Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2023 11:39

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Πρόκριση στον τελικό για δεύτερη σερί χρονιά (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μοναδικές στιγμές ζουν από χθες στη Μάνη μιας και η ΑΕΜ κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας!

Οι ασπρόμαυροι επικράτησαν χθες στο… κάστρο τους, στο γήπεδο του Κάμπου της Κυπαρισσίας με 2-1 και πέρασαν πανηγυρικά στον τελικό, όπου θα βρουν απέναντι τους τον Πάμισο και θα τα δώσουν όλα για την πρώτη κούπα!
Μια ομάδα που μέχρι από πέντε χρόνια έπεσε στην Α1 τοπική, έχει καταφέρει μέσα σε μια πενταετία να κάνει άλματα προόδου, να φτάνει σε τελικούς κυπέλλου, να διακρίνεται στο πρωτάθλημα και να κοιτάζει στα μάτια ομάδες με αισθητά μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά και ιστορία!
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ΑΕΜ ήταν ο Δημήτρης Κουρούπης που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Το πρώτο στο 21’ με κοντινό πλασέ μετά από τραγικό λάθος του γκολκίπερ Δασκαλόπουλου και το δεύτερο στο 56’ με πέναλτι.

Πρώτη ήττα στη
σεζόν για Κυπαρισσία

Από την άλλη η Κυπαρισσία ηττήθηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο και έχασε τον έναν από τους δύο στόχους της.
Ο ΑΟΚ πάντως ήταν καλός στο χθεσινό ματς και το πάλεψε μέχρι τέλους, παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 56’ λόγω αποβολής του Χρ. Μπουτσικάκη. Μείωσε στο 71’ με τον Κυβελίδη και πίεσε για την ισοφάριση, δείχνοντας πόσο καλή και δουλεμένη ομάδα είναι.
Πλέον η Κυπαρισσία θα περιμένει από τη Μάνη να σταματήσει το Σάββατο την Εράνη για την 33η αγωνιστική της Α’ τοπικής, για να μπορέσει αυτή με διπλό στο Μελιγαλά να την φτάσει ή και να την προσπεράσει στη βαθμολογία, μια αγωνιστική πριν το φινάλε!

Δοκάρι και ευκαιρίες
στο ξεκίνημα για τον ΑΟΚ

Οι ενθουσιώδεις φίλοι της Μάνης δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα χθες στο γήπεδο του Κάμπου και με καπνογόνα, πυρσούς, πανό και συνθήματα έσπρωξαν την ομάδα τους στη νίκη.
Πάντως καλύτερα στο ματς μπήκαν οι φιλοξενούμενοι που με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας έφταναν με ευκολία στα καρέ της Μάνης.
Μόλις στο 4’ το σουτ του Κυβελίδη μπλόκαρε δύσκολα ο Κωνσταντακόπουλος, ενώ στο 7’ το μακρινό σουτ του Μπακατσέλου δεν βρήκε για λίγο στόχο.
Νέα ευκαιρία στο 11’ με το διαγώνιο σουτ του Κωνσταντόπουλου από μπαλιά τρύπα του Κατσιώλη έφυγε άουτ.
Στο επόμενο λεπτό οι Μανιάτες φώναξαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μιτρόφ στον Κ. Πουλάκο που είχε μπει από τα αριστερά. Ηταν μια δύσκολη φάση, με τον παίκτη πάντως των γηπεδούχων να πέφτει κάπως εύκολα στην περιοχή.
Στο 14’ ο ΑΟΚ στάθηκε άτυχος μιας και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακατσέλου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι!

Από γκάφα Δασκαλόπουλου το 1-0 στο 21’

Και ενώ η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου πίεζε για να ανοίξει το σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα ύστερα από μια μεγάλη γκάφα… Ο τερματοφύλακας Δασκαλόπουλος βγήκε χωρίς λόγο από την εστία του και προσπάθησε να αποφύγει τον Κ. Πουλάκο, ο οποίος του έκλεψε την μπάλα… Αυτή έφτασε στον Κουρούπη που με πλασέ σε κενή εστία έκανε το
1-0.
Το γκολ αυτό επηρέασε τους φιλοξενούμενους που έχασαν τον ρυθμό τους, με την ομάδα του Πάνου Πολίμου να ανεβάζει απόδοση.
Μάλιστα στο 29’ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 όταν μετά από σέντρα σουτ του Κουρούπη η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Μιτρόφ και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 41’ το σουτ έξω από την περιοχή του Μπέρμπερη βρήκε ξανά στον Μιτρόφ και κατέληξε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος οι Μανιάτες μπήκαν καλύτερα με τους Μπάλα και Τζανετά να κάνουν πολλή δουλειά στο χώρο του κέντρου.
Στο 51’ απείλησαν με το σουτ στην κίνηση του Κουρούπη ύστερα από πάσα σε κόρνερ του Αλεξανδρόπουλου, να φεύγει ψηλά άουτ.
Και φτάνουμε στο 56’ όταν έγινε η φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες στην αναμέτρηση.

 

Με πέναλτι το 2-0 στο 56’
και αποβολή Χρ. Μπουτσικάκη

Ο Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ και ο Μιτρόφ απομάκρυνε με κεφαλιά, με την μπάλα ενώ έβγαινε εκτός περιοχής να βρίσκει στο χέρι του
Π. Μπουτσικάκη. Ο κ. Τσαμούρης έδωσε με ευκολία πέναλτι, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΑΟΚ.
Μάλιστα ο έμπειρος ρέφερι απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Χρ. Μπουτσικάκη για εξύβριση, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες.
Ο Κουρούπης ήταν ψύχραιμος από το σημείο του πέναλτι γράφοντας το 2-0 και δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του.

Μείωσε με Κυβελίδη στο 71’
και το πάλεψε για την ανατροπή

Η Τριφυλιακή ομάδα όμως δεν το έβαλε κάτω και αν και με παίκτη λιγότερο, προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση και ανέβασε ρυθμούς μετά το 65’.
Μάλιστα στο 71’ μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά ψαράκι του Κυβελίδη μετά από σέντρα του Καπλάνη από αριστερά.
Στο τελευταίο 20λεπτο το ματς έγινε γκραν γκινιόλ, με τους γηπεδούχους να οπισθοχωρούν για να κρατήσουν το προβάδισμα και την Κυπαρισσία να πιέζει για την ισοφάριση, προκειμένου να πάει το ματς στην παράταση.
Στο 84’ μετά από δυνατό πλάγιο άουτ του Καπλάνη ο Χατζηπαναγιώτης παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ με κεφαλιά προς τα πίσω, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στην εκπνοή το φάουλ του Μπακατσέλου αποσόβησε με ωραία επέμβαση στην αριστερή γωνία ο Κωνσταντακόπουλος, κρατώντας τη νίκη.
Με το σφύριγμα της λήξης οι Μανιάτες πανηγύρισαν με την ψυχή τους την πρόκριση και την αφιέρωσαν στον αδικοχαμένο Κώστα Αργυρόπουλο (Κόλκα) που έφυγε από τη ζωή στο συγκεκριμένο γήπεδο πριν από ενάμιση χρόνο.
Στο τέλος οι παίκτες της Κυπαρισσίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον κ. Τσαμούρη για ορισμένες αποφάσεις του, με τον έμπειρο ρέφερι να τα καταγράφει στο φύλλο αγώνα.
Με λάθη η διαιτησία του Τσαμούρη που επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι και ελέγχεται για ορισμένες αποφάσεις του. Καλά τα πήγαν οι βοηθοί
Π. Νικολόπουλος και Σωτηρόπουλος.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Π. Πουλάκος, Χατζηπαναγιώτης, Γιαννής, Γουρνάς, Μπέρμπερη (93’ Δουρούμης), Τζανετέας, Αλεξανδρόπουλος, Κουρούπης. Κ. Πουλάκος, Μπάλας.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Δασκαλόπουλος, Γεωργιόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Μπακατσέλος, Μιτρόφ, Μαλισόβας, Χρ. Μπουτσικάκης, Π. Μπουτσικάκης, Καπλάνης, Κατσιώλης, Κυβελίδης.