Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 12:33

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-3: Ξανά σε τελικό μετά από 5 χρόνια

Γράφτηκε από τον


Με το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας έφυγε χθες από το γήπεδο του Μεσσηνιακού ο Πάμισος, καθώς επικράτησε με 3-0 του Πανθουριακού, που πέρυσι έκανε το νταμπλ στη Μεσσηνία.

Οι Νησιώτες θα διεκδικήσουν ξανά το τρόπαιο μετά από πέντε χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2017-18, όταν ηττήθηκαν στην παράταση με 2-1 από την Καλαμάτα στο Δημοτικό Στάδιο. Αντίπαλός τους, θα είναι η Α.Ε. Μάνης, η οποία απέκλεισε στον έτερο ημιτελικό την Κυπαρισσία και προκρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό. Πέρυσι η ΑΕΜ έχασε στο Στάδιο από τον Πανθουριακό με 2-1.
Ο Πάμισος “χτύπησε” στην αρχή (3’) και στο τέλος (43’) του πρώτου ημιχρόνου με τον Βαγγέλη Κουλόπουλο, ενώ ενδιάμεσα (27’) είχε και δοκάρι με τον Αγγελο Μπαστακό. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε διαχείριση και με το τρίτο γκολ του Δημήτρη Φιλόπουλου στο 73’ τελείωσε τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων.
Ο Κουλόπουλος σκόραρε στο 3’ με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σουτ του Μπόρχαν μέσα από την περιοχή, που απέκρουσε δύσκολα ο Κόκκαλης. Στο 27’ ο Μπαστακός με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στην επόμενη φάση, ο Νινιός από αριστερά πάσαρε για τον Μπορχάν που έκανε κακό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Ο Πάμισος έχασε και τρίτη ευκαιρία σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο. Στο 29’ από μπαλιά του Μπαστακού, ο Αριστομενόπουλος μπήκε στην περιοχή σούταρε, για να διώξει με τα πόδια ο γκολκίπερ του Πανθουριακού, που δεν μπορούσε να απειλήσει. Στο πρώτο ημίχρονο το έκανε μόνο στο 6’ με τον Τόσκα να προλαβαίνει στην έξοδο τον Γιαννακόπουλο, που είχε βρεθεί σε θέση βολής από μπαλιά του Κουντάνη.
Στο 43’ ο Τιμπαλέλης έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Κουλόπουλο, που δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Ο Πανθουριακός προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο για το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι και στο 48’ το πλησίασε. Ο Γιακουμής με ατομική ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και απέναντι από τον γκολκίπερ πάσαρε στον β’ δοκάρι για τον Σεντεμέντε, που σούταρε όμως παράλληλα. Στο 49’ ήταν η σειρά του Παμίσου να απειλήσει. Ο Κουλόπουλος έπαιξε το ένα – δύο με τον Μπόρχαν, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόκκαλη, που απέκρουσε σωτήρια.
Στο 53’ ο Τόσκα έδιωξε από πλάγια θέση το πλασέ του Γιακουμή και φθάσαμε στο 73’ με τον Φιλόπουλο να κάνει με συρτό σουτ το 0-3, που ήταν και το τελικό σκορ. Και αυτό γιατί το σουτ του Φαββατά στο 75’ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 92’ το σουτ του Βλάχου πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Ωραία κίνηση από Χριστόπουλο

Ο πρόεδρος του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος με το σφύριγμα της λήξης από τον ρέφερι Ηλία Νικολόπουλο, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του Παμίσου, που πανηγύριζαν την πρόκριση!
Το ματς διαιτήτευσε ο Ηλ. Νικολόπουλος με βοηθούς τους Γεωργαντά και Ταβουλαρέα, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Τσουλάκος.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Μπούνας (78’ Αγγελόπουλος), Γιαννακόπουλος, Οδεμισιώτης, Ι. Σεντεμέντες (73’ Φαββατάς), Κουντάνης, Σαρδέλης (73’ Γεωργουλέας), Ζαχαρόπουλος, Κουρεντζής, Νικολόπουλος, Γιακουμής.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Νινιός, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Ντίσα (70’ Χαραλαμπόπουλος), Βλάχος, Τιμπλαλέξης, Κουλόπουλος, Μπόρχαν (52’ Παπαδόπουλος), Ρουμελιώτης (45’ λ.τρ. Δεμπεγιώτης).