Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 23:24

SUPER LEAGUE: Αγκαλιά με τον τίτλο η ΑΕΚ, μέσω... Φαλήρου!

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE: Αγκαλιά με τον τίτλο η ΑΕΚ, μέσω... Φαλήρου!

Την ώρα που ο Ολυμπιακός νικούσε τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης στο ντέρμπι «αιωνίων» με 1-0, η ΑΕΚ περνούσε νικηφόρα απ' το Κλ. Βικελίδης με 2-1 επί του Άρη.

Και ο τίτλος βάφτηκε κιτρινόμαυρος καθώς πλέον η Ένωση βρίσκεται στο +3 απ' τους Πράσινους και χρειάζεται μόλις έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική με τον Βόλο στην OPAP Arena προκειμένου να κατακτήσει και μαθηματικά το 13ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το πρώτο μετά το 2018...

Η ΑΕΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην έδρα του Άρη και νίκησε πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό 2-1. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι του Γκρέι στο 17', αλλά η ομάδα του Αλμέιδα έκανε την ολική ανατροπή με τον Φαν Βέερτ στο 23' και τον Τσούμπερ στο 43', ενώ είχε δύο δοκάρια και πολλές φάσεις για μια ευρύτερη νίκη.

Αντιθέτως, οι Πράσινοι, φανερά καταβεβλημένοι απ' την περιπέτεια με τον κορονοϊό, ξέμειναν από ενέργεια και δυνάμεις και ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια νίκη δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα χάρη σε γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 68'.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ περνούσε νικηφόρα απ' την έδρα του Βόλου με 2-0 με τα γκολ του Ζίβκοβιτς (28') και του Τόμας (57') και πλέον η τρίτη θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που όμως βρίσκεται στο +3.

Βαθμολογία
1. ΑΕΚ 80
2. Παναθηναϊκός 77
3. Ολυμπιακός 70
4. ΠΑΟΚ 67
5. Άρης 50
6. Βόλος 40

Πηγή: ethnos.gr