Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2023 18:30

Πάμισος - Μάνη στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Ο Πάμισος και η Μάνη θα είναι το ζευγάρι του τελικού στο Κύπελλο Μεσσηνίας για τη σεζόν 2022-23.

Οι Νησιώτες νίκησαν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον Πανθουριακό με 3-0, ενώ η ΑΕΜ επιβλήθηκε με 2-1 της Κυπαρισσίας στο γήπεδο του Κάμπου.
Ο Πάμισος επιστρέφει σε τελικό κυπέλλου μετά από πέντε χρόνια, ενώ η Μάνη προκρίνεται για δεύτερη σερί φορά σε τελικό.
Στον Κάμπο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 στο 21' με πλασέ του Κουρούπη ύστερα από τραγικό λάθος του γκολκίπερ Δασκαλόπουλου.
Νωρίτερα ο ΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Μπακατσέλο, ενώ στο 29' δοκάρι είχε και η Μάνη από γύρισμα του Κουρούπη και κόντρα στο πόδι του Μιτρόφ.

Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει αισθητά προς την πλευρά της Μάνης στο 56' όταν δόθηκε πέναλτι για χέρι του Π. Μπουτσικάκη, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα γι' αυτή την απόφαση. Μάλιστα ο κ. Τσαμούρης απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Χρ. Μπουτσικάκη για εξύβριση και η Κυπαρισσία έμεινε με 10 παίκτες. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κουρούπης γράφοντας το 2-0.
Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου όμως αν και με παίκτη λιγότερο δεν τα παράτησε και μείωσε στο 70' με κεφαλιά του Κυβελίδη. Στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση, είχε μία δύο καλές στιγμές, αλλά οι Μανιάτες κράτησαν το προβάδισμα και πανηγύρισαν με τους φιλάθλους τους την πρόκριση στον τελικό.
Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ο Πάμισος είχε εύκολο έργο απέναντι στη νεανική ομάδα της Θουρίας. Στο 3' με κοντινή κεφαλιά ο Κουλοπουλος έκανε το 0-1 και στο 27' οι Νησιώτες είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μπαστακού.

Στο 45' ο Τιμπλαλεξης έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Κουλοπουλο που με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-2. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 72' ο Φιλόπουλος με συρτό σουτ.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της "Ελευθερίας"