Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 10:41

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΙΓΑΛΕΩ 0-2: Πρώτη ήττα στο δεύτερο γύρο με κακή εμφάνιση (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΙΓΑΛΕΩ 0-2: Πρώτη ήττα στο δεύτερο γύρο με κακή εμφάνιση (φωτό)

Κόντρα στον... χειρότερο αντίπαλο, τερματίστηκε το αήττητο σερί της Καλαμάτας στο δεύτερο γύρο της Super League 2, διότι τα ντέρμπι με το Αιγάλεω παραδοσιακά έχουν δύναμη, πάθος, ένταση και ο κόσμος της "Μαύρης Θύελλας" ζητά πάντα τη νίκη.

Η μεσσηνιακή ομάδα, όμως, παρουσιάστηκε αγνώριστη χθες στο Δημοτικό Στάδιο και το Αιγάλεω επικράτησε με 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι, που "καίγονταν" για βαθμούς, ώστε να μείνουν στην κατηγορία, έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, υποχρέωσαν την Καλαμάτα σε ήττα μετά από δύο σχεδόν μήνες .Τελευταία φορά που είχε ηττηθεί ήταν στις 10 Μαρτίου με 1-2 από την πρωτοπόρο Κηφισιά, στο ντεμπούτο του Ιλτσο Γκεοργκιόσκι στον πάγκο. Εκτοτε μετρούσε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Εντός έδρας όμως, σε αυτό το διάστημα έχει κερδίσει μόνο μια φορά, την 1η Απριλίου με 4-0 τον Ολυμπιακό Β'.

Αποδοκιμασίες του κόσμου

Ακολούθησαν οι ισοπαλίες με Χανιά (1-1) και Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) και το χθεσινό ματς με το Αιγάλεω, όπου η "Μαύρη Θύελλα" έκανε τη χειρότερη εμφάνιση με τον Γκεοργκιόσκι στον πάγκο και ο κόσμος αποδοκίμασε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης τους πάντες.
Οι διοικούντες δε που ήταν στην κερκίδα, τα άκουσαν για τα καλά, διότι η εικόνα ήταν απογοητευτική.
Ενδεικτικό ότι η Καλαμάτα, στο δεύτερο ημίχρονο, που κυνηγούσε το σκορ, δεν έχασε ούτε μία ευκαιρία!. Το "Σίτι" με τον καλαματιανό Δημήτρη Κουδούνη στον πάγκο να εκτελεί χρέη υπηρεσιακού τεχνικού, έφυγε με το τρίποντο, χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο.

Σκόραρε στο 33' με φάουλ του Τσιλιγκίρη χωρίς νωρίτερα να έχει απειλήσει και στο 62' με τον Ραμίρες, στην πρώτη του μάλιστα επαφή με την μπάλα. Εκτός από τα δύο γκολ, είχε μόνο μία ακόμα ευκαιρία σε αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος με τον Τσίτσαρη.. Η Καλαμάτα έμεινε στις δύο φάσεις του πρώτου μέρους με Αρναρέλλη και Ρόβα. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα παιχνίδι να κυλά σε αργό τέμπο. Το Αιγάλεω να περιμένει στο μισό γήπεδο και την Καλαμάτα να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Δημήτρη Σκαφίδα, που χρειάστηκε να επέμβει μόνο στο 14' μπλοκάροντας το σουτ του Αρναρέλλη μέσα από την περιοχή, έπειτα από γέμισμα του Παπατόλιου.
Στο 28' ο Βασιλόγιαννης με κάθετη πάσα τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Ρόβα, ο οποίος από πλάγια θέση σούταρε άουτ. Νωρίτερα ο επιθετικός της Καλαμάτας, είχε βρεθεί στο έδαφος από μαρκάρισμα του Καμαρά, αλλά ο ρέφερι Παπαγεωργόπουλος από την Αργολίδα θεώρησε ότι έκανε "θέατρο" και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα.
Ο ρέφερι είχε δείξει έξι κίτρινες κάρτες μέχρι το 30' (τρεις για κάθε ομάδα), δείγμα της ποιότητας της αναμέτρησης που είχε αρκετές διακοπές.

Γκολ και ένταση με
τους φίλους του Αιγάλεω

Στο 33' ο Ηλίας Τσιλιγκίρης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερά, αιφνιδίασε τον Μέντες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Τη στιγμή μάλιστα του γκολ, έμπαιναν στο γήπεδο και περίπου 30 φίλοι του Αιγάλεω με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και στη νότια κερκίδα, όπου κατευθύνονταν επικράτησε ένταση. Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του Αιγάλεω είχε σκοράρει και το Γενάρη του 2020 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 5ο λεπτό. Τότε το Αιγάλεω είχε νικήσει με 1-0, με την Καλαμάτα να βρίσκεται σε κακό φεγγάρι μετρώντας 9 ήττες σε 10 παιχνίδια στη Football League και τελικά σώθηκε ουσιαστικά λόγω του κορονοϊού.

Καμία αντίδραση

Φέτος και αυτή την εποχή η μεσσηνιακή ομάδα είναι καλύτερη από το Αιγάλεω και γι' αυτό όλοι περίμεναν στο δεύτερο ημίχρονο, αντίδραση που δεν ήρθε όμως ποτέ.
Η Καλαμάτα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι ουσία. Το Αιγάλεω περίμενε στο μισό γήπεδο, ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση ώστε να βρει το γκολ που θα "κλειδώσει" τη νίκη και τα κατάφερε στο 62'. Ο δεξιός αμυντικός Μάρκος Μόζερ έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, και ο Τσιλιγκίρης πάσαρε στον Ραμίρες,, που με σουτ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Το 0-2 έφερε μεγαλύτερη γκρίνια στην εξέδρα με την Καλαμάτα παρά τις κινήσεις που έγιναν από τον πάγκο, να δείχνει ανήμπορη να πατήσει στην περιοχή του Αιγάλεω.
Στο 66' λίγο μάλιστα οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν και άλλο γκολ, με τον Μέντες να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούει.
Μέχρι το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι και η αθηναϊκή ομάδα, πήρε τη νίκη που τη διατήρησε στο +4 από την Προοδευτική, η οποία βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Μόζερ (71' Κωνσταντινόπουλος), Λουπάνο (63' Πασάς), Μπαξεβάνος, Λιποράσε (46' Ματέους Αλβες), Παπατόλιος, Καραγκούνης, Τάτος (63' Μπουλλάρι), Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης, Ρόβας (76' Μαρκόφσκι).
ΑΙΓΑΛΕΩ: Σκαφίδας, Πεχλιβανόπουλος, Μπούσης, Παπανικόλας, Φουρλάνος, Καμαρά, Βλαχομήτρος (60' Τσίτσαρης), Πολυχρόνης (90' Καρατάσιος), Κολλάς (69' Σταματάκης), Τσιλιγκίρης (90' Παλτόγλου), Μπαστιάνος (60' Ραμίρες).

Γκεοργκιόσκι: "Η χειρότερη εμφάνιση από την ημέρα που ήρθα"

Για τη χειρότερη εμφάνιση από την ημέρα, που ανέλαβε τα ηνία στον πάγκο έκανε λόγο ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι.

Ο προπονητής της Καλαμάτας τόνισε ότι με αυτή την εικόνα, δικαιολογημένα έχασε η μεσσηνιακή ομάδα. "Ολοι ήμασταν κακοί σήμερα. Είναι νωρίς να ΄πούμε γιατί έγινε αυτό. Θα κάνουμε την ανάλυση και θα δούμε τα λάθη. Ο πρώτος που είναι απογοητευμένος από τον αγώνα, είμαι εγώ. Κάναμε πολλά ατομικά λάθη και δεν τρέχαμε πολύ", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γκεοργκιόσκι μετά τη λήξη της αναμέτρησης με το Αιγάλεω.

SUPER LEAGUE 2 - B' ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(24η αγωνιστική)
Ολυμπιακός Β' - ΟΦ Ιεράπετρας 3-2
Απόλλων Σμύρνης - Ηλιούπολη 2-4
Ηρόδοτος - Κηφισιά 0-3 (α.α)
Παναχαϊκή - Προοδευτική 0-1
Χανιά - Καλλιθέα 0-0
Επισκοπή - ΠΑΟ Ρουφ 2-3
Καλαμάτα - Αιγάλεω 0-2
Ρεπό: ΑΕΚ Β'

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 24 αγώνες)
1. Κηφισιά 54-10 57
2. Καλλιθέα 44-19 50
3. Απόλλων Σμύρνης 32-17 45
4. Παναχαϊκή 24-17 39
5. ΟΦ Ιεράπετρας 31-17 38
6. Καλαμάτα 26-13 37
-. Ηλιούπολη 27-21 37
-. Χανιά 24-13 37
9. Ολυμπιακός Β’ 29-29 26
-. Αιγάλεω 21-25 26
11. Προοδευτική 14-27 22
12. ΑΕΚ Β’ 20-32 17
13. Επισκοπή 13-41 12
14. ΠΑΟ Ρουφ 21-52 11
15. Ηρόδοτος 6-47 -11
* Από τον Ολυμπιακό Β’ έχουν αφαιρεθεί δέκα βαθμοί.
* Ο Ηρόδοτος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Καλλιθέα - Επισκοπή
Προοδευτική - Χανιά
ΟΦ Ιεράπετρας - Παναχαϊκή
Κηφισιά - Ολυμπιακός Β'
ΑΕΚ Β' - Ηρόδοτος 3-0 (α.α)
Αιγάλεω - Απόλλων Σμύρνης
ΠΑΟ Ρουφ - Καλαμάτα
Ρεπό: Ηλιούπολη