Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 10:06

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-0: Νέα εντός έδρας ισοπαλία

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-0: Νέα εντός έδρας ισοπαλία

Στο 0-0 έμειναν το Σάββατο Καλαμάτα και Απόλλων Σμύρνης, στο μοναδικό ματς της 22ης αγωνιστικής που δεν ανέδειξε νικητή.

Η "Μαύρη Θύελλα" παραχώρησε τη δεύτερη σερί ισοπαλία στο Δημοτικό Στάδιο, έπειτα από το 1-1 με τα Χανιά στις 9 Απριλίου και υποχώρησε στην 7η θέση του δευτέρου ομίλου της Super League 2.
Ο Απόλλων Σμύρνης είναι τρίτος, αλλά έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρωτοπόρο Κηφισιά (που είχε ρεπό) στους 4 βαθμούς. Η Καλαμάτα διατηρεί το αήττητο στο δεύτερο γύρο με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, όμως εντός έδρας έχει κερδίσει σε αυτό το διάστημα μόνο τον Ολυμπιακό Β'. Οι άλλες τρεις νίκες, ήρθαν στην Κρήτη με Ηρόδοτο και Επισκοπή και στην Πάτρα με την Παναχαϊκή. Επόμενος αντίπαλος αύριο η Ηλιούπολη εκτός έδρας, ενώ ακολουθεί την Δευτέρα το ντέρμπι στο Στάδιο με το Αιγάλεω.
Στο σαββατιάτικο ματς με τον Απόλλωνα, η "Μαύρη Θύελλα" με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο, ήταν ανώτερη και έχασε ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο. Οι μεγαλύτερες στο 37' με την κεφαλιά του Λιποράσε και στο 88' με την κεφαλιά του Κωνσταντινόπουλου.
Ο Απόλλων, αν και είχε βαθμολογικό κίνητρο δεν δικαιολόγησε τη βαθμολογική του θέση και φάνηκε ικανοποιημένος από την ισοπαλία. Το αρνητικό από τον αγώνα, ο τραυματισμός του Μάρκο Μαρκόφσκι, λίγο μάλιστα μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο. Ο έμπειρος επιθετικός χτύπησε στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Η Καλαμάτα ξεκίνησε το παιχνίδι, κάνοντας λάθη, ειδικά στην άμυνα από τον Μπαξεβάνο, αλλά ο Φατιόν στο 12' και ο Κουάδρα στο 15' .δεν τα εκμεταλλεύτηκαν.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν για πρώτη φορά περιοχή στο 17'. Ο Βασιλόγιαννης σέντραρε από αριστερά, ο Λουπάνο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Πασάς από κοντά τη δεύτερη, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 34' από κόρνερ του Βασιλόγιαννη και απομάκρυνση των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Λιποράσε που με σουτ εκτός περιοχής την έστειλε άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα, ξανά από κόρνερ του Βασιλόγιαννη, ο Λιποράσε σηκώθηκε μέσα στην περιοχή και αφύλακτος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι..
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, από σέντρα - σουτ του Αρναρέλλη, ο Πασάς δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι ώστε να της δώσει κατεύθυνση προς την εστία και αυτή πέρασε άουτ.
Ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι στο 55' απέσυρε τους δύο επιθετικούς του (Πασάς, Ρόβας) και έβαλε έναν μέσο (Τάτος) και ένα φορ (Μαρκόφσκι) για να κάνει πιο ευέλικτο το σχήμα, αλλά ο τραυματισμός του Μαρκόφσκι του χάλασε τα σχέδια. Ο Μπουλάρι πήρε τη θέση του άτυχου Σέρβου ποδοσφαιριστή.
Στο 66' ο ρέφερι Τσέτσιλας από τα Γρεβενά αρνήθηκε πέναλτι στην Καλαμάτα, σε μαρκάρισμα του Τσελεπίδη στον Βασιλόγιαννη, με τον αμυντικό του Απόλλωνα να τραβάει ξεκάθαρα τον μεσοεπιθετικό της Καλαμάτας, που ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης.

Από δική του κάθετη πάσα στο 74', ο Ματέους Αλβες βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά από δεξιά έκανε κάτι σαν σέντρα - σουτ και ο Τσελεπίδης, πρόλαβε και έδιωξε στη γραμμή..
Στο 78' από σέντρα του Λιποράσε από αριστερά, ο Βασιλόγιαννης έκανε την κεφαλιά - ψαράκι, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κότσαρη.
Στο 85' ο Γκεοργκιόσκι πέρασε στο ματς δύο μπακ, τον Μόζερ και τον Κωνσταντινόπουλο και λίγο έλειψε να δικαιωθεί στο 88'. Οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν, με τον Μόζερ να σεντράρει από δεξιά και τον Κωνσταντινόπουλο με κίνηση φορ να πατά στην περιοχή, αλλά η καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Τελευταία ευκαιρία για την Καλαμάτα στο 90'. Ο Βασιλόγιαννης έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά και επιχείρησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, σουτάροντας αδύναμα πάνω στον γκολκίπερ και ενώ ο Τάτος περίμενε αμαρκάριστος την πάσα στο ημικύκλιο της περιοχής.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Καραγκούνης (85' Μόζερ), Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Λιποράσε, Ματέους Αλβες (85' Κωνσταντινόπουλος), Παπατόλιος, Πασάς (56' Τάτος), Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης, Ρόβας (56' Μαρκόφσκι, 61' λ.τρ. Μπουλάρι).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Τσελεπίδης, Ντομίνγκες, Πατάπης, Κοροβέσης, Φατιόν, Αναστασόπουλος (67' Μουστακόπουλος), , Χαλίμι (82' Θεοχάρης), Κουάδρα (82' Παπαγεωργίου), Περέιρα (67' Μωραϊτης), Καρίμ.


SUPER LEAGUE 2 - B' ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(22η αγωνιστική)
ΑΕΚ Β’ – ΟΦ Ιεράπετρας 0-1
Ολυμπιακός Β’ – Καλλιθέα 5-4
Παναχαϊκή – ΠΑΟ Ρουφ 1-0
Χανιά – Αιγάλεω 2-1
Επισκοπή – Ηλιούπολη 0-1
Καλαμάτα – Απόλλων Σμύρνης 0-0
Ηρόδοτος – Προοδευτική 0-3 (α.α)
Ρεπό: Κηφισιά

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 22 αγώνες)
1. Κηφισιά 48-10 51
2. Καλλιθέα 41-18 46
3. Απόλλων Σμύρνης 30-13 45
4. Παναχαϊκή 23-13 39
5. ΟΦ Ιεράπετρας 26-14 35
6. Ηλιούπολη 23-18 34
-. Καλαμάτα 25-11 34
8. Χανιά 21-13 33
9. Αιγάλεω 17-22 23
10. Ολυμπιακός Β’ 25-27 20
11. Προοδευτική 13-26 19
12. ΑΕΚ Β’ 20-29 17
13. Επισκοπή 8-36 9
14. ΠΑΟ Ρουφ 18-47 8
15. Ηρόδοτος 6-41 -11
* Από τον Ολυμπιακό Β’ έχουν αφαιρεθεί δέκα βαθμοί.
* Ο Ηρόδοτος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 3 Μαΐου

Καλλιθέα - Παναχαϊκή
Προοδευτική - Ολυμπιακός Β'
ΟΦ Ιεράπετρας - Ηρόδοτος
Ηλιούπολη - Καλαμάτα
Αιγάλεω - Επισκοπή
ΠΑΟ Ρουφ - Χανιά

Πέμπτη 4 Μαΐου

Κηφισιά - ΑΕΚ Β'
Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης