δεδομένα στους ομίλους από τη σεζόν 2015/2016

Γράφτηκε από τον
Τσάμπιονς Λιγκ: Αλλάζουν τα δεδομένα στους ομίλους από τη σεζόν 2015/2016

Αλλάζει ο... χάρτης του Τσάμπιονς Λιγκ από την περίοδο 2015/2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

 

Από την περίοδο 2015/2016, η κάτοχος του τροπαίου και οι πρωταθλήτριες ομάδες από τα 7 ευρωπαϊκά κράτη που βρίσκονται στις ισάριθμες πρώτες θέσεις της κατάταξης της UEFA θα τοποθετούνται στον 1ο όμιλο.

«Ο κόσμος δε μπορούσε να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν ο πρωταθλητής κάποιας χώρας να βρίσκεται σε κατώτερη θέση από μία ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματός της», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ινφαντίνο, ο οποίος συνέχισε:

«Απομένει η επικύρωση από την εκτελεστική επιτροπή, αλλά υπάρχει σαφής σύσταση από την αρμόδια επιτροπή, ότι το σύστημα τοποθέτησης των ομίλων αλλάζει από την ερχόμενη περίοδο».

Με βάση τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν θα δοθεί μία εντελώς διαφορετική δυναμική στη διαδικασία των κληρώσεων και στον τρόπο διαμόρφωσης των γκρουπ. Όπως διευκρίνισε ο παράγοντας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας «...όλα θα έχουν τελειώσει στις αρχές του 2015. Η επιτροπή αισθάνεται ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να δοθεί ένα επιπλέον βραβείο στους νικητές των διαφόρων εθνικών διοργανώσεων».

Ο γενικός γραμματές της UEFA, που βρέθηκε στο Λονδίνο για το Leaders Sport Business Summit, υπεραμύνθηκε επίσης την απόφαση της συνομοσπονδίας να αυξήσει τη συμμετοχή των κρατών στο EURO 2016 από 16 σε 24 ομάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ