Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 10:20

ΕΡΑΝΗ: “Διψάμε για τα μπαράζ”, τονίζει ο Κώστας Λυμπερόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ: “Διψάμε για τα μπαράζ”, τονίζει ο Κώστας Λυμπερόπουλος

 

Μέρες 2006 ζουν ξανά στα Φιλιατρά. Η Εράνη κατέκτησε τον τίτλο στην Α’ τοπική μετά από 17 ολόκληρα χρόνια και θα διεκδικήσει στα μπαράζ την άνοδο στη Γ’ εθνική.

Τελευταία φορά που έκοψε πρώτη το νήμα στη Μεσσηνία, ήταν το 2006 με προπονητή τον Γιάννη Σακελλαρόπουλο και παίκτη τον νυν τεχνικό των Φιλιατρινών Κώστα Λυμπερόπουλο. Ο τελευταίος στην έκτη του σεζόν στον πάγκο, οδήγησε την Εράνη στην κατάκτηση του πρώτου αήττητου πρωταθλήματος στην ιστορία της!

Οι πρωταθλητές μέτρησαν 27 νίκες και 7 ισοπαλίες, έχοντας την καλύτερη επίθεση (104 γκολ), αλλά και την κορυφαία άμυνα (15 τέρματα). Η δουλειά όμως δεν έχει τελειώσει, αφού ο μεγάλος στόχος της Εράνης είναι να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες. Τελευταία φορά που έπαιξε ήταν τη σεζόν 2012-2013 (Δ’ εθνική). Ακολούθησαν εννέα χρόνια στην Α’ τοπική και μία χρονιά στην Α1 τοπική για να έρθει ο φετινός τίτλος.

Στα μπαράζ η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας θα αντιμετωπίσει τον Αμυκλιακό από τη Λακωνία, το Λεωνίδιο από την Αρκαδία, τον Παλληξουριακό από την Κεφαλλονιά, το Λεβάντε από τη Ζάκυνθο, τη Βάρδα από την Ηλεία και τον Παναιγιάλειο ή τον Παμβοβριακό από την Αχαία. Ο Παναιγιάλειος νίκησε στο πρώτο μπαράζ με 3-1 και έχει το προβάδισμα.

Πρώτος αντίπαλος για την Εράνη είναι ο Αμυκλιακός εκτός έδρας στις 14 Μαΐου. Το εισιτήριο για τη Γ’ εθνική θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Λυμπερόπουλος δεν κρύβει τη μεγάλη δίψα που υπάρχει για την άνοδο. “Διψάμε για τα μπαράζ. Δεν το συζητάμε, ο στόχος είναι να ανέβουμε στη Γ’ εθνική. Σταματούν τα πανηγύρια και στρωνόμαστε στη δουλειά. Δεν έχουμε χρόνο για άλλα πανηγύρια. Πρέπει να στραφούμε στο ματς με τον Αμυκλιακό”, λέει στην “Ε’ ο προπονητής της Εράνης. Ο Κ. Λυμπερόπουλος παραδέχεται ότι δεν περίμενε το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά περίμενε όμως την άνοδο. “Ξέραμε ότι έχουμε κάνει κινήσεις πρωταθλητισμού, με καλούς και έμπειρους παίκτες. Είχαμε μια σταθερή πορεία, χωρίς τραυματισμούς. Η ομάδα έβγαζε υγεία. Είχαμε σταθερότητα και δεν είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Πήραμε 100% δίκαια το πρωτάθλημα και αυτός δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς”.

Για τον τεχνικό της Εράνης η φετινή Α’ τοπική ήταν ένα “ Πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να το διεκδικούν 4 και 5 ομάδες, γιατί η Μάνη από ένα σημείο και μετά έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Ηταν ένα μεγάλο πρωτάθλημα, αλλά το πλάνο, η υπομονή και η δουλειά μας έκαναν πρωταθλητές”. Ο Κώστας Λυμπερόπουλος δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει τον κόσμο που έδωσε δυναμικό “παρών” στο τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό Ανάληψης, όπου η Εράνη με τη νίκη που πήρε κατέκτησε το πρωτάθλημα. “Ο κόσμος δίνει δυναμική στην ομάδα και μας ακολουθεί και εκτός έδρας, όπως έκανε και με τη Μάνη. Τον ευχαριστούμε και τον θέλουμε δίπλα μας και στα μπαράζ”.